• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Flow of Nature

longika

Főkertész
Valle de Mai szet bontasra kerult, mert megevett az alga. Rescape es uj naplo, Valle mar ugyis tobb mint egy eves scape volt.

Ennek a cime Flow of Nature, azert mert egy Nature scape lesz es probal a termeszet viz aramlasra hasonlitani, mar ha osszejon persze a hardscape. Jelen pillanatban az itteni boltok felszereltsege elegge hagy kivanni valot. A scape legfobb celja hogy egy konnyen karbantarthato scapet hozzak letre, mert elegem lett a hozza nem ferheto reszekbol, ahol gyult a mulm es az alga. Szeretnek nagy tereket, tobb halat, es sok szep stemet.

Technika:

Technika:

Akvárium: ADA 60P (60x30x36)
Szekrény: IKEA Besta erostive, kicsit alakitva
CO2: Nagynyomasu, ADA csovezes, Akril diffi atalakitva, illetve az uj uveg beszivo is Co csatlakozos, ennek is adok egy eselyt
Világítás: DIY LED
Szűrés. Tetra EX600, Matrix es Seachem Purigen. Uveg ki és befolyókkal.
Egyeb: Cihirios Doctor, ha meg mukodik:)
Tápozás: TF tap most, adunk ennek is egy eselyt, ha nem akkor jon a szivas megint a Seachemmel.
Talaj: Meglevo ADA Amazonia, tervezem kiszaritani, kap friss Power Sandet (ez most kimarad meg nem lehet sehol kapni), es plusz amazoniat ha szukseges.
Dekor: Red moor, vasfa, dragon ko (elegem lett a begyujtott kovekbol amik mindig kemenyitettek a vizet), Dragon nem kemenyit, konnyen alakithato es tisztithato.
Növény: Megprobalok minel tobbet atmenteni az elozo scapebol, sok novenyem eltunt az alga rengetegben, illetve volt ami meg sem maradt. Meglatjuk mi maradt, es ennek megfeleloen teszek meg bele.

Hardscape a heten keszul, hzook majd kepet. Aztan Valle teljes szetbontasa, halak, shrimpek kihalaszasa, takaritas (ezeket utalom pont ebben a sorrendben)

kivanjatok sok szerencset:D
 
Sok szerencsét!
Főleg azért, mert sokan verték a fejüket a falba, hogy használt, átmosott amazonia talajt használtak a következő indításhoz, mivel így kódolva volt az algásodás az elejétől.
Persze lehet, hogy nálad ez már kipróbált és bevált folyamat, de azért csak óvatosan!
Követés beállítva, drukkolok és várom a beszámolót.👍
 
Sok szerencsét!
Főleg azért, mert sokan verték a fejüket a falba, hogy használt, átmosott amazonia talajt használtak a következő indításhoz, mivel így kódolva volt az algásodás az elejétől.
Persze lehet, hogy nálad ez már kipróbált és bevált folyamat, de azért csak óvatosan!
Követés beállítva, drukkolok és várom a beszámolót.👍
Eddig is azt hasznaltam, de en nem atmosom, hanem napon kiszaritom es atszitalom, igy a mulm es a por amazonia nem kerul bele. Ami nalam az algasaodast okozta (szerintem) hogy a Power sand eleg nagy mennyisegben felulre kerult. Egyebkent az ujra hasznalt amazonia megy alulra es uj amazonia lesz a fedo reteg.
 
Ma voltam novenyt beszerzo koruton. Mivel szinte az osszes stemem tonkrement a CO hiany, es az algabumm miatt ezert be kellett szereznem par ujdonsagot. Maradt meg egy kis super red, wailichi, arrucata es Hra, vettem melle rotala greent, limnophilia aquaticat, Mayacat, egy adag monte carlot, pinnifilidat es bolbitist. Illetve a a bolti elado srac ukran, es eleg sokat szoktunk dumalni, ugyhogy kaptam meg tole vagy negy fele noveny tovet ajandekba. Megmaradtak meg aniubias (kb 3 fele kulonbozo), buce, fissi, weeping, reinicki mini, piros crypto, pravula egy pici, meg valami crypto es egy valami stem meg.

Anubiasbol annyi lett, hogy van extra tiz tovem, amit megprobalok eladni, ugyanez cyrptoval is, de ha nem kell senkinek akkor beviszem a boltba.

Hetvegen kiszaritottam a amazoniat es leszitaltam, nagy szurovel leszitaltam a power sandet is ez megy majd alulra, a a hasznalt amazonia es legfelulre az uj amazoni. Tovabba tortem meg dragon kovet is. Mar csak ido kellene hogy ossze rakjam az egeszet.
 
Nagyon ígéretes!
A bal sarkot emeled majd kicsit vagy ilyen sík lesz a végén is?
Bal sarkot nem tudom emelni mert hozza van ragasztva a kohoz, illetve nem is nagyon akarom. Meglatjuk novenyistes utan mennyire lesz igeretes:)
 
Igy masnap felkelve is tetszik a scape ugyhogy igy marad. Kerult bele uj Amazonia V2 a tap adalekkal egyutt. Dragon stone mint ahogy az latszik, mert meguntam hogy a masik kovem folyton kemenyitette a vizet, a dragon meg konnyen karbantarthato es kemiailag teljesen semleges. Elore La plata kerult, dragon tormelekkel, eleg jol mennek egymashoz. Az itthon talalhato osszes agam belement a scapebe azt hiszem. Mostmar csak a novenyesitest nem kell elrontani.
Bal hatso sarokba kozepes levelu stemek, kozep hatulra aprobb leveluek. Kozepso sorba nagy leveleu stemek mennek. Elore balra anubias, buce, kozep tajra apro levelul anubias, es nagy levelu cryptok, jobb oldalt MC es kis levelu cryptok. Persze itt ott megmixelve hogy termeszetesebb hatast keltsen. Talan stembol nincs elegendo fajta itthon, de majd ulteteskor kiderul.
Szuromhoz nem kivanok nyulni, perlont cserelek, es kiszedem a purigent regeneralni. CO beoldason valtoztatni fogok, mert vettem egy COs uveg beszivot, meglatjuk milyen lesz a beoldas.
Persze tartanom kene a vizcsereket, ami eddig mindig a legnagyobb kihivast jelentette, nem tudom masok hogyan kepesek hetente mindi cserelni vizet, foleg ha nagy tankrol van szo.
Este mohazas, es MC uletetes szarazon egyelore.
 
Szoval eleg gyorsan kellett beultetnem az akvariumot mert felesegem mar nem nagyon nezte jo szemmel az atmeneti gal es noveny tarolot. Szoval felszivtam magam, felragasztottam kezdes keppen a bucekat es az anubiasokat a fara, aztan a mohakat. Bekerult az MC is. Ezt kovetoen jottek a pafranyok, majd feltoltes es stemek. Nem latszik egyelore de hatul van vagy 6 fajta stem benne.
Azota gond nelkul ketyeg az akksi, ma lesz egy vizcsere, alga nincs, novenyek is megindultak, egy kis felszini hartyam van. Ha a novenyek megindultak, az elso nyirasnal meg kell majd ezt azt igazitani. CO beoldasom megy rendesen, TF tapbol is megy 2-2ml naponta, plusz excell. Egyelore tetszik a scape, bar en hajlamos vagyok hamar raunni a dolgokra. Mindenestre Stem toppolasos surites lesz most a program egy jo darabig.

Kimaradt jo sok anubiasom es cryptom. Remelem azt is hogy a bucek vegre megindulnak, mert eddig nem nagyon sikerult nekik.
 
Egy kis update, mennek a vizcserek, algam csak egy kis fonal van, meg egy kis barna szor amit a novenyekkel hoztam be. Zold pont nyomokban sem. Felszini hartyam van meg mindig, lehet beszerzek egy skimmert. Tapozas TF 2-2ml naponta, CO ami a csovon kifer, vilagitas 5 oson. Nem nagyon tervezek semmin sem allitani jelenleg mert eleg szep es alga mentes most minden. NOvenyek nonek, es bubiznak, egy het mulva tervezek egy kisebb nyirast az MCn, es toppolasos suritest a stemeken. Kulon orom, hogy eleg sok uj novenyem van, illetve a scape miatt eleg tagas es vilagos minden, nagyok a terek. Ugyhogy a heten bekoltoztetek meg egy par halat.
 
Skimmert csak ajánlani tudom én is szórakoztam a felszínnel.
Mióta vettem egy skimmert semmi dolgom vele.
 
Az a bajom a skimmerrel, hogy egy 60P be hatalmas es otromba. Probaltam eddig meguszni, talan most betudom tenni a bal sarokba hogy a stemek takarjak.
 
Lehet, hogy már próbáltad korábban, akkor bocsi, de a skimmeres beszívó ág nem lenne jó megoldás?
 
Lehet, hogy már próbáltad korábban, akkor bocsi, de a skimmeres beszívó ág nem lenne jó megoldás?
De csak amikor vettem otthon az uj uveg beszivom pont nem volt skimmeres. Itt meg 3x os aron mennek az uveg beszivok.
 
Back
Oldal tetejére