• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Filipe Oliveira Workshop - 2019.02.16. Szombat - Green Aqua

Igen,van egy hely ahol beszerezhető.Akkor eleg vagány volt,de nem egyszerű egy komolyabb scapet összedobni belőle.Még az első szállítmánybol volt nekem,az eladó nem is ismerte a nevét,persze egy lelkes szárnyait bontogató scaper ismerte.Azok még olyan szárazak voltak,hogy a színük szürke volt.
Végül csináltál belőle valamit vagy azóta is legózol vele?
 
A Manzanita fa jó rég meg lett rendelve, nem pont az esemény miatt, de a drága jó "magyarposta" szokás szerint elkeverte. Szerencsére épp mostanra került elő ;)
Filipe-nek tetszett az ötlet, hogy ebből legyen az akva.
 
A Manzanita fa jó rég meg lett rendelve, nem pont az esemény miatt, de a drága jó "magyarposta" szokás szerint elkeverte. Szerencsére épp mostanra került elő ;)
Filipe-nek tetszett az ötlet, hogy ebből legyen az akva.
Drága jó Édesanyám az ilyesmire mindig azt mondta, semmi sincs véletlenül!
És lám, ez az extra dekor pont a Treeman kezeibe került és csodát művelt vele!
 
A legnagyobb baj vele, hogy könnyű, de ezt egész jól orvosolta a ragasztásokkal Filipe. Viszont nem színez.

A fákat saját projekthez kértük, hogy legyen megint valami különleges. Ezek a fák az elmúlt 10 évben sem lettek olcsóbbak. Talán azért, mert eleve Tom sem adja olcsón őket. Plusz egy jó drága szállítás és így jöttek ki egy évtizede is a 70-80 fontos árak az angoloknál anno még ukaps időszakban.

Pont az ára az ami miatt nem tudott rendesen elterjedni. Időnként látni itt ott, de ebből nem lesz rogyásig egy bolt sem az tuti :)
Nem véletlenül mondta Filipe sem, hogy ha már eltörte nem volt szíve másik fát választani :):)

Nekem a workshopon ami izgalmas momentum volt, az a fák ragasztása, a táptalaj talajra pakolása és erre további talaj rétegezése, a homok utolsó pillanatban való beöntése (és milyen jó lett tőle!) A héttérnövények kézi méretre vágása egy csavarintással :)
És egyébként is izgi volt, ahogy szinte pillanatok alatt összeállt a hardscape. Csak a fák rögzítése vitte el az időt.

Nagyon csini kis akvárium lesz, ha elindulnak a stemek. 👍
 
Hihetetlen jó humora volt, teljesen lekötött végig mindenkit, bevonta a közönséget, közvetlen, profi; remek délután volt. A különleges manzanita fa csak hab volt a tortán.
 
Utoljára módosított:
Nekem ez volt az első workshop, amin részt vehettem, hatalmas élmény volt!
Nagyon tetszett Filipe közvetlensége, nem frusztrált a vacak angol tudásom sem, hogy kérdezzek tőle.
Nem tudom, hogy a hardscape elemeit amikor kiválogatta már a fejében ott élt-e a végeredmény, de amilyen játszi könnyedséggel szinte elsőre a megfelelő helyre került minden kő az lenyűgöző volt. Az építési, ültetési trükkjeit a követkető scape-nél ki fogom próbálni - ez a zöldség csavarós megoldás nagyon tetszett! (én meg úgy vigyáztam eddig minden egyes kis gyökérkére mint a hímes tojásra..)
Attól a csodaszép Manzanita fától meg egyszerűen el voltam ájulva!

Köszönöm, hogy ott lehettem! 😍
 
Nekünk is ez volt az első... Szerintem a legjobbal kezdtük. Nagy élmény volt látni, hogy a scape et egy pillanat alatt összedobta Filipe. Mi meg itthon görcsölünk 3 napot hogy kicsit balra, kicsit jobbra. Persze a rutin.. A ragsztós trükköt csak azért ismertük mert vagy 1000 videót megnéztünk ami erről szólt már. Kint tudtam is Filipe el egy kicsit beszélgetni, tanácsot kérni. Bár kezdő vagyok de azért nem kergetett el, meg adott egy két tippet is még. Kipróbálom, meglátjuk. Feleségem meg még ültetni is tanulhatott tőle. :) Köszönjük szépen a munkátokat, és a sok segítséget amit kapunk. Remélem hamarosan mi is élesben tesztelhetjük amit sikerült összerakni a Ti tapasztalataitokból. Szép ez a hobby, az biztos. Nehéz is, ha valaki jól szeretné csinálni, de a legjobbaktól lehet tanulni, akik nem félnek ezt a tudást megosztani, mert rájöttek hogy ezzel ők is többek lesznek. Azt látom hogy Ti is, Filipe is ilyen.. Befejezemtem a fényezést.. :) Ritka ezt megtapasztalni, bár mindenhol ezt keresem/ keressük. Jó úton jártok. :)
 
Jó volt végre eljutni az új boltba!:)
Jó volt sok régi ismerőssel összefutni, jól esett, hogy -bár régen találkoztunk- milyen sokan megismertek.:)
Sajnos angolul nem tudok és az okos telefont is kellően utálom, ezért maradtam a vizuális és az emocionális élményeknél. Így sem volt gyenge!😉
A bolt szuper, pindurkát tágasabb, mint a régi😜 az újdonságok nagyon tetszettek, no meg a régiségek is.
Filipe egyénisége, stílusa, tudása így, angol tudás nélkül is magával ragadó és amit összedobott pillanatok alatt az viszont lenyűgöző.
Kíváncsi leszek, két hónap múlva mit fog mutatni, remélem a srácok kellő alapossággal dokumentálni fogják.
Köszönöm még egyszer a lehetőséget, az élményt, a kényeztetést.👍👏 Jövök még, ha lesz rá lehetőségem, és ezt vehetitek nyugodtan fenyegetésnek!😜:D
 
Sajnos angolul nem tudok és az okos telefont is kellően utálom, ezért maradtam a vizuális és az emocionális élményeknél. Így sem volt gyenge!😉
Ezt @A. Kavicsos Attila nagyon leleményesen megoldotta, odaállt a tolmács közelébe és ott hallgatta a fordítást. :)
Mi is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, a szervezést, a jó hangulatot és hogy megint összefuthattunk akvakertész ismerősökkel. Hogy ez nekik pozitívum volt-e vagy inkább negatív, azt nem tudjuk. :D Első alkalom volt nekünk is, eddig csak online vagy felvételről láttunk workshopot. Tényleg zseni ahogy ennyi idő alatt egy ilyet összerakott (sokkal jobban tetszik, mint amit George csinált korábban), mindezt úgy, hogy folyamatosan fenntartotta az érdeklődést és jó volt a hangulat. :)

Tolmácsolás: örülünk, hogy sikerült megoldani és ahogy látjuk egész jók a visszajelzések róla. Nagyon izgultunk mi is és a tolmács kolléga is, hogy megfelel-e majd a magas elvárásoknak. Tomi is kérdezte pár poszttal korábban, de nem láttunk rá reakciót: aki használta az appot és miután sikerült kiküszöbölni a technikai problémát, jól működött? Újdonság volt mindenkinek, ezért lenne jó egy kis infó róla. :)
 
Utoljára módosított:
2011-ben, aztán 2014-ben is elérhetetlen árúnak jellemezte Viktor, de látom, neked már 2016-ban sikerült szerezned belőle.
Eszméletlen kecses ágak, hihetetlen piros árnyalat.
Szerencsére, nekem 40 literes a legnagyobb akvám, 10-20 literbe már talán megfizethető árú lenne egy scape ebből a fából.;)
Várjuk ki a végét, lehet sajnos drága lesz. Amerikából a vám és a szállítás megdobja.
 
Back
Oldal tetejére