• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Erdő - egy zöldfülű vergődései

Ha valakinek ez segít az eligazodásban holnap van Eszter-Hétfő. Vagyis 2 hónapja még a szerda volt az, de mióta tart a karantén én sem tudom fejben tartani az Eszter-naptárat, meg szerintem mióta programozik, néha hexadecimális számrendszert használ decimális helyett. De van valamilyen 3-as alapú napokat számoló rendszere is, ami az étkezéssel függ össze. Ezeket a rendszereket elméletem szerintem néha összeszorozza egymással vagy négyzetre emeli, és abból következteti ki a Gergely naptár szerinti aktuális napot (elég nagy hibaszázalékkal dolgozik, és viszonylag gyakoriak a kellemetlen következmények is lásd. januári 6. történet). A rendszeren van még mit tökéletesíteni, de nagyon drukkolok neki!
Igen-igen 8 évvel idősebb vagyok, és kiskorom óta megfigyelem a viselkedését, próbálom megtalálni a rendszert. A túlzások nekem is feltűnnek pl. a marékszámra kidobált virágpor, de néha tényleg teljesen abszurd dolgok történnek vele.
A gyerekem 5 hét után újra rákapott a Dance Monkey-ra, és már tudok magyarul gépelni német kiosztású billentyűzeten :)
Uhh hallod, ez egészen jó kis hozzászólás lett.
Amúgy egyáltalán nem keverem a normál humán naprendszert...vagy számrendszert és naptárat...vagy naptárt? Mit is akartam? ja igen, bebizonyítani, hogy tudom milyen napodika van. Az programozo Eszter naptár szerint humánvasárnap, ami nektek körülbelül szerda (+/-1), az étkezéses naptárról még (vagy már) nem is tudok, de ott szerintem szertörtök vagy pémbat lehet, de ott minden teljesen érthetöbb, hiszen a szerint ma január 119-e van.

Dejó, hogy te még emlékszel a karácsonyfaleszedetikés férlreértésre. Milyen rég volt... akkor még nem volt a föutak elött nagy piros táblákra kiírva, hogy a határ le van zárva. Milyen futurisztikus, hogy le vannak zárva a határok.
dzsörzé
Ez lehet, hogy sokaknak úgy tünik, hogy tökrandom szó, de igazából nem.

Ez a napló egyre kevésbé szól az akvarisztikáról.
 
Làtom nem bírsz magaddal....csak rà kellett volna startolnod a vàsàrlókra, akik nàlad jàrtak. Szegények, hiàba próbàlkoztak...kosarat kaptak...😃😂
Pedig ha tudtàk volna...😂😂😀
Ha ebböl indulunk ki:
Amikor kiszedtem a dobozból, méretével nagyon jókedvre derített.

akkor a 42éves vietnámi ... nem folytatom.

Az volt a baj, hogy a nagy akváriumban a kukis táncosnö-fát addig addig forgattam, mígnem ékessége el nem tünt.
 
Eddig bírtam a cipösszekrény akvárium látványát, átköltöztek:


Az egyik lányka igen szép lett, szürke, némi pirossal. Pont, mint egy jákó papagáj... van itt minden dalmata-tehén-betta, papagáj-betta...

ö pedig megfázott a költözésnek köszönhetően, elég valószínűtlennek tartottam, hogy megmarad, de most egészen teljesen jól van:


Ez a méteres féreg pedig a tubifexek között volt, nagyon-nagyon undorodok a felvágásától, de nem tudom, hogy például vitorlásoknak adhatom-e.

Ma pedig olyan dolog történt, amiröl már hallani hallottam, de mindig is csak legendának tartottam.
Az egyik heléna kicsinált egy garnélát, ráadásul pont egy szépet, ami nem volt színhibás :mad:
Nyominca nem is bírta sokáig nézni ezt a brutális vacsorát


Ma találkoztam egy családdal, akik sokszor megjelennek a munkahelyemen, ezért látásból ismerjük egymást, meg néha small-talkokat folytatunk. Ùgy mint ma is. Ekkor, mivel már évek óta dumcsizgatunk, most már megkérdezték, hogy hogy hívnak, és ök is bemutatkoznak. Azt is megtudtam, hogy a kutyájukat Juvel-nek hívját. Meg is jegyeztem, hogy micsoda fergeteges névválasztás, mert w-wel létezik egy híres akvárium márka. Amit pedig mosolygotak, hiszen tavaly kaptak egy akváriumot, és emiatt lett ez a kutya neve. :) Söt, az is kiderült, hogy a helyi akvarisztikában már láttak engem, ahogy végignézegetem a halakat, és állítólag ezt annyira elmélyülten tettem, hogy nem is vettem észre, hogy köszöntek nekem.:X3:
Nemrég black-out-ozniuk kellett, és sikerült kinyírniuk a növényeket is, és a korona miatt nem tudnak növényt venni ( az állatos boltok nyitva vannak, de se növényt, se állatot nem árulhatnak még), és aggódnak, hogy most mi lesz. Èn meg mondtam, hogy mi lenne, úgyis nálam aktuális lenne már a növények megnyírása, és a legtöbbször csak kidobom öket. Na, ezzel beengedem az t őrülteket* a lakásomba.
* Azért őrültek, mert (és ezt most a rám jellemző túlzások nélkül mondom) ilyeneket szoktak rendelni:
- Egy adag leves (2dl) 4 részre osztva, 5 kanállal.
- 2 pohár narancslé 3 felé osztva, 4 szívószállal, amiből 2-t előzetesen meg kell kurtítani 3 cm-rel.
- 3 szem eper 4-részre tálalva és egy külön csészécskében egy pötty cukormentes tejszínhab

- Egyszer a nö a gyerekét a fűszernövényes asztalomon pelenkázta. A metélöhagymáim, bazsalikomjaim és oregánóm mellett.
- Valamilyen rendszer szerint öltözködnek. 2018-ban az egész család csak türkiz és narancssárga ruhákat hordott. Most lila-kékek. Nem tudom mi jön legközelebb...

Kellemes hétvégét.

Holnap végre megfözöm a húsvétra szánt szilveszteri lencsét. (Már most gyanús, hogy valami nem stimmel). Szerintem nem indul túl jól az egész, hiszen
- nagyon furcsa lencsét kaptam
- teljesen másfajta hagymát sikerült csak vennem
- se füstölt hús, se füstölt húslé nem lesz benne
- itt tejföl nincs
- elfelejtettem babérlevelet venni, de már nem is fogok.
- @Én csak olvasgatok múltkor csirázásig áztatta a lencsét, és szerintem nálam is farkincásak lesznek.

Azon kivül, hogy a hagymát -az erre a célra teljesen alkalmatlan- olívaolajon fogom megpirítani, minden más stimmel. (Tehát a só, liszt és mustár az OK.)
 
Ez a napló esküszöm szórakoztatóbb, mint egy stand-up comedy est! Alig várom már a következő bejegyzést.👍

Amúgy a helena szerintem a már elhullott vagy a vedlés után a végletekig legyengült garnélákat kajázza be. Vagy konkrétan láttad, amikor lesből rárontott és lebirkózta a kis kékséget?:eek:
 
Amúgy a helena szerintem a már elhullott vagy a vedlés után a végletekig legyengült garnélákat kajázza be. Vagy konkrétan láttad, amikor lesből rárontott és lebirkózta a kis kékséget?:eek:
Ha láttam volna, hogy feni rá a fogát, megállítottam volna. Amikor felfedeztem, akkor nagyon-nagyon friss volt a hulla.
Mivel a garnélák nemrég költöztek, ezért én is arra tudok gondolni, hogy a költözés miatt stressz-levedlett-anyukát gyilkolt meg. :mad: De nekem a legyengült, félholtakra se merjék azt gondolni, hogy már megehetik.🤬
Egyébként egyszer volt egy crossocheilusom, ami megfejelte az üveget, és igencsak szédelgett. Amikor egy díszbe bebújt pihenni, hát nem rámásztak a helénák? Elkezdték élve felzabálni❗
Nem kell ám aggódni, visszadobtam őket a majdnem csigamentes nagy-akváriumba, éhezzenek csak.🙄
 
Ebben a videóban is írják, egészséges élő garnélára, halra nem támadnak.
A vége elég véres, de tanulságos kis film ezekről a gyilkológépekről.
Csak erős idegzetűeknek!
 
Ebben a videóban is írják, egészséges élő garnélára, halra nem támadnak.
A vége elég véres, de tanulságos kis film ezekről a gyilkológépekről.
Csak erős idegzetűeknek!
Uuh, köszi, hogy megosztottad, nagyon jó kis videó. Nagyszerü felvételek.
Már az elsö képsorok láttán megnyugodtam, hogy nem csak nálam szoktak olyan problémák lenni, hogy még a csigákról is centiméteres algák fickándoznak.

Mik azok a tetvek, amik mindig bebohóckodnak a képsorokba? Ezek kis triops-ok lennének?
Èn mindig azt gondoltam, hogy "syphon" nevü szarvval szipkodják ki a csigákat, nem is tudtam, hogy van egy rejtett kis fogas végü teleszkópos kukikájuk. A csoportos vacsora nekem nagyon egy 18+-os alien partyfilmre hasonlított...

Még sosem láttam, hogy lemezes tápot ettek volna, de a földbe dugott,fagyi tubifex az nagyon favorit náluk.

Két kisbetta a nagy akváriumba került, elkülönítős dobozkákban. Emöge meg éjszaka beszorult egy pontylazac, aki reggelre már nem nagyon élt, de azért kiszabadítottam. 10 perc múlva kerestem, hogy hol van, de akkor már egy sziámi algázó meg vagy 10 heléna csámcsogtak a maradékain. Hihetetlen sebességgel zabálnak.
 
A nagyban minden rendben van, nincs semmi változás.

A kisbambuszosban a garnélak még mindig fogyogatnak - tehát elhamarkodottan dombtam a éhezös akvariumba a két helenát. 😅

A kisközepesbetták jól vannak, csak az ég világon senki sem akarja öket elvinni. Lejjebb vittem az árukat, de így sem akarja öket senki. Nincs mit tenni, kell rendelnem 6 új akváriumot. Nem, egyébként nem, csak önmagam által birizgáltatom az akváriumokraizgulós énemet.

A dalamataTehénHal, az annyira brutálisan ronda, hogy úgy sem akarja senki elvinni, hogy ingyen elvihetöként van meghirdetve. Megmerjem mutatni?
A gyengébb idegzetüek most hagyják el a bejegyzést.

Dobpergés:

..... uh, még mindig bizonytalan vagyok. Annyira rusnya, hogy az sem kizárt, hogy a fórum össze fog roppanni...

Kockáztatok...

Tádá:

Ès az idö elörehaladtával ez csak rosszabb lesz. Most még nincs olyan tipikus betta-bulldog pofája, még csak kis mosolygós csörike formában végzödik az arca. Az hasi uszói inkább hasonlítanak szájharmónikára, mintsem betta-testrészre. Nekem se a dalmata, se a tehén minta nem tetszett, de remélem, hogy az e "én vagyok hasfelmetszö Jack egyetlen áldozata aki túlélte, de egy rohadtnagy folt marad a gyilkossági kisérlet után hátra" szín-minta pöszmörmény (én csak létezö szavakkal dolgozok), ez mihamarabb el fog csumburmékolódni. Komolyan nagyon gyanús, hogy HasfelmetszettDalmataTehén-harmónikaCsörikeBetta a nyakamon fog maradni. :eek: Hirdessem meg úgy, hogy fizetek érte, ha valaki elviszi??




Nyominca a 40°-os hirtelen görbülettel a gerincoszlopán, tökjól elvan. Ès nagyon szép az uszonya, meg a színe. 🥰 Ha nem lenne nyomorék, akkor is megtartanám.


Cupp-Cupp
 
Eddig azt hittem magamról, tényleg erős idegzetűnek számítok, meg szerintem uyge szép betta nem is létezik, de ez .......hű, apám! Ezt, ha fizetnél érte, akkor sem vinné el, még axolotl tápnak sem. Milyen felmenői lehettek szegénykének? Magyon durva. És milyenek lennének vajon az utódai? Bele sem merek gondolni.:eek:
Amúgy rákerestem, de sem pöszmörmény, sem csumburmék szavakra nem találtam magyarázatot, így nem tudom, ezekkel most dicsérted vagy aláztad a jószágot?:unsure:
 
Szerintem meg vannak a szép betták (bár ez nálam kimerül abban hogy tetszik-e a színe), meg a többi.
Nem igazán találom rondának sem, csak egy sima betta kategória ;)
Bamboocha, nem tudom elég régóta vagy-e a fórumon hogy ismerd Henrik féle panírozott halakat, de szerintem ez a betta is ugyanúgy nézne ki panírozva mint a többi...
 
Ha nem Európa másik felében lakna, már elhoztam volna tőle, hogy nálam ronduljon tovább, ha már vonzódom a fura lényekhez. :D Vannak a szép betták, vannak a betták, és vannak az "úristen de csúnya vagy" betták. Persze ezek a kategóriák sokszor egyénileg kerülnek elbírálásra, nekem pl a celofánok se tetszenek, van, aki meg oda van értük.
 
A nagyban minden rendben van, nincs semmi változás.

A kisbambuszosban a garnélak még mindig fogyogatnak - tehát elhamarkodottan dombtam a éhezös akvariumba a két helenát. 😅

A kisközepesbetták jól vannak, csak az ég világon senki sem akarja öket elvinni. Lejjebb vittem az árukat, de így sem akarja öket senki. Nincs mit tenni, kell rendelnem 6 új akváriumot. Nem, egyébként nem, csak önmagam által birizgáltatom az akváriumokraizgulós énemet.

A dalamataTehénHal, az annyira brutálisan ronda, hogy úgy sem akarja senki elvinni, hogy ingyen elvihetöként van meghirdetve. Megmerjem mutatni?
A gyengébb idegzetüek most hagyják el a bejegyzést.

Dobpergés:

..... uh, még mindig bizonytalan vagyok. Annyira rusnya, hogy az sem kizárt, hogy a fórum össze fog roppanni...

Kockáztatok...

Tádá:

Ès az idö elörehaladtával ez csak rosszabb lesz. Most még nincs olyan tipikus betta-bulldog pofája, még csak kis mosolygós csörike formában végzödik az arca. Az hasi uszói inkább hasonlítanak szájharmónikára, mintsem betta-testrészre. Nekem se a dalmata, se a tehén minta nem tetszett, de remélem, hogy az e "én vagyok hasfelmetszö Jack egyetlen áldozata aki túlélte, de egy rohadtnagy folt marad a gyilkossági kisérlet után hátra" szín-minta pöszmörmény (én csak létezö szavakkal dolgozok), ez mihamarabb el fog csumburmékolódni. Komolyan nagyon gyanús, hogy HasfelmetszettDalmataTehén-harmónikaCsörikeBetta a nyakamon fog maradni. :eek: Hirdessem meg úgy, hogy fizetek érte, ha valaki elviszi??




Nyominca a 40°-os hirtelen görbülettel a gerincoszlopán, tökjól elvan. Ès nagyon szép az uszonya, meg a színe. 🥰 Ha nem lenne nyomorék, akkor is megtartanám.


Cupp-Cupp
Mondom, hogy tehénke lesz a legszebb!!😃
 
Képzeljétek, mi történt!

Ma csöngetett a postás, es egy nagy csomagot hozott, kinyitottam, és ezt találtam:

IMG_20200529_135043.jpg

Hü na mondom, ezt tuti nem én rendeltem.
Ez is volt a csomagban:
IMG_20200529_135124.jpg
Ki mit gondol, mit rejt a pukkanos csomag?..

Valaki, az én címemre, és nevemre, az én bankszámlámról egy pont olyan akváriumot rendelt, amilyet én szerettem volna. De ki lehetett az? Nagyon rejtélyes. :unsure:

Ez lett belöle:
Feltételezem, hogy sokan nem fognak meglepődni, hogyha azt mondom, hogy ez az akvárium ihlette a fentit.

Szeretnék még pár anubiast és bucét, meg valamit, ami a vizen kivül él. Például egy-két mini-orchidát, de valamilyen futó növényt is el tudok képzelni.
A lakója pedig nyominca bettácska lesz.


Az életemet szigorú szabályokhoz kötöm, melyek ilyen-olyan módon ki szoktam játszani (például: szabály: 2020ban nem vehetek új bettát; megoldás: akkor szaporítom|| csak 10 orchideám lehet; megoldás: ha egy cserépben kettö van, az csak egynek számít).
Van egy olyan szabályom is, hogy csak 2 akváriumom lehet. Most viszont három van. Azt hiszem, ezt a szabályt nem tudom kijátszani, tehát...
 
Mennyire jó formája van a fának és az akvának is! :eek: Mik a méretei?
Dennerle Nano Scaper's Tank 40x32x28 cm, 35 Liter.

A két mopani fának én is örültem. Rendeltem oket, es nem tudtam elore, hogy hogyan fognak kinézni.
Alul pedig két Mangroven gyökér Van, eredetileg csak az egyik lett volna állitva a hatfalnal. Vegul alulra kerult, es vettem hozza Meg egy darbot.
 
A Nagy akvarium pontalgas, Par noveny kaliumhiany jeleit mutatja, Mert több lyuk Van rajtuk mint level.
Nyominca nagyon vagany a fekete-ruzsos szájával.
View attachment 92846

Meg mindig nalam van az osszes betta-gyerek, a fenének sem kellenek, pedig már az "eloállitasi ár" alatt hirdetem oket.
Hány ehhez hasonlóba futottam bele. Évekbe tellett, mire letisztult a dolog, és csak 22 halfajt tenyésztettem, amikre igény is volt.
Ha végképp nem kelnek el, szárazjégbe csomagolva küldd el őket nekem. TekiBreki örülni fog nekik. 🙈
 
Azért ez az akvárium, eléggé veszélyes helyen van. Szinte látom, hogy mosogatod a húsklopfolót és közben nézed az akváriumot....aztán egyszer csak megbillen a kezedben és....
 
Azért ez az akvárium, eléggé veszélyes helyen van. Szinte látom, hogy mosogatod a húsklopfolót és közben nézed az akváriumot....aztán egyszer csak megbillen a kezedben és....
Èvente egyszer fözök itthon, húsklopfolóm..nem is tudom, hogy van-e egyáltalan.

ja de, van, egyszer azzal vertem a falba szöget.
A konyhai csapot orchidea áztatásra, meg AQ vízcserére használom csak. :) Mosogatni nem nagyon szoktam, mindent bevágok a gépbe.
 
Back
Oldal tetejére