Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Én ezt adom, van ahol favorit van ahol nem.Lehet egy buta kérdésem?
Ez a pitypang aminek a levelét adjátok a garniknak? View attachment 75861
Ebből van egy rakat az udvarunkon. Ezt is kell szárítani, majd forrázni? Vagy szárítás nélkül is lehet forrázni és adni?Én ezt adom, van ahol favorit van ahol nem.
Más néven pongyola pitypang vagy gyermekláncfű.
Én 2-3 percre mikróba teszem egy fél bögre vízben majd hideg vízzel felengedem és teszem az akvákba. Halaknak is adom.Ebből van egy rakat az udvarunkon. Ezt is kell szárítani, majd forrázni? Vagy szárítás nélkül is lehet forrázni és adni?
Akkor ma kipróbálom, hogy nálam kell vagy sem. Ha eszik akkor szedek bőven és szárítok ki későbbre. Sajna nálam a dió levél elhullást okozott még ősszel így azzal nem próbálkozok újra.Én 2-3 percre mikróba teszem egy fél bögre vízben majd hideg vízzel felengedem és teszem az akvákba. Halaknak is adom.
Nekem bevágták az egész levelet reggelre. Csak a szára maradt meg. Holnap szedek nekik bőven, kiszárítom és lesz ellátmány egy jó ideig.Nálam ennyire nem kaptak rá. Viszont az Eperfa levélre, ami 3 napja ázott bent egy este elpusztitottàk. Dobtam is be újat nekik. Illetve a tölgyfa levelet kostolgattak mèg. De az is lehet hogy kell egy két nap a pitypang nak is.
Esetleg próbált valaki már Mogyoró fa levelet?
Illetve szembe jutott hogy, mi lenne ha összesítve lenne hogy milyen fa levelet adun, adtunk a garnéláknak. Valami táblázatra gondoltam.
Szerintetek....???
Köszi. Régen nem adtam nekik csak garnéla tápot. Most már szinte 1 szer kapnak csak a garnéla tápot. A többi levél szinte.Nálam a legnépszerűbb levélkaja! Mármint a garnélák számára.
Kis kísérlet, most száradnak, este már be akarom nekik dobni/szúrni:
Fő a csalán, citromfű és cseresznye levél mix
View attachment 80699
Szottyosan, de még egyben. A szárakat leszedegettem ez után.
View attachment 80700
Trutyi készül a mozsárban
View attachment 80701
Pálcára mérsékelten akar feltapadni. Készült emiatt két "tabletta" is. Csak az félek, sehogyan sem fog lent maradni, ha kiszárad. A rakott krumplit a háttérben nem kevertem bele
View attachment 80702
Nem hatékony, sok levélből kevés "cucc" lesz, de full bio, remélem, szeretni fogják ennyi macera után Bár egyébként kb 10 perc alatt megvolt. Ha ízlik nekik, akkor váltok nagyüzemi(bb) méretekre, télire jó lesz. Ha elég nyersanyagot használnék, lehetne botmixelni (titokban, hogy a család ne lássa, mire használom az eszközt ), úgy azért jóval egyszerűbb lenne, és lehet, a pálcára is könnyebben tapadna fel egy homo kigénebb elegy. Még agyalok, mit lehetne beleteni, ami könnyen növeli az egész massza mennyiségét. Ha maga a "technológia" beválna, akkor mindenféle ízekben tudnám csinálni az egyébként nem valami nagy számú állománynak a kaját
A citromfűvel mi a gond? A mozsár csak most, az 1.0 verziónál játszik.
Eddig az amanok zabálják a pálcásat (azonnal betettem, ahogy kiszáradt), de azok a szárított cipőtalpat is megennék....
Hát, azt szerették, amikor csak forrázott citromfű levelet tettem be nekik. Itt most a java cseresznye volt, és volt benne egy kis citromfű és csalánból volt a legkevesebb. Nem mértem az arányokat
Szerintem pár perc mozsarazásból csak nem oldódott ki annyi réz, hogy halálos legyen....