• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Gyukker 45, azaz 110 lityise.

Mit csinálsz a valisneriaval ha túl hosszú? Ha elvágod ott megbarnul nem? Hogy-hogy ugrottál Tropicára? (Amúgy nekem úgy tűnik nagyon bevált ADA után, szépen visszajött minden a tápanyagdeficitből)
A háttérben Cyperus helferi van, a valisneriahoz képest kisebbre és lassabban nő. A régi levele viszont gyorsabban algásodik, így azokat folyamatosan vagdosnom kell.
Több apró okot is felsorolhatnék miért lett itt is Tropica. Pl én egy roppant lusta ember vagyok, a Tropica allin1, így csak egy tápot kell adagolnom. Az Ada, és a mic mac tápoknál hajlamos vagyok nem megfelelő arányban adagolni, akár túladagolni is. Mivel az Ada és a mic mac mellett is ugyan úgy volt fonalalgám, így ezen a téren veszíteni valom nincs. Továbbá a pozitív tapasztalatod is sarkallt a váltásra.
 
Pazar, imádom. Én is úgy veszem észre, hogy egyre teltebbek a színek, egészségesebbek a növények. Ez az akva úgy öregszik mint egy jó bor.
Köszönöm! A Tropica táp pozitív hatással van a növényekre, főleg a Hm-re, a parvula-ra és a hirsuta-ra. A telt színeket a világításnak is köszönhetem, a csövek között újra van magas színhűségű 5000k is.
 
Szió!
És mellette a Tropica Premiumot nem is tervezed? A vasat és a többi micro elemet mivel pótolod?
A zöld táp egy all in one táp. Benne vannak az NPK elemek és a micrók is. Együtt a kettőt nem szabad adni. A barna táp olyan akváriumba való, ahol sok a nagytestű hal, így az etetéssel ideális esetben nagy mennyiségű NPK kerül be és csak micro szükséges.
 
Szió!
És mellette a Tropica Premiumot nem is tervezed? A vasat és a többi micro elemet mivel pótolod?
Szia! Csak specialised megy, ez minden tápanyagot tartalmaz a megfelelő arányban. Szerintem ezt csak elrontani tudnám, ha bármi mást is adsgolnék mellé.
 
Ezek utan szoktal kepet posztolni egy "kibelezett" ures akvarol. Hirtelen felindulasbol elkovetett teljes rescape a'la Gyukker ;)
Ezt most hogy érted??? 🤣 🤣🤣
Egy darabig még nem lesz bontva, a parvula cseréjét viszont tervezem valamelyik hétvégén.
Ne bántsd, vérszemet fogsz kapni és gatya az egész egy pillantás alatt 😢🙄 Nagy mulm robbanással jár egy gyepfelszedés.
 
Back
Oldal tetejére