• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Gates of Journeys

xman

Főkertész
Sziasztok,

Ezúttal elindítom a naplómat a "Spikes of the Dragon" 60P újjászületéséről. Már tervezgetem egy ideje, hogy mit és hogyan szeretnék csinálni. Készítettem jó pár skiccet is mire nagyjából dűlőre jutottam azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnék elérni.

A skicceim alapján múlthéten elmentem a GA-ba, hogy összeszedegessem a hardscapehez a köveket. A hardscape DOJO-nak köszönhetően elég kényelmesen ellegózgattam két órát a boltban. A végén pedig 20 kiló Dark Seriyu kővel némi fával és egy zsák Amazoniával távoztam.
Annak érdekében, hogy ne felejtsem el melyik követ hova kell majd raknom otthon, még a kövek szétszedése előtt felmatricáztam őket számokkal és csináltam egy végső fotót mielőtt mértünk volna egyet. Ez hasznosnak bizonyult.

Másnap, nagyjából összedobtam a scapet kezdbe egy jó réteg ADA Power Sand Speciallel amit utána követett egy zsák amazónia. Azátn kezdetét vette a tereprendezés.
Jelenleg ott tartok, hogy nem vagyok még teljesen elégedett a dolgokkal ezért az elmúlt napokban, ha elhaladtam az akva mellett néha kivettem, néha pedig betettem egy egy követ.

Pihenés képpen ma elkezdtem összerakni a kis kaput ami egy kis fűrészelgetés, tördelés és végtelen ragasztgatás után pedig összeállt nagyjából. Ki kell emelnem, hogy a cél pontosan ez volt még akkor is ha a rajzon nem így látszik és viszonylag jól sikerült szerintem, de ezt hagyom nektek is eldönteni. És, hogy ez a fa történet miért nincsen még készen? Azért mert az elképzelésem, hogy ea fa majd ahogy néhány képen látszik is egy kőre lesz rágyógyítva és a célom, hogy a fa "gyökérzete" majd átfonja azt és még a kis átjáróba is belelógjon kicsit. Az átjáróban pedig majd homok lesz.

Na, de sokat dumálok. Jöjjenek a képek.

IMG_20190913_133130.jpg

IMG_20190903_184633_743 (1).jpg

Webp.net-resizeimage.jpg

Webp.net-resizeimage (1).jpg

Webp.net-resizeimage (2).jpg

IMG_20190913_115246.jpg

Webp.net-resizeimage (4).jpg

Webp.net-resizeimage (5).jpg

Elsőre ennyi. Üdv mindenkinek!
Norbi
 
Szerencsés utat!
A bal hátsó sarok kicsit üresnek tűnik a skicc alapján.
Az a bal hátsó kő sem teljesen jó ott, szóval még nem szültem meg, hogy mi legyen azzal a oldallal pontosan. Meg az a jobb oldali valiznéria féle sem biztos, hogy eléggé szofisztikált. Még ötletetek.
 
Jót tett az út, a visszafelé verzió kifejezetten tetszetősebb.
Akkor már csak a bal sarkon kell variálnod még egy kicsit.
 
Sziasztok,

Tegnapi munkálatai eredményeit láthatjátok itt. Most egyet még alszom rá és adok hozzá részleteket még. Aztán, mikor időm engedi növényesítek. Úgy gondolom, hogy ez folyamatában is fog fejlődni de jelenleg úgy érzem ezt tudtam kihozni belőle. A hátsó részeken szeretném kitalálni, hogy mi legyen. Úgy érzem, hogy a kezdeti izgalmak hátrafelé kicsit elmúlnak.

Véleményeteket örömmel fogadom.

Üdv,
Norbic30f12c805dfa064d3b8700e96f88d88.jpg
 
Kövezz meg érte nyugodtan, de nekem ez a bal első kő még mindig nem tetszik.😬
Sem az alakja, sem a mérete. Egyből arra fókuszálsz, a csavart ágadat szinte elnyomja. Csapd szét ⛏ vagy nézz körül a boltban, hátha beleszeretsz egy kisebb és textúráltabb darabba. Esetleg próbaképp cseréld ki a jobb oladali kővel, az pont jó lenne oda.
A jobb "patakmeder" széle is kicsit túl szabályosan egyenes, de azt majd a növényezés elfedi.
Ennek a kivételével 5*!👍
A dekorhomok La Plata? Jók rajta a zúzalékok elhintve.
 
Kövezz meg érte nyugodtan, de nekem ez a bal első kő még mindig nem tetszik.[emoji51]
Sem az alakja, sem a mérete. Egyből arra fókuszálsz, a csavart ágadat szinte elnyomja. Csapd szét [emoji1007] vagy nézz körül a boltban, hátha beleszeretsz egy kisebb és textúráltabb darabba. Esetleg próbaképp cseréld ki a jobb oladali kővel, az pont jó lenne oda.
A jobb "patakmeder" széle is kicsit túl szabályosan egyenes, de azt majd a növényezés elfedi.
Ennek a kivételével 5*![emoji106]
A dekorhomok La Plata? Jók rajta a zúzalékok elhintve.
Ha megkövezni nem is tudlak Csilla, mert már a világ összes köve benne van. Meg köszönni a véleményedet igen. Érzem amit mondasz. A struktúrája a kőnek sem az igazi. Meg nézem, hogy mit tehetek az ügy érdekében.
 
Back
Oldal tetejére