• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Wabi Kusa Első?

Van egy új wabi projektem. Itt folytassam ebben a naplóban vagy indítsak egy újat Rúnakő néven?

  • Újat Rúnakő néven

    Votes: 7 63.6%
  • Minek új? Folytasd itt!

    Votes: 4 36.4%
  • Legyen új napló, de ne ilyen hülye névvel

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    11
  • Poll closed .
Pedig jöhetne gyakrabban, azokat a naplókat szeretem a legjobb követni, amelyikeket a kezdetek óta figyelek. Hogy alakul most a tápozás? Már a doaa-t kapja
? Mennyit világítod? A penész teljesen megszűnt? Jó lenne 1-2 sor is, ne csak a kép, de nem akarok telhetetlennek tűnni, ez pusztán kíváncsiság! 😁
Hétvégén írok pár sort :)
 
A wabi az esetek többségében probléma mentesen üzemel. 2-3 hetente a vizet a szivattyúval ki szoktam nyomatni és friss, tiszta, 010-s RO kerül bele. Azért szoktam ezt megcsinálni, hogy ne legyen pangó víz :) majdnem az egészet kiszívja a reptiflo.

Tápozás....hát :D általában úgy, hogy amikor eszembe jut, akkor a dooa kerül bele egy negyed pumpányi...mikor több mikor kevesebb, mikor semmi...nincs benne rendszer. Ugyanígy kapja a wabi mist-et is...ahogy eszembe jut, amúgy meg full RO-t kap.

A világítás reggel 8 és este 8 között megy 12 órát. Gondolkodtam azon, hogy egy kicsit eltolom mondjuk 10-22 közé, így, hogy este 8kor még világos van, de nem vacakoltam vele.

A penész teljesen megszűnt *kopkopkop*

A reptiflot sokáig nem használtam és most sincs végleges helye. Napi 4x megy 15 percet 6 óránként azért, hogy megforgassa a vizet. Jó lenne felapplikálni a fa tetejére, hogy a mohákat locsolgassa....

Apropó mohák. A legtöbb moha megmaradt, főleg a lentiek.
 
Úgy néz ki beteg a wabi, legalábbis a vizes része...mintha ellepte volna a cyano...szeretném megszüntetés és inkább kerül bele valami más...

Tudna valaki ásni kb egy tejfölös vödörnyi amazoniát?
 
Nekem van fölös, ver2. De jönnöd kell érte. Holnap regel 9-10 között vas este vagy jöv hét. 15 ker
Úgy néz ki beteg a wabi, legalábbis a vizes része...mintha ellepte volna a cyano...szeretném megszüntetés és inkább kerül bele valami más...

Tudna valaki ásni kb egy tejfölös vödörnyi amazoniát?
 
Kezdett a wabiban az MC egyre jobban berohadni, így azt kénytelen voltam kiszedni és csak a szebb hajtásokat visszaültetni. A jávai mohát megnyestem kicsit és a fára ide oda még helyeztem fel belőle.

Volt egy szétszáradt buce a moha fölött...csak fölötte, mert alul gyönyörűen hozott pár új levelet, így azt is körbe metszettem és a fára, a másik buce mögé tettem úgy, hogy a moha ami ott van betakarja és nedvesen tartsa.

Ha már szét kaptam a bal oldali mohát gondoltam akkor kitakarítom a vízforgatót is benne....hát...az köszöni szépen begyógyult a helyére és egyáltalán nem akart kijönni, így hagytam ahol van.

Az echinodorus megállt a növekedésben. Jó ideje rgyetlen levelet sem hozott, ami furcsa a repülőrajtjához képest. Viszont nem szárad, hanem el van, ezt nem bántottam.

A kis pocsolyából egy evőkanállal óvatosan kiszedtem a cianót, így most úgy néz ki, hogy látható helyen nincs. Valahol biztosan akad, mert mocsár szagú a wabi. Amúgy ide kerülnek az akvából olyan mini nyesedékek amiket oda nem ültetek vissza. Van már itt crypto, orange narrow, rotala és valamelyik növénnyel érkezett hólyagcsiga is. Ezek a növények amúgy nem fejlődnek egyáltalán, ami bekerült, az továbbra is ugyanúgy néz ki mint eddig.

Ja és beletettem egy avokádó magot. Meglátjuk mi sül ki belőle :)

Most újra elkezdtem a wabi tápozást. Kb 1 liter víz van benne, így a DOOA liquidből 0.1 ml-t fog kapni naponta.

Wabi mistet vennem kell. Alig maradt valamennyi, azt heti 1x vasárnaponként fogom használni.

És ha már eddig el olvastad megérdemelsz egy képet is:
20210924_153924.jpg
Istenien mutatnak a háttérben a flakonok :D
 
Elég régen jelentkeztem itt. A wabi nincs éppen a legrózsásabb állapotában ... mondhatni leginkább bepenészedett az egész fa, a spriccelések kinaradása miatt az echinodorus levelei száradnak, az MC nem nagyon megy semmire. A mohát nagyrészt vagy visszavágtam (bal oldalt), vagy pedig "teljesen" megszüntettem (a fán). Hátul a sás szerű növény (nem jut eszembe a neve, de @Bálint Nagy wabijában is van/volt) szintén vegetál, nem nagyon akar menni semmire.
Szóval innen szép visszahozni. :)

A tápozás továbbra is 0.08-0.1 ml wabi liquid naponta. Legalább ez nem marad ki :)
 
Nem igazán akarja összekapni magát az MC gyep....kellene valami mást találni helyette...

Az echinodorua viszont magára talált, hozott egy baba hajtást maga mellé :)

Az avokádó mag is szépen cseperedésnek indult, még a vegén lesz belőle valami ;)
 

Attachments

  • 16428728421381132911235327439251.jpg
    16428728421381132911235327439251.jpg
    118.2 KB · Megtekintések: 27
Lassan eltelik egy újabb hónap. Legutóbb szeptemberben volt egész alakos kép. A helyzet azóta sem lett jobb, de mivel már túl vagyok pár vasárnapi sörön gondoltam megosztom...

A hátteret ne nézzétek. Az a "táp raktár!"

20220213_161830.jpg

Az akváriumok mellett jelenleg erre sem vagyok a legbüszkébb.
 
Back
Oldal tetejére