Nem szaporodnak, folyamatosan fogynak. A reakció folyamatosan lassul, nincs össze-vissza ugró görbéje. Ha utólag látod emelkedni a bubiszámot a kezdeti állapothoz képest, az csak úgy történhet, ha felment a szobahőmérséklet mióta beindítottad.
De szerintem itt már minden eléggé túl van gondolva. Nálam soha nem ment bonyolultabb
élesztős rendszer mint 1 üveg, 1 cső, 1 bubiszámláló, 1 cső, 1
diffúzor. Ha elcsesztem a "receptet", kiöntöttem és más mennyiséggel újra próbáltam. Egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb. Kizárólag azt kell tudni hozzá, hogy addig megy a reakció, amíg van elég élesztő meg cukor, minél több az élesztő, annál több a CO2 termelés, aminek "üzemanyagul" a cukor szolgál. A víz meg a közeg, ami ha elért egy bizonyos alkoholtartalmat, akkor nem megy tovább a reakció. Szóval be kell lőni a megfelelő élesztő mennyiséget (ha nagyon pontos akarsz lenni borélesztővel, amit zacskóban adnak porként, nem kell egy egy egész 50 grammos tömböt vagdalnod), ha nem akarsz cukrot pazarolni kitapasztalod mennyi cukor kell, hogy pont addig legyen elég, míg van elég élesztő, ez pedig megfelelő mennyiségű vízben történjen ahhoz, hogy ne érje el a csúcs alkoholtartalmat addig, míg el nem fogy a cukor meg az élesztő.
Ennyi.