• Külső szűrőt keresel?

    Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

    Tudtad, hogy az EHEIM 2275-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

    Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

    Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

    További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Eheim Substrat Pro vs Seachem Matrix

Az rendben van, hogy a sipo kevésbé hajlamos az eltömődésre, de azért én megpróbáltam megóvni ettől a kis eltömődéstől is.Az előszűrés mostoha feladatát azért inkább valami olcsóbb anyaggal tenném, ehhez a sipot túl jónak tartom.
 
Bocsi srácok, nem akadékoskodni szeretnék, csak érteni... ha van egy rakás sipom még, akkor ne használjam azt mechanikai szűrésre, inkább haggyam ki, tegyem be egy szatyorba és rakjam be a szivacsot helyette? :shifty:
 
Én használom, jojo nem. :)
Ameddig nem tömődik el teljesen, addig jó biológiai szűrő (is), ha meg esetleg eltömődik akkor teljesen úgy viselkedik mint egy "hagyományos" kerámia gyűrű. Nem lesz annyira jó biológiai szűrő, de azért a műanyag gyűrűknél biztos jobb. Nekem 3 hónapja megy mint előszűrő és semmivel sem néz ki másképp mint a legfelső tálcában lévő. (persze nem mikroszkóppal néztem)
 
@viktorlantos egy kérdésem lenne ,ha már van ilyen topic.És pont jó ,hogy mindkét szűrőanyag benne van a témában.
Szóval évek óta mennek a külső szűrőim ,bennük mindkét anyaggal.Általában csak átmosva voltak karbantartásokkor.De.Mennyi időt bírnak ki ezek a szűrőanyagok????Úgy értem eltömődnek egy idő után?Veszítenek a szűrési kapacitásukból idővel?
a topic elején írtad ,hogy a Matrix nem tömődik el olyan gyorsan mint a Sub.Pro a felülete miatt.
Azért vetődött fel bennem a kérdés,mert idestova már 3-4 éve vannak a jelenlegi szűrőanyagaim a szűrőkben.
Köszi ;)
 
Ha már nálam voltak a Seachem cuccok legalább csináltam egy ilyen fotós összehasonlítást

View attachment 35072

Nem cél, hogy egymással szembeállítsam a termékeket, inkább csak szemléltető.
Szia, Viktor! Lehet hogy már valahol leírták, de nem találom, és így inkább megkérdezem Tőled! A Mátrix az milyen fajta kőzet? Zeolit?
 
Back
Oldal tetejére