• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Fotók az akváriumon túlról

danyi03

GA főstatiszta
Moderátor
Látom, néha, néhányan nyitnak egy-egy topicot nyaralásnak, évszaknak, stb. Arra gondoltam, hogy lehetne egy általános fotós topic, ahová mindenki feltehetné amit épp akkor fotózott. Az akvarisztikát szerintem sokan a látvány miatt élvezzük leginkább, így gondolom, hogy más témájú képekben is tudnak gyönyörködni a legtöbben.

Ha rossz az ötlet, már törlöm is a topicot, ha nem, akkor kezdjétek el bombázni a legjobb képeitekkel. Annyit javasolnék még, hogy ne kezdje el mindenki az összes eddigi fotóját feltölteni, inkább egy-két legutóbbit és ha van akkor egy linket flickr, fb, 500px vagy bármilyen oldalhoz ahol követni tudjuk esetleg a munkáját. Illetve ezentúl mindig ha egy-egy kép van, amit kiemelkedően jónak tartasz, az jöhet ide.

Akkor meg is kezdeném az idei első képemmel, tegnap sushit csináltam vacsorára és úgy éreztem ez megfelelő téma egy évnyitó fotóhoz is.

facebook oldalam: Tamás Danyikó Photography - danyi-foto | Facebook

740571_317880301655276_747408034_o.jpg


**update: inadsz ötlete alapján hozzácsapom a jelenlegi gépparkot és az aktuális képhez tartozó adatokat is, ez is követhető példa a jövőben!

fotó: 7D, 17-40 F4 L, 40mm, ISO 640, 1/1250sec, f/f6.4, vaku 1/8 fehér plafonra lőve

váz: Canon EOS 7D
objektívek: Canon 17-40 F4 L, Canon 70-200 F4 L, Canon 50 f1.8, Sigma 24-70 F2.8, Tokina 10-17 4.5-5.6 fisheye
sok-sok szűrő
vaku: Canon Speedlight 580EXII
tervben: macro közgyűrű szett és macro körvaku
 
Szuper kép, és jónak tűnik a sushi is :)
Ha már te nyitottad a topicot akkor leírnád milyen felszerelésed van (géppark, fények stb.) és ezt a képet mivel és hogy lőtted? :snaphappy:
 

Sziasztok! Nem vagyok egy nagy guruja a fotózásnak, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre! (Mivel az akváriumfotózás még ennyire sem megy :D) Canon EOS 550D 18-135mm
Üdv: Murci
 
a kompozíció nagyon tetszik! a brutális pixelesség viszont elég zavaró, de gondolom ez a végső kép minőségi beállításánál ment el
 
a kompozíció nagyon tetszik! a brutális pixelesség viszont elég zavaró, de gondolom ez a végső kép minőségi beállításánál ment el
Ahogy mondja főnök! :) nem akartam egy 8mb-os képpel borzolni a kedélyeket! ;) De ha gondolod...
Köszi a dicsérő szavakat!
 
szerintem a fotóknál fontos a minőség, inkább megvárom míg betölt a 8mb (mai világban nem túl hosszú idő) és nézem valóban jó minőségben:)
 
Nekem is tetszik a macsek :)
Támogatom azt az ötletet, hogy csak egy képet tegyen be mindenki. A legjobban sikerültet.:cool:
[Katt a képre]

Winter by DanielSzente, on Flickr
EXIF: Canon 550D with 50mm 1.8 lens. F3.5 ISO 100 1/125 belső vakuval


Ezt ma csináltam délután a kertben. Sokszor eljöttem már mellette és mindig megfogadtam, hogy fotózok egyet kint, de most sikerült is.

Többi havas kép: 2013 Photos - a set on Flickr
 
Felőlem, akik ilyen káprázatos képeket tudnak készíteni, töltsenek fel annyit, amennyit csak elbír a rendszer - max.Viktor majd jól fejbe vág a megjegyzésem miatt -, mert én álló nap tudnék gyönyörködni bennük!
Mindegyik fantasztikus, köszi srácok! Csak így tovább!(y)
 
Ez photoshop :ROFLMAO::D Szuper kép, nagyon tetszik, már néztem is a facebookon.

Köszi, örülök, hogy tetszik.
 
Jó ez a koktélos kép (y) Nekem inkább a felső rész tűnik kidolgozottnak. A pohár talprészén az árnyékok nem igazán szerencsések. De a téma tuti.
Egy nagyobb felbontás itt tényleg jól jönne. Elég röcögős a kép, pohár szára stb. Jah és ha már elkezdtétek a fótó paramétereket, ne hagyjátok abba. A topiknak akkor van valódi értelme haa képről picit többet is meg lehet tudni. Mivel készült, milyen paraméterekkel és pár sorban akár a hogyan készült, ha ilyen témáról van szó.

Egyébként jó kezdeményezés :)
 
a koktélos képről megjelent egy leírásom a DIYPhotography-n is, ott minden részletesen le van írva, hogy hogyan készült, ha valaki esetleg meg szeretne próbálkozni vele

How To Photograph The Perfect Fire And Ice Cocktail | DIYPhotography.net

a kép azért olyan amilyen mert a facebookra feltöltött képet linkeltem, ami rejtélyes módon még gányabb minőségű, ha nem a fb-on jeleníti meg az ember, pedig már ott is sokat romlik a minőség :S
 
Persze a fórum link nem gáz. Csak dobjátok fel esetleg az eredeti linket is ha valakinek kedve támat pixelezni:)

Köszi a linket szuper most néztem át. (y)
 
a koktélos képről megjelent egy leírásom a DIYPhotography-n is, ott minden részletesen le van írva, hogy hogyan készült, ha valaki esetleg meg szeretne próbálkozni vele
Én már végig pörgettem az első linket,fészbukot ,ott volt egy kép róla,hogy lett csinálva.Ááá,akkor ez nem összeollózott.
...meg a Canaon 7D....ez így együtt..(y)
 
Viktor, az eredeti képeimet nem szívesen osztom meg, sajnos túl sokszor éltek már vissza vele :S Ha nem is fórumtárs, bárki más rátalál itt egy képre, ami megtetszik neki és már buktam is.. Egyszer Németországból kaptam egy e-mailt egy teljesen ismeretlen embertől, hogy ő az én fotómat látta egy müncheni bár reklámján...ez csak úgy kivédhető, ha az ember soha sehová nem tesz fel használható minőségben képet :S én alapvetően fotózáson belül leginkább autókkal foglalkozom (az jobban is megy :D) és sajnos az utóbbi időben már azon gondolkodom, hogy hogyan tegyek a képeimre keresztbe watermarkot hogy végre ne lopják őket különböző autós oldalak (és nem kis blogokról beszélek, hanem bejelentett magazinokról). de a képeim látványát egyelőre fontosabbnak tartom, ezért nincsenek még agyonlogózva, de remélem megértitek, hogy eredeti képet nem teszek fel...

egyébként, ha kipixeleznéd, azt találnád, hogy a pohár alja nem a sajátja (ahogy a leírásban is szerepel, először üresen készül fotó a pohárról mert az első dobás után mindent összefröcsög a színes víz) illetve hogy a háttérrel matattam, hogy ne legyen foltos:)
 
Back
Oldal tetejére