• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Eheim Professionel 4 széria

Bambi

Kertész tanonc
#81
Kezi pumpa nelkuli? Azt hittem az a legkisebb hibalehetoseg. De ha jol lattam itt mindegyikben van kezi pumpa is. Az automata feltoltes az ettol fuggetlen dolog?

6-7 évvel ezelőtt voltam hasonló helyzetben mikor komolyabban elkezdtem növényes vonalon fejleszteni. Akkori dilemmám, hogy az Evolution 2212-esem mellé (sok névcsere után ez most Atman 3338), vegyek-e mégegyet, vagy inkább egy Prof3 2080-ast. Akkor az Eheim mellett döntöttem, de meg kell, hogy mondjam vegyesek az tapasztalataim. Alapvetően nem rossz a Prof 3, illetve a Prof4-es széria, mert könnyen takarítható a felül elhelyezett előszűrő miatt ami tetszik, de az mellett meg annyival nem jobb minőségben mint amennyivel többe kerül egy kínainál, szóval csodát ne várj tőle, mert vannak ennek is hibái, és gari időn túl mélyen zsebbe kell nyúlni ha valamit cserélni kell. Én azt javasolnám, hogy Eheim-ből inkább kézipumpa nélküli verziókat nézz, vagy esetleg Tetra-t, de itt is pl @Etele árulta nemrég a szűrőit, és szervízben kiiktatatta a pumpát.
 

Bambi

Kertész tanonc
#82
Bar hozzateszem az elozo szuromnek sem a tisztitokepessegevel van bajom, hanem inkabb a vizforgatasi teljesitmenyevel. E teren meg talan a 2426-os ami erosebb a leirasok alapjan es persze a kontener vizkapacitasa es a benne levo toltet is nagyobb, hiaba 2 kosaras.
 
#83
... Én azt javasolnám, hogy Eheim-ből inkább kézipumpa nélküli verziókat nézz, vagy esetleg Tetra-t, de itt is pl @Etele árulta nemrég a szűrőit, ...
Azért "upgrade"-eltem Prof3-ra hogy több biológiai szűrőanyagot tudjak beletömni a szűrőkbe a nagy akva alatt, egyébként meg voltam elégedve a Tetrákkal (kivéve a hülye kosárösszeillesztési megoldásukat, ami akkor necces, ha megtömöd és mivel gyenge műanyag, nyeklik-nyaklik és nem mindig csúszik össze a széle - de ezt is kiküszöböltem végül azzal, hogy összeraktam fullra pakolva vödrön kívül, rá a legfelső rács, megfogtam, fejre állítottam mind a négy kosarat, és ráhúztam a vödröt :D ). Ja egy dolog még: sok/tömörödő szűrőanyaggal a Tetra vízhozama jobban visszaesik, mint az Eheimeké.
Tartom, hogy a Prof1 (alias Exprerience) széria a legjobb, Victornak igaza van. Ha a legnagyobb (Exp350) elviszi az akváriumodat (vagy abból kettő), akkor az a legjobb választás. A pumpája bika, ha megtömöd csurig a kosarakat akkor sem esik vissza a flow nagyon, hülyebiztos, nem aranyárba mérik a cserealkatrészt... nem csoda hogy az Eheim még mindig gyártja a Prof1 szériát...

RE: a sima 1200-es Tetrát meg is tartottam egyébként és bevágtam a pinyóba a taiwanos akva alá. 20.000-ért nem vitt rá a lélek hogy elkótyavetyéljem.
 

Victor

VIP kertész
#84
Kezi pumpa nelkuli? Azt hittem az a legkisebb hibalehetoseg. De ha jol lattam itt mindegyikben van kezi pumpa is. Az automata feltoltes az ettol fuggetlen dolog?
Első alkalommal,a vagy takarítás után ezzel a kézi pumpával szívatod meg a szívó ágat, utána a többit elvégzi a gravitáció. Ahol nincs ott ugye szájjal kell megszívni :D. Csak sok esetben ez hibaforrás, mert használaton kívül is elkezd szivárogni itt, vagy teljesen használhatatlan.
 
Utoljára módosított:
#88
Kernek egy kis segitseget. A visszacsapo szelepet kiserlet miatt szeretnem visszatenni a szurobe. Nem vagyok biztos benne, hogy volt a helyen. Ha jol emlekszem ebben a pozicioban.. azert ketelkedek magamban, mert eleg lotyogos a ket alkatresz illeszkedese. Ugy emlekszem amikor kiszedtem, a piros alkatresz a fekete gumiaggyal eleg passzentos volt a feher kupakkal. 20181129_201707.jpg 20181129_201715.jpg
 
Oldal tetejére