• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Gates of Journeys

Ha megkövezni nem is tudlak Csilla, mert már a világ összes köve benne van. Meg köszönni a véleményedet igen. Érzem amit mondasz. A struktúrája a kőnek sem az igazi. Meg nézem, hogy mit tehetek az ügy érdekében.
A forma és a. mérete, zavaró. A texturáva ne foglalkozz. Valami moha féle, akár riccardia, majd elnyeli a texturáját. ;)
 
Történt mostanában valami változás/fejlődés/változtatás?

Szia Csilla,

Egy kicsit szórakoztam a héten vele de sajnos az élet lefoglalt most más dolgokkal. De azért rászoktam nézni :) Raktam össze kisebb fát és betettem hogy házzá ad e esetleg a mélységhez, de inkább furán és rosszul nézett ki szóval azt kipenderítettem.

Közben volt egy álmom a héten, és ezt tök komolyan mondom, ahol a bal szélét átalakítottam a nagy kőröl egy kicsit részletesebb kisebb méretű kövekre és nem voltam elégedett vele. Arra riadtam fel, hogy nem tudtam visszacsinálni. :ROFLMAO:
Nem is rossz amúgy álmodban is scaperkedni. ;)

Aztán reggel leültem elé és nézegettem és ugy voltam vele, hogy ez, marad. Inkább a növényesítéssel kis részletekkel próbálom majd meg feldobni érdekesebbé tenni.
De egy dolog nem hagyott nyugodni, még pedig az, hogy vajon ott van e a fokusz pont ahol én azt szeretném. Szóval az Instagrammot kihasználva egy storyban le is teszteltem. Aminek viszonylag megnyugtató eredménye lett. A történet úgy ment, hogyaz első storyban mindenkit kértem, hogy figyeljen arra, hogy a következőképen hova megy a fokusza először. Utána, megjelent a kép és a következő storyban pedig megjelöltem 4 lehetséges fókusz pontot. 1 Baloldali nagy kő: 1 szavazat / 2 Fa alatti kis kapu: 21 szavazat / 3 A piramis alaku kő a háttében a jobb oldal fele: 5 szavazat / 4 Jobb oldali kő: 0 szavazat.

Miután munkámból is adódik a tesztelés emberekkel gondoltam kihasználom tudásomat ezügyben. Legközelebb szeretném tesztelni ezt majd egy szem követő kis eszközzel amit például marketingesek szoktak használni képek, hirdetések és weboldalak tesztelésére.

Így állok. Szerintem jövő héten elmegyek venni gazakat és aztán feltöltöm. Ha útközben még lenne kedvem, biztosan változtatok dogokon.

Norbi
 
Halihó,

Kicsit most lelassultak a dolgok, de ha minden jól megy hamarosan növényesítek fogok. Itt van a listám amit szeretnék kezdésnek. Ha lesz időm összedobok egy képet amin látszik mi hova kerülne.

Üdv, és holnap tali a GA-ban.
Norbi
0306c018801a92b8c6b239ec96dc66a6.jpg
 
Sziasztok, tegnap este növényesítettem.
A föntiek közül minden bekerült plus még vagy 5 fajta Buce a @Luigi13 - ék jóvoltából. Még kicsit ködös a víz de jólesz ez idővel. Érdekesség képp tegnap 90ppm-es vízzel töltöttem az akvát. Most a ma esti vízcserénél már 274-et mértem. Nem gyengén feltolta a dark seriyu. Szóval ma tisztán csak 16os RO-t kapott így lett 134ppm. Érdekesség képen 10 perccel később már 142-t mértem.

Mennek bele a tápok Ada brightly K + Mineral, a saját keverésű foszfátom. És a baci kultúra miatt Green bacter a növények gyors életre kelése érdekében pedig Green gain.

9bab23fe1adafb1218ec63eb7cb1fb07.jpg4a7c507a256764254a0dcea264e7c959.jpg55daea31f04c23b532e1a0061c9c1b67.jpg

a9a84caea19bbb898151ab3b8acae781.jpg7e47cb6f5dee8e4f957e2856796483c1.jpg
 

Attachments

  • 7b587f1ca0b2287752c2fcf4afbbcb25.jpg
    7b587f1ca0b2287752c2fcf4afbbcb25.jpg
    46.5 KB · Megtekintések: 17
  • 942321e6111499c266da3c58fe6aa13f.jpg
    942321e6111499c266da3c58fe6aa13f.jpg
    43.6 KB · Megtekintések: 17
Sziasztok,

Új lámpát kapott a kedvese. Egy Twinstar 600SP-t. Ez egy tök fontos mérföldkő mert már nagyon régen szerelmes vagyok ezekbe a lámpákba. Köszi @viktorlantos a tanácsokat és a megerősítés én, hogy ezt válasszam.

Én azt mondom a chihiros után komoly minőségbeli különbséget látni. Meg látjuk mit mondanak majd a növények.b2e221ff72f3d3f72c21037e502eadde.jpg
 
Sziasztok,

Kis beszámoló az elmúlt időszak történéseiből.

Egy nem algamentes kezdésről:
Mint említettem az akvám kapott nemrég egy Twinstar 600SP-t. Ez Úgy látszik kicsit Meg borította az egyensúlyt a gyengébb chihiros A601 után.
A kezdeti gyengébb diatom algásodás felerősödött mind barna és zöld formában és itt ott egy kis hajalga is felfedezhető.

Ezektől összességében nem pánikoltam be. Majd beáll idővel és elmúlik.
A tápozás első naptól kezdve 3ml Ada brightly neutral K és Mineral ami napi 0.3ppm saját mixelésű foszfáttal egészül ki a mohák miatt.
Ez nagyon be jött korábban a riccardiánál és a többi mohafélénél.

Azt gondolom, hogy az algásodás an közrejátszik az is, hogy a seriyu feltolta a keménységet. Mértem ezt azt, KH=4 GH=6 Érdekes, hogy a KH ilyen magas a GH-hoz mérten. Gondolom a seriyu közbeszól.

Tanultam újdonságot is a riccardiánál, miszerint a pillanatragasztó és a fán megjelenő penész jelentősen megviselt a növényt. Jövőben lehet érdemes a penészedés megszünése után ragasztani.

Néhány Buce feladata a harcot.

Az Elatine-ből néhány tő berohadt, elolvadt a többiek lassú tempóban hoznak hatásokat. Vettem egy extra tobozzal pótlásként amiket szálra szedve ültettem ezúttal.

A myrophylium guyana gyönyörűen nőtt eddig, de most észleltem jelentős barnulást, elmálást. Mivel ez is zselés nem tudom most kezdte e a levél látást vagy csak nem jó neki valami de remélem nem döglik ki. Kinek van tapasztalata?

Most 16 napos az akva van ami jobban, van ami kevésbé indult be de az algázók az új Elatine telepítés miatt még várának magukra.

Kapott egy 100as purigent is az aki mert a fa azért színezett. Még mindíg szuperjó termék.

Került még alulra egy adag karácsony moha és még egy kis hydrocotyle verticillata.

Mobilról sajnos végtelen lebutítja a képeket a Tapatalk. [emoji22]

Üdv,
Norbi

fa1c73c3bfbbb79519e722176d030c7d.jpg2c9e7b85e51b06f631de012e37d2907c.jpg
 
Norbi, itt mi a helyzet? Gyeped fejlődik vagy harcban vagy az algákkal? Esetleg újabb apró részlet került be?
Kérünk egy pár soros beszámolót!
 
Norbi, itt mi a helyzet? Gyeped fejlődik vagy harcban vagy az algákkal? Esetleg újabb apró részlet került be?
Kérünk egy pár soros beszámolót!
Most sajnos nem volt sok időm írni. Egészen új formát vetett az algásodás. Már szinte van minden de ez betudható a szén miatt lefolytott szuronek a gagyi kínai bubiszámlálónak és az új, erősebb fénynek. GERONIMO a helyzet. De érdekes, hogy minden nő szépen a riccardiát és a myrophylium guyana-t.

Lehet, hogyha nem változik a helyzet, akkor egy blackout lesz. Viszont mostmár biztos, hogy a lehető legegyenletlenebb a Co2 ellátás. Ezen dolgozom. Érdekes, hogy az Elatine ami eddig stagnált, lassan de terjed viszont bubit még rajtuk nem láttam.

Egyébként az algák egyáltalán nem erősek, látszik, hogy valahol félúton vagyunk a között, hogy az ágának, vagy a növényeknek kedvezzen.

Majd dobok be pár képet a katasztrófákról.
 
Jézus, most látom, hogy a telefonom át vette a kontrollt az irományom felett tegnap. Fáradtan többé nem írok. [emoji28]

A "GERONIMO" az "GERONIMO" helyzet akart lenni. De a telefonom jobbnak tartotta ezt a szót. [emoji85]
A fórum behelyettesíti a csúnya szavakat geronimo-ra. Van erről valahol egy topic is, ne kérdezd merre, én régebben elolvastam. Mert nem értettem, miért olvasható sok helyen, hogy Geronimo. Ebből lehet tudni, hogy lehetett volna azt is írni: "A helyzet nem túl szép."
Egyébként azt sem tudod leírni, hogy garnéla, mert a fórum kijavítja arra, hogy garnéla. Elsőnek azt írtam, hogy "g a r n i" . :)
 
Azt vettem észre, az igazán jó kertészek egyáltalán nem hőkölnek vissza semmiféle algabummtól, szóval téged sem féltelek ez ügyben. Innen lesz szép felállni és csatát nyerni!
Emlékszel, Josh heti 3-4 alkalommal csinál vízcserét, hogy megakadályozza az algásodást. Menni fog ez neked is. Az elatine gyep már maga szép siker. 👍
 
A fórum behelyettesíti a csúnya szavakat geronimo-ra. Van erről valahol egy topic is, ne kérdezd merre, én régebben elolvastam. Mert nem értettem, miért olvasható sok helyen, hogy Geronimo. Ebből lehet tudni, hogy lehetett volna azt is írni: "A helyzet nem túl szép."
Egyébként azt sem tudod leírni, hogy garnéla, mert a fórum kijavítja arra, hogy garnéla. Elsőnek azt írtam, hogy "g a r n i" . :)
Ma is tanultam valamit. A jövőben jó emlékeztető lesz, hogy szebben beszéljek [emoji85][emoji28]
 
Azt vettem észre, az igazán jó kertészek egyáltalán nem hőkölnek vissza semmiféle algabummtól, szóval téged sem féltelek ez ügyben. Innen lesz szép felállni és csatát nyerni!
Emlékszel, Josh heti 3-4 alkalommal csinál vízcserét, hogy megakadályozza az algásodást. Menni fog ez neked is. Az elatine gyep már maga szép siker. [emoji106]
Igaz és ezért nem nagyon félek. Az eddigi tapasztalim is aztmondják, hogy nyugalom és türelem majd meghozza a gyümölcsét. Gáz abszolút nincsen csak ilyesztőbben fest mint azt én szeretném.

Érdekes újdonság viszont, hogy a szűrőcsőben lévő barnás lerakódás (baktériumok talán) felszakadtak. És annak foszlányait látni itt ott. Ez miért lehet? 000834f8519d0814baadc6c341c48870.jpg
 
Sziasztok,

Az elmúlt egy hétben távol voltam. Előbb munka miatt aztán egy kis családi kiruccanáson Szlovéniában. Most estem haza. Még éppen elkaptam a lámpaoltás előtti pillanatot.

Ma egy hónapos az akva. A korábbi algainvázió lecsengeni látszik de a pusztítás minden felületen látszik. Holnap nagytakarítás és délután jön bele 15 Amano, 5 Oto társaságában. Szerintem ők majd örülnek a menünek.

Egy gyors (borzalmas minőségű) összehasonlítás az indítást követő másnapról és a ma esti állapotról.

Üdv,
Norbid2440fccb06a46751e09c564b0cc7187.jpg
 
Back
Oldal tetejére