• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Gates of Journeys

Most a menhelyek is nagyon komoly bajban vannak, alig van táp, nincsenek sétáltatók, se örökbe fogadók, szóval örülni fognak nektek.
 
Most, hogy nem tudom meddig nem lesz lehetőség hardscapet válogatni, adok még esélyt annak a riccardiának a fán. Tanulni fogok belőle. Ha nem megy néhány hét alatt, lehet leveszem és megnézzük abból mi lehet... Jó ötlet 👍
Légy türelmes a mohával. Foszfát+m&m a titok. Nálam annyira durván nő az Avarban, hogy alig bírtam vele.
 
Dániát is megjárta ez a kis szaros 😊
Most, hogy előre láthatólag itthonról fogunk huzamosabb ideig dolgozni, épp menhelyen nézünk mellé pajtást.
Hátöööö, ugyan nem menhelyen lakom, de Istbiz, nagyon szívesen lefoglalnám a cukkerbombádat. 🤗
 
Sziasztok,

Rég jelentkeztem...

Ennek megvan az oka, építenék már valami újat.De annak érdekében, hogy témánál maradjak beszámolok egy kicsit a jelenlegi helyzetről. Egy szóban, fonál alga invázió :cool:
Ennek az az oka, hogy egy két héttel ezelőtti vízcserénél sikerült elpattintani a Neo diffúzort és lustaságomnak köszönhetően ebben a két hétben egy gagyi kis kínai difi tette a dolgát, vagyis inkáb nem tette. Na jó, talán nem teljesen hibáztatható mert a vízcsere is elmaradt egy kissé. Szóval mindent összevetve egy szép fonál algás scapet most összeraktam.

Ma megcsinálom a vízcserét mert egy laza négy napos késésben vagyok ezügyben. Tegnap pedig az akva kapott egy új diffúzort ami pedig nám más mint egy JBL Proflora Inline difi. Kiváncsi vagyok nagyon, hogy mit tud a gyerek.

Egyébként a múltkori képeket visszanézve nagyon bezöldült minden az extra nitráttól amit kap mostmár huzamosabb ideje minden nap. Úgy látszik tényleg csak arra volt szükség.

Nyírnom is kéne egyet az akvában, de nem érzem a késztetést különösebben. Ma reggel arra keltem, hogy a GA-ban ültem egy asztalnál és tervezgettem papíron egy scapet, majd a dojoban összeraktam azt. Azt hiszem ez mindent elmond arról, hogy mennyire vagyok izgatott a jelenlegi akvával kapcsolatban. :D

Csinálok ma egy előtte-utána képet, hogy megnézzhessétek milyen rosszul néz ki.

Üdvözletek,
Norbi
 
Helló karantén társak!

A korábbi algabulihoz szeretnék még hozzátenni egy kis újdonságot. Mégtöbb alga 😍😅

Na jó, de hogy sikerült ezt így összehozni? Kevés időt szenteltem az akvának az elmúlt hónapban és a korábbi diffúzoros variálás után még az adagoló pumpa is szabadságra ment. Tehát minden tápanyag ami kell el lett vágva.

Ez amiatt történt mert a kedves UPC valamit babrált a nettel és emiatt megszűnt a kapcsolat a telefonom és a pumpa közt.
Újra beállítottam mindent a múlt hétvégén szóval működnie kell.

A diffúzor mizériát tekintve váltottam. Mégpedig kipróbáltam az elmúlt két hétben a JBL Proflora inline difit ami sajnos teljesen használhatatlannak bizonyult. Kettőből kettő hibás volt és elefánt buborékokat eregetett. Szerencsére mint mindíg a GA csapata szuper reszponzív és segítőkész volt ezügyben.
Csalódásom után gondoltam egyet és rendeltem egy Co2Art inline difit ami távollétem ellenére is megjött. Ezt ma regvel be is kötöttem és hamarosan mikor a gazfelhő beindul kiderül jó e vagy sem. Hozzá tenném, ebben abszolút bízom mert kizárólag jót hallottam róla.

Az inline difikről azt hallottam, hogy viszonylag hamar eltőmődnek a kerámiák. Ezt megelőzve, vettem hozzá egy extra kerámiát, hogy bármikor komfortosan cserélhessem komolyabb leállítás nélkül.

Időközben megérkezett az EAPLC eredménye is ami 27. Hely lett.
Rosszabra számítottam, így pozitív meglepetés volt, hogy idén sikerült egészen sokat javítanom a tavaji eredményhez képest tekintve azt is, hogy a Medium kategóriában idén több induló is volt.
Ez mind szép és jó és természetesen motiváló, de fejben már nagyon más vizeken evezek. Építeném a következőt már nagyon amire végre a bolt újranyitása lehetőséget ad. Az első "rohamot" én még tuti kivárom, mert mindenki egészsége jóval fontosabb mint, hogy legyen egy új hardscapem. Addig azt hiszem berenddelem a 60-as alá a bútorlapokat, hogy már egy új szekrényen tudjam összepattintani.

IMG_20200430_145002.jpg
 
Giga gratu a helyezésedhez, Norbi❣

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni az új inline difi. Kérlek, majd számolj be tapasztalataidról. Hajlok az inlinera váltás felé.
 
Giga gratu a helyezésedhez, Norbi❣

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni az új inline difi. Kérlek, majd számolj be tapasztalataidról. Hajlok az inlinera váltás felé.
Köszönöm 🙌

Mostmár két órája pöfög. Szépen porlaszt és finom bubik szálingóznak az akvában. Kicsit több gáz kell neki mint egy sima difinek szerintem. Legalábbis feljebb küldtem jóval. Ha az eredmény sikeres, nem bánom. ☺️

A termék maga minőségi igényes kivitelezés. Nem egy ilyen gagyi műanyag konstrukció. Nem sajnálták az anyagot belőle. 👌
 
Sziasztok,

Hosszú ideje nem jelentkeztem itt. Ennek több oka is van, de összességében mind pozitív. Az egyik ilyen ok az, hogy a kedvenc világjárványunk alatt annyi időnk lett és az itthonról dolgozással olyan lehetőségeink adódtak, hogy úgy döntöttünk gyarapítjuk a családot.

Csatlakozott a falkánkhoz Legó egy 12 éves keverék kutyus akit a lelenc alapítványtól hoztunk el. Ez sok időt vett igénybe az elmúlt másfél hónapban. Ő az ott balra.

IMG_20200619_195101.jpg

Mint korábban említettem volt a fotózás után egy kis harcom az algával amit egy idő után feladtam, mivel amúgy sem emiatt az akva miatt keltem már fel reggelente.

Múlt héten végre eljutottam a GA-ba, ahol pár órát kényelmesen legózgattam. Köszi a segítséget és a társaságot @ZaCK.

Tegnap ennek folytatásaként pedig eljött a vége a ennek apz utazásnak a "Gate of Journeys" -vel.

Szétszedtem.
IMG_20200620_131536.jpg

A maradék növényből és néhány hardscapeből pedig szórakozás gyanánt összedobtam egy kis wabit mintegy "Memory from a Journey".

IMG_20200620_142303.jpg

Most pedig éppen a 60P alá szerelek egy szekrényt. Gondoltam pihenő gyanánt írok.

IMG_20200621_111500.jpg

Üdv mindenkinek,
Norbi
 
Sziasztok Kertészek,

Jó szokásomhoz híven ismét régen jelentkeztem, amit ezúttal okkal tettem.Keveset jártam mostanában itt a fórumon még pedig azért, mert munka mellett ami időm maradt, azt családdal az két kis ebben és nem utolsó sorban építéssel töltöttem.

Hevesen dolgozgatok az új 60P-n ami alá csináltam egy új bútort és emellett új kihívást is találtam építés téren.Nagyon lassan haladok vele ami mondjuk relatív, de előfordul, hogy csak egy szál gyökeret teszek be az üvegbe egy nap aztán reggel meglátom kiveszem és kezdem előlről. Egy valamit eldöntöttem, hogy nem szeretném ezt az akvát külön naplózni. Nem azér mert nem kaptam végtelen sokat a naplózástól. Sőt azt kell mondanom, hogy kezdőként a naplózásnál aligha van hasznosabb dolog, de úgy érzem, hogy az idő amit a hobbival tudok tölteni azt, ahoz, hogy előrébb jussak jobban kell hasznosítanom. Egy bejegyzés helyett majd egy extra vízcsere inkább vagy az építéshez tanulmányozni profi építéseket.

Napi szinten az elmúlt hetekben lapozgatom a tavaji IAPLC bookletet és böngészem a netet apró részletekért praktikákért és próbálok rájönni, mit hogyan kéne építenem.

De mit is építek most? Ez egy számomra vicces sztori, mert még korábban azt hiszem írtam is, hogy most egy iwagumit fogok építeni. Azt is mondtam, hogy rajzolni most tervezgetni nem fogok, csak hallgatok az ösztöneimre abban, hogy mit suttognak majd a kövek. Ez a része így is marad, nagyjából gőzöm sincs, hogy mit építek, de valahol mégis tudom 😅

Szóval bementem a GA-ba kb. egy hónapja, vettem 30 kiló követ amit ott a dojo-ban legózgattam össze. Le is fotóztam, hazajöttem pár nap múlva elkezdtem összerakni és már nem éreztem a dolgot.

IMG_20200618_181526.jpg

Ő volt az. Összességében amúgy nagyon tetszett. Ha azt szeretném, hogy legyen egy sokáig nézegethető minimalista akvám akkor tök jó lenne otthonra mint dekoráció. De realizáltam, hogy ez igen csak kevés lenne ahoz, hogy verseny fronton előrébb jussak.
Azt bevallom, hogy ez a realizáció nem csak úgy jött, bennem motoszkált egy érzés miszerint nem igazán volt az ebben a naplóban dokumentált akvának a fa használata különösen erős. Sőt inkább gyenge, vagy méginkább olyan, hogy lövésem nem volt mit, hogy kellene.

Szóval, állok ezzel a félig meddig összerakott iwagumival szemben a nappaliban, nézem, sehogy sem az igazi. Balra nézek, az asztalon ki van készítve egy csomó hardscape, köztük a múltkori bontott fa is. Visszanéztem az akvára, elgondolkodtam és hirtelen felkaptam a fát, ami tök nem illett oda, de azzal kell dolgozni, ami van. Ráraktam egy kőre, és ez volt az a pont, hogy hirtelen, mint aki megőrült ( ami így egy több hónapos social distancing után nem meglepő ) elkezdtem szorgosan kiüríteni az akváriumot.
Megkönnyebbültem. Lekapcsoltam a lámpát és elmentem zuhanyozni.
Egy valamit tudtam aznap, hogy elkell mennem a GA-ba megint és szereznem kell fákat. Nem hezitáltam túl sokáig, azt hiszem, már másnap úgy alakítottam az életemet, hogy eljussak a boltba.
Az új szerzeményekkel a kezemben elkezdtem lázasan építeni késő estébe menően. Ez tök szuper volt, de arra is rájöttem, hogy kővel és fával már rengeteg ötlet megvalósítható. Ez jellemezte is az emúltpár hetet összeraktam, kiszedtem, variáltam, fűrészeltem, követtörtem, én is megtörtem, feláltam és folytattam.

Nem szeretném most megmutatni, hogy hol járok, de már nem itt. Viszont megosztok néhány képet amiket lőttem miközben próbálgattam és variálgattam. Nem szeretném titkolni amit építek de egy kicsit még igen. :)
Addig is itt van néhány lépés és variáció amiket mind csak a levegő tart össze.

IMG_20200627_151457.jpg

IMG_20200627_164707.jpg

IMG_20200627_165254.jpg

IMG_20200630_222835.jpg

IMG_20200706_235336.jpg

IMG_20200710_201420.jpg

Üdv mindenkinek 🙌
Norbi
 
Biztosan nagyon jó lesz a köves-fás végeredmény, de azt sose feledd, az első igazi sikered a versenyen a köves-gyepes minimál elrendezésed hozta!
Azt azért sajnálattal hallom, hogy egy újabb napló tűnik el a fórumról.☹️
 
@star67 ez igaz. Imádom amúgy az iwagumikat. És ha minden tervszerint haladt volna, akkor ő most egy koves akva lenne. De jelenleg nem látom, hogy mikor fogom tudni megepiteni a 120P-t ami a pinceben varja sorsat. Ez a szivas az alberletben...

A naplót még nem vetettem el teljesen. 😋
 
Olyan jó lenne csendben figyelnem, ahogy rendezed a hardscapet, igazgatod az ágakat. Nagyon sokat tanulhatnék Tőled. De ez a pici részlet, is rábrészt néhány olyan dologra, amire a jövőben igyekszem ügyelni.

És látnád mennyit bénázok 😅
Ezt a scapet mostmár 4. hete rendezgetem. Apránként. Tegnap és tegnap előtt mondjuk megnyomtam egy kicsit mert már láttam mit hogy. Messze vagyok még egy Josh Simtől aki pár óra alatt összepattint valami világklasszis akvát.

De örülök, ha tudtál valamit ellesni ebből. 🙌
 
És látnád mennyit bénázok 😅
Ezt a scapet mostmár 4. hete rendezgetem. Apránként. Tegnap és tegnap előtt mondjuk megnyomtam egy kicsit mert már láttam mit hogy. Messze vagyok még egy Josh Simtől aki pár óra alatt összepattint valami világklasszis akvát.

De örülök, ha tudtál valamit ellesni ebből. 🙌
Fukada is mondta, hogy nem ritkán 2-3 hónapig legózik. Szóval ne siess.
 
Back
Oldal tetejére