• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Fissidens fontanus

Hali!
Gondoltam dobok egy képet az én kis moha párnámról.
A következő tapasztalatokat tudom eddig mondani róla:
Érdemes egy héten többször is egy csipesszel óvatosa megmozgatni a mohát, mert elég könnyen beleragadnak az elhalt növény levelek, darabok, és könnyen algásodást okoz.
Imádja a sok fényt, közvetlen megvilágítás mellett bubizik nálam, félárnyékos helyen nem.
akvárium indításánál közvetlenül kapott 1:1 arányban hígított carbot a fa algásodása miatt, de a mohának semmi baja nem lett.
Cladophora algásodás esetén érdemes minden nap csipesszel kihúzkodni az algát, ha kitartó vagy simán lehet nyerni ellene :D
Vágásnál oda kell figyelni, mert lesüllyed az akvárium aljára a felesleg! Ha nem tudod szívás közben vágni, akkor érdemes a szűrőt off-ra rakni és a vágott terület alá egy garnéla hálót rakni.
 
Pillanatragasztóval kőre rá lehet fogatni? Ha nem akkor mi mással? Kötözésre sajna nincs lehetőség. Ha már megszokta a helyét, akkor "megkapaszkodik", mint a jávai moha? Azt később szinte leszedni nem lehet. Ez is olyan lesz? Köszi
 
Anubias "márkájú" Fissidens ragasztásakor mekkora darabokra érdemes szétszedni? A doboz alján elbarnult részeket le kell vágni, vagy azzal együtt ragasszam?
 
Pillanatragasztóval kőre rá lehet fogatni? Ha nem akkor mi mással? Kötözésre sajna nincs lehetőség. Ha már megszokta a helyét, akkor "megkapaszkodik", mint a jávai moha? Azt később szinte leszedni nem lehet. Ez is olyan lesz? Köszi
Én ragasztottam, zselés pillanatragasztóval (mindegyik mohafélémet ragasztottam eddig és bevált, jávait, fissidenst, riccardiát.)
Valamennyire megkapaszkodik de nem úgy mint a jávai, legalábbis nálam. Inkább a ragasztás tartja az viszont erősen
és a leragasztott szálak nagyon erősen tartják magukat, eddig nem szakadtak le, nem málltak el.
Javaslom hogyha lehet 2-3 szálasával ragasztani, így jobban sűrűsödik.
Érdekes hogy nyíráskor leesett néhány apró darabka az aljzatközé meg a fára viszont úgy rá tudott telepedni
úgy szerintem ragaszkodóbb hogy csak letépni lehet.
 
Ezt szeretnem megosztani veletek.Kb oktober közepen voltunk kint a szomszedban, Sväjba levö Myscape nevü ADa boltban a szokäsos beväsärläskor.Nagyban välogattam az uj köveket az akiba,mikor a mohäkrol beszelgetve kiderült,hogy Andinak(Andi Hofstetter)nincs elado mohäja.Kicsit mergelödtem magamban,mire kihoz nekem a raktärbol 3 doboz Fissit.Szegyenkezve odadja,älitolag valakinek felre rakta csak nem ment erte az illetö.Mondja,hogy ne füzzek nagy remenyeket hozzä,mär ki akarta dobni.Meg kell mondani en azert biztam benne,hogy eletkepes.Felkötöztem a Riccia köre es kb 2 het utän,a beilleszkedes utän elkezdt sürüsödni.Ma ott tartok,hogy gondolkozom a megnyiräsän.Ezzel a kis törtenettel csak azt akartam erzekeltetni,hogy a mohäk a semmiböl is kepesek ujäeledni!Azota a kedvencem!
 
Egy pár féle fissi :eek:
1525602_688543151191053_707334882_n.jpg
 
Szeretnem megkérdezni,hogy van gyönyörűen kifejlődött Fissim.A kérdésem a következő:szeretnem a következő elrendezésnél lávakö egy részére ránöveszteni,érdemes a riccia köre ránövesztet mohát óvatosan megnyírni,és apró darabokra vágni és bedörzsölni?Vagy ráragasztani így egybe?Vagy van valakinek ötlete?
 
Na az nekem kicsit macerás lenne!De azert köszi az ötletet.Meg itt a Németeknél nincs Görög joghurt!Igaz van Görög kollegäm!Öt kéne rákennem a kövekre.Úgy is olyan sokat beszel!;)
 
Nálam a ragasztás vált be! Nagyon sok picike darabot ragassz és akkor szép természetes lesz!
Nem szórakoznék vele máshogy!

Milyen ragasztót használsz a ragasztáshoz? Kiszeretném próbálni, de nem akarom elcseszni ezért érdekelne a pontos típus.
 
Milyen ragasztót használsz a ragasztáshoz? Kiszeretném próbálni, de nem akarom elcseszni ezért érdekelne a pontos típus.

Pillanatragasztót, az a lényeg hogy gel legyen ne a sima folyékony.

Ilyet egész pontosan:

20867699_ab146a81bb80e79b1ae5b1f437a46577_s.jpg
 
Sziasztok,

a fissidens mit csinál merev sötétben? Sikerült egy közel függőlegesen álló fára kötöznöm, ahol a fatörzs önmagára árnyékot vet. :banghead::inpain::banghead::inpain::dead: (Forgatni/Dönteni nem tudom a fát, a lámpa nem arrébb helyezhető/forgatható.) Küzd az életéért, és kinyúlik a fényre, vagy szépen meghal, ahol van? Kb. 40000000 tekerés damillal van felkötve, nem szívesen bontanám el az egészet, ha van esélye. :nailbiting:
 
Back
Oldal tetejére