• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Green Aqua RO készülékek !

Arra figyelj majd, hogy kétféle pumpa létezik. Erre a kicsi RO-ra a kis pumpa is elég. A nagyobb testvér nagy teljesítményű RO-hoz kell.
 
Arra figyelj majd, hogy kétféle pumpa létezik. Erre a kicsi RO-ra a kis pumpa is elég. A nagyobb testvér nagy teljesítményű RO-hoz kell.

Kösziiii, de ahogy mindent, ezt is nálatok fogom megvenni, így majd személyesen is tudtok segíteni. Csak, hogy örüljetek. :D
 
Jelentem, ma beüzemeltem a nyomásnövelőt. Először döbbenten tapasztaltam, hogy semmit nem változott a helyet. Fogtam szétszedtem mindent és újra összeraktam, ekkor jött a felismerés. A fiúk rosszul rakták be az csapot a szenyvízes cső végén. Megcseréltem és most 1 liter szennyvízhez nyomásnövelővel kb. 2 dl RO víz jön le. Ha jól számolom ez 1:5 arány. Nyomásfokozóval ez már jónak mondható?
(Szóval nem volt hülye inadsz kérdése, csak nem elzárt csappal mértem, hanem fordítotva bekötöttel. :D )
 
Sziasztok!
Tegnap vettem egy D&D RO Készüléket és sikerült eláztatnom a fürdőszobát a párom örömére!
Sajna annyi eszem nem volt, hogy a tömítéseket leellenőrizzem így moshattam fel!
Szétszedtem és az egyik tömítés teljesen el van deformálódva!
A GA-ban tudok ilyen tömítést vásárolni!
P5040010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 
Csörögj be a boltba hétfőn. Ha más nem kivesszük egy másik dobozból és majd később pótoljuk.
Köszi Viktor!
Most elszaladtam a Baumaxba és vettem egy tömítést hátha jó hozzá!
-
Kipróbáltam az új tömítéssel de természetesen nem jó hozzá! Ez is csak velem történhet meg! :(
 
Köszi Viktor!
Most elszaladtam a Baumaxba és vettem egy tömítést hátha jó hozzá!
-
Kipróbáltam az új tömítéssel de természetesen nem jó hozzá! Ez is csak velem történhet meg! :(

Elviekben szabvany RO tomites ez is. A haz is az wbbol gondolnam. Viztisztitos boltban lehetne venni
 
Pénteken vettem a 190es RO készüléket, most próbálom összelegózni és egy apró észrevételem lenne a használati útmutatóhoz, ami talán segíthet a jövőben és elkerülhetőek vele az olyan problémák, mint Szilvinél. A rajzon az öblítőcsap FORDÍTVA VAN felrajzolva! Ugyan van rajta direkt egy flow matrica, ami jelzi a folyásirányt, de valahogy elképzelhetőbbnek gondoltam volna, hogy a matrica került rossz helyre, minthogy a rajzon van elrontva, és mégis.
 
Sziasztok, a kérdésem az hogy még forgalmazzátok a GA-s RO gépeket ? Ha nem akkor miért nem ?

Nem tudtunk időre szállítani. A minőséggel nem volt probléma de a bizonytalanság miatt lehetelten volt normálisan foglalkozni a kérdéssel.
A mostani RO készülékeket folyamatos ellátással tudjuk hozni. Az összeszerelések mögött pedig olyan cégek vannak, akik évek múlva is jelen lesznek a piacon.
 
Megérkeztek az új Green Aqua RO készülékek, amelyek - mint természetesen minden amit forgalmazunk - a legmagasabb minőséget képviselik a maguk kategóriájában. Első körben 6 különböző teljesítményű és fajtájú készüléket fogunk forgalmazni:

GA-2P-100-RO - 380 liter / nap, két előszűrő
GA-100-RO - 380 liter / nap, három előszűrő
GA-150-RO - 570 liter / nap, három előszűrő
GA-200-RO - 760 liter / nap, három előszűrő
GA-300-RO - 1140 liter / nap, három előszűrő
GA-100-HMA - 380 liter / nap, két előszűrő, 1 mikronos üledékszűrő, HMA szűrő
GA-150-HMA - 570 liter / nap, két előszűrő, 1 mikronos üledékszűrő, HMA szűrő
GA-200-HMA - 760 liter / nap, két előszűrő, 1 mikronos üledékszűrő, HMA szűrő
GA-3000-HMA - 1140 liter / nap, két előszűrő, 1 mikronos üledékszűrő, HMA szűrő

Hogy miért? Nos, ez kiderül a keymaker-féle vízminőség-tájékoztatóból. Itt a fórumon. A félreértések elkerülése végett: először jelentkezett a probléma, utána a tévedés felismerése, utána a dolog megoldásának keresése, a próba és az ezzel kapcsolatos siker, és legvégül a termék. Nem a termékkel indult, a termék másodlagos. Aki érti, az érti. :twisted:

Nos, elöljáróban ime néhány kép és információ arról a hárommembrános és három előszűrős készülékről, amit ma üzembe helyeztem:

img1724yz.jpg

img1729u.jpg

img1725.jpg

img1730mh.jpg

img1741o.jpg


A képek megmutatják a készülék méretét és elhelyezését is, a konyhai mosogató-kagyló alatt helyeztem el a kuka mellett, a bejövő (kb. 7 bar-os) víz megosztásával. Ezt egyébként még ügyeskezűeknek is csak feltételekkel ajánlom, holnap muszáj lesz vízszerelőt hívnom, csöpög az elosztó, akármennyire is meghúztam - nincs megfelelő szerszámom és szaktudásom az ilyenhez, hiába igyekeztem olajozott gyapot-al elzárni a meneteket...

És ime a "gyári fotók" (a képen a matricákon egyelőre ugyanaz a szöveg, de az életben ez már a valós tartalmat tükrözi):

greenaqua01.jpg

greenaqua02.jpg

greenaqua03.jpg

greenaqua04.jpg


Lényeg a lényeg... Az ozmo szűrők általában 2 vagy 3 előszűrőt tartalmaznak, ez a káros anyagok (klór, nehézfémek) és egyéb anyagok eltávolítását végzik el. Az ezek után kötött 1 vagy 2 membrános cucc pedig az oldott fémeket távolítja el, gyakorlatilag 0-s keménységű vizet produkálva. (Még egyszer: részletek majd a vízminőség-magyarázatban a "howto" topic-ban). A szűrőket Nándi rakta össze nekünk, aki évek óta a magyarországi "ozmó-szakma" nagy segítője - olyan alkatrészekből, amelyeket a komoly tapasztalata alapján a legjobbnak és legmegbízhatóbbnak ítélt meg. Össze sem hasonlíthatóak a kereskedelmi forgalomban kapható olcsó ozmók minőségével. Úgy képzeljétek, mintha egy külső és belső szűrő teljesítményét és hatásfokát akarnánk összehasonlítani...

Néhány mérési adat az összeszerelés után: a készülék hozama nemcsak a membránok számától függ, hanem a hálózati víznyomástól is. A hálózatra szerelt nyomásmérő 7 BAR-t mutat, az ozmo cucc mérője azonban az előszűrők után már csak 4.5-5 BAR nyomást. Ezzel a 3 membrános cucc valós mérések alapján óránként 50 liter vizet (naponta 1200 liter vizet) tud előállítani. Úgy, hogy közben ugyanennyi víz kárbavész, elfolyik (50%-os teljesítménye van). A vízcserékkor érdemes ezzel a veszteséggel is számolni, hogy a vízszámla ne okozzon meglepetéseket.

Amennyiben valaki betartja a tisztítással kapcsolatos tanácsokat (használat után 2-3 percig a kék csap megnyitásával a membránokat tisztítani kell) az gyakorlatilag megsokszorozza a készülék élettartamát. Az előszűrők (pl. aktívszén szűrő) cseréje hosszú távon szóba jöhet, de ez a készülék árához képest elhanyagolható költség. Nem beszélve a felhasznált anyagok szűrő-élettartamáról, amely akár tízszerese is lehet a kompakt szűrők élettartamának.

A szűrőkhöz részletes használati és üzembe helyezési tanácsadót mellékelünk.
Végül pedig - immáron harmadszor említem, hogy érezzétek a dolog fontosságát - az ozmó szükségességét a vízminőséggel kapcsolatos írásomban részletezem.

Szia Balázs!
Talán emlékszel még rám, két éve vettem át tőletek használtan a fenti RO-t. Átküldenéd a következő bejegyzésemet Nándinak, akit megemlítesz?
RO szűrők cseréje. Mikor, hogy? | Page 2 | Magyar Akvakertész Fórum - Hungarian Aquascaping Community
Itt lesznek a fotók, különösen az első képet lenne jó ha megnézné, mert szerintem valami nem okés a szennyvíznél. Korábban egy telefonbeszélgetésben azt mondtad, hogy a kék csapnak zárva kell lenni..., viszont akkor nem jön a szennyvíz. Köszi ha ránéztek a képre. Érdekelne, hogy ti hogyan használtátok, mert mintha más bekötést látnék a te képeiden.Köszi!
 
Back
Oldal tetejére