• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Gyukker 45, azaz 110 lityise.

Ilyet én, ha akarnék sem tudnék szerintem :)
Esetleg akkor, ha lenne egy "GyukkerMedic" reaktorom. 👌👌
Reaktorral egy ilyen nem túl nagy térfogatba (110liter) gyerekjáték elérni a kívánt co2 szintet.
A másik 110literes akvában belső difivel kezdtem a beoldást, és ott azért pötyögtetni kellett a bubikat, hogy emelkedjen egy keveset a szint. Továbbá a difi és a lily elhelyezésére is kellett hangsúlyt fektetni.
A reaktor hátránya: a rendszerbe illesztéséhez szükséges dupla csapok, csövek, és a plusz hely az állványban.
 
Kicsit variáltam a NEF fotón, a szabályosság keretein belül, így nekem jobban bejön és más arcát mutatja az akvárium :) És remélem hajaz is látványvilágában a valósághoz amit otthon te látsz belőle :) Kis vágás, helyrebillentés, átméretezés, nagyon minimális színkorrekció még a szabályosság keretein belül és nagyjából ennyit tettem vele :)

DSC_0205-Edit.jpg
 
Szeretem ezt a kockát. Az jutott eszembe hogy a fákon magasabban is lehetnének “epifita” növények, 2-3 helyen akar kis moha pl fissi is. Szép plusz részletességet adna a layoutnak. Csak egy gondolat.
 
Szeretem ezt a kockát. Az jutott eszembe hogy a fákon magasabban is lehetnének “epifita” növények, 2-3 helyen akar kis moha pl fissi is. Szép plusz részletességet adna a layoutnak. Csak egy gondolat.
Köszönöm! Azért Tamás fotó korrigálása sokat javít az akván.
Jó a gondolatod, de két ok miatt nincs több növény, azaz moha. Egyrészt mert szándékosan nem akartam dzsungelt, szerettem volna látszatni a fák érdekes formáját-felületét. Így már a jelenlegi növény mennyiség számomra és az eredeti tervhez kezd sok lenni. Másrészt a mohákkal sajnos mindig hadilábon álltam. Miest engedtem hogy növekedjenek kedvük szerint, pik pak tiszta alga lett az egész. 😁
 
Vízcsere és tápváltás utáni kép.
Az akvárium technikai felszerelése bővűlt egy Twinstar M5 oxidátorral, amit @kmisi fórumtárstól kaptam ajándékba. Misi, még egyszer köszönöm szépen!

A kevés fonalalgától nem tudtam szabadulni, kíváncsi leszek az új tápozásra és az oxidátorra mi lesz a reakciója.
View attachment 96677View attachment 96678
Annyira jó a kontraszt a sötét fa és az üde zöld növények közt... :love:
 
A tápváltás eddig nem váltott ki semmi negatív dolgot, nincs se több, se kevesebb fonalalgám. A növények viszont szemmel láthatóan gyorsabban növekednek, mint az ada táp mellett. Mondjuk nem is csoda, kapnak bőven táplálékot, napi 6ml micro és 10ml macro megy.
DSC_0228.JPGDSC_0230_1.JPGDSC_0233.JPGDSC_0235.JPGDSC_0237.JPG
 
Back
Oldal tetejére