• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Force of nature

scarp

Főkertész
Hatra kozepre en flame mosst tennek. De V alakban. Bal alsoba pedig dekor homokot tennek, ugy mint a jobb oldalon hogy meglegyen a balansz.
Ok, köszi megpróbálom és a V- alakra nyírnom majd. Ezt úgy látom is már magam előtt. 😉
 

scarp

Főkertész
A hardscape és az előtér elég menő, de ez a szabályosra nyírt gombóc-frizura szerintem valami borzalmas (mea culpa). Én azt javasolnám, hogy próbálj ki több, különböző nyírt formát, hogy mi áll jól az akváriumnak. Valószínűleg nehéz lesz eltalálni, mert a hardscape szerintem nem egy tömött hátteret kíván, vagy ha mégis, akkor több rétegű növényzettel. Nem biztos hogy ez a nyerő (sőt!), de az egyszerűbb verziókból én egy ilyesféle alakzatot mindenképp kipróbálnék (ami kicsit leköveti a fákat):

View attachment 97847

Vagy esetleg sokkal szabadabbra hagyva a háttérnövényzetet, hogy teljesen kitöltse az akvát(?)..
De ha már mindenképpen gombóc, akkor is csak a belső íveket hagynám meg, a széleken biztosan hagynám magasabbra nőni.

Amúgy viszont gratulálok, tényleg vagány ez a berendezés 👍
Köszönöm!!! A javaslatot meg pláne! 😉Azért gombóc még, mert a két széle nehezen zárkózik egyenlőre. Sokkal lassabban dúsul, mint a belfelé található Rotala részek. (Cryptocoryne spiralis, cyperus helferi) Ha a két szél felzárkózna, akkor tudnám csak a javasolt ívet létrehozni, illetve "vadabb" fazonra fogni. Ezt kell megvárnom, hogy tudjak érdemben alakítani. Igyekszem. Köszi még egyszer!
 

scarp

Főkertész
Hatra kozepre en flame mosst tennek. De V alakban. Bal alsoba pedig dekor homokot tennek, ugy mint a jobb oldalon hogy meglegyen a balansz.
Megtörtént a két terület kozmetikázasa. 😉 Sajna a Helanthium telennum „red”-nek mennie kelett. Sajnáltam kissé, de nekem is egyre jobban zavarta a szememet a bal sarok, így aztán bontást eszközöltem. Most tényleg jobb lett az egyensúly a két szélét illetően. Kicsit nyers még de pár hét és összeérik az előtér. Hátul szintén kikerült a telennum és kis szikladarabra ragasztott lángmoha zárja majd a középső - felső részt.
IMG_20201122_193032.jpg
A stemek hátul új fazot kaptak Jopet javaslatára, de ott még kell kis idő a bedúsulásra, illetve méretbeli növekedésre. Különben minden ok, heti vízcsere 100 liter. Alga nagyon - nagyon minimális. Növények szuper kondiban, bubizás nagyon erőteljes és látványos.😉

IMG_20201122_192427.jpg
Adagolok pár napja kiegészítő jelleggel Seachem Advance tápot és Ada Eca plus-t is. Szóval egyenlőre nagy az öröm és jó ránézni az üvegre. 😁
 
Oldal tetejére