• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Eheim Professionel 4 széria

Bambi

Kertész tanonc
Kezi pumpa nelkuli? Azt hittem az a legkisebb hibalehetoseg. De ha jol lattam itt mindegyikben van kezi pumpa is. Az automata feltoltes az ettol fuggetlen dolog?

6-7 évvel ezelőtt voltam hasonló helyzetben mikor komolyabban elkezdtem növényes vonalon fejleszteni. Akkori dilemmám, hogy az Evolution 2212-esem mellé (sok névcsere után ez most Atman 3338), vegyek-e mégegyet, vagy inkább egy Prof3 2080-ast. Akkor az Eheim mellett döntöttem, de meg kell, hogy mondjam vegyesek az tapasztalataim. Alapvetően nem rossz a Prof 3, illetve a Prof4-es széria, mert könnyen takarítható a felül elhelyezett előszűrő miatt ami tetszik, de az mellett meg annyival nem jobb minőségben mint amennyivel többe kerül egy kínainál, szóval csodát ne várj tőle, mert vannak ennek is hibái, és gari időn túl mélyen zsebbe kell nyúlni ha valamit cserélni kell. Én azt javasolnám, hogy Eheim-ből inkább kézipumpa nélküli verziókat nézz, vagy esetleg Tetra-t, de itt is pl @Etele árulta nemrég a szűrőit, és szervízben kiiktatatta a pumpát.
 

Bambi

Kertész tanonc
Bar hozzateszem az elozo szuromnek sem a tisztitokepessegevel van bajom, hanem inkabb a vizforgatasi teljesitmenyevel. E teren meg talan a 2426-os ami erosebb a leirasok alapjan es persze a kontener vizkapacitasa es a benne levo toltet is nagyobb, hiaba 2 kosaras.
 

Etele

Legenda
... Én azt javasolnám, hogy Eheim-ből inkább kézipumpa nélküli verziókat nézz, vagy esetleg Tetra-t, de itt is pl @Etele árulta nemrég a szűrőit, ...
Azért "upgrade"-eltem Prof3-ra hogy több biológiai szűrőanyagot tudjak beletömni a szűrőkbe a nagy akva alatt, egyébként meg voltam elégedve a Tetrákkal (kivéve a hülye kosárösszeillesztési megoldásukat, ami akkor necces, ha megtömöd és mivel gyenge műanyag, nyeklik-nyaklik és nem mindig csúszik össze a széle - de ezt is kiküszöböltem végül azzal, hogy összeraktam fullra pakolva vödrön kívül, rá a legfelső rács, megfogtam, fejre állítottam mind a négy kosarat, és ráhúztam a vödröt :D ). Ja egy dolog még: sok/tömörödő szűrőanyaggal a Tetra vízhozama jobban visszaesik, mint az Eheimeké.
Tartom, hogy a Prof1 (alias Exprerience) széria a legjobb, Victornak igaza van. Ha a legnagyobb (Exp350) elviszi az akváriumodat (vagy abból kettő), akkor az a legjobb választás. A pumpája bika, ha megtömöd csurig a kosarakat akkor sem esik vissza a flow nagyon, hülyebiztos, nem aranyárba mérik a cserealkatrészt... nem csoda hogy az Eheim még mindig gyártja a Prof1 szériát...

RE: a sima 1200-es Tetrát meg is tartottam egyébként és bevágtam a pinyóba a taiwanos akva alá. 20.000-ért nem vitt rá a lélek hogy elkótyavetyéljem.
 

Victor

VIP kertész
Kezi pumpa nelkuli? Azt hittem az a legkisebb hibalehetoseg. De ha jol lattam itt mindegyikben van kezi pumpa is. Az automata feltoltes az ettol fuggetlen dolog?
Első alkalommal,a vagy takarítás után ezzel a kézi pumpával szívatod meg a szívó ágat, utána a többit elvégzi a gravitáció. Ahol nincs ott ugye szájjal kell megszívni :D. Csak sok esetben ez hibaforrás, mert használaton kívül is elkezd szivárogni itt, vagy teljesen használhatatlan.
 
Utoljára módosított:

Gyukker

VIP kertész
Kernek egy kis segitseget. A visszacsapo szelepet kiserlet miatt szeretnem visszatenni a szurobe. Nem vagyok biztos benne, hogy volt a helyen. Ha jol emlekszem ebben a pozicioban.. azert ketelkedek magamban, mert eleg lotyogos a ket alkatresz illeszkedese. Ugy emlekszem amikor kiszedtem, a piros alkatresz a fekete gumiaggyal eleg passzentos volt a feher kupakkal.20181129_201707.jpg 20181129_201715.jpg
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
Lötyög is. A fehér cuccot ejtsd be úgy hogy egyenesen alljon, a piros karikat pedig kézzel nyomd be óvatosan amíg picit megszorul
 

Szaki

Főkertész
Az lehet, hogy ez a cucc zörög? Vadonat új 2275-ösöm van és kicsit ijesztő, hogy olyan hangja van, mintha egy műanyag golyó lenne beleszorulva valahova. Mennyire gáz, ha ezt kiveszem? Mert úgy nem zörög.
 

Gyukker

VIP kertész
Az lehet, hogy ez a cucc zörög? Vadonat új 2275-ösöm van és kicsit ijesztő, hogy olyan hangja van, mintha egy műanyag golyó lenne beleszorulva valahova. Mennyire gáz, ha ezt kiveszem?
Semennyire, a feltolto pumpa szelepe. Nelkule nem fog mukodni az automata feltoltes. De a szuro mukodeseben nem valtoztat mast. Nekem egy ideig ez nelkul ment a szuro.
 

Szaki

Főkertész
Semennyire, a feltolto pumpa szelepe. Nelkule nem fog mukodni az automata feltoltes. De a szuro mukodeseben nem valtoztat mast. Nekem egy ideig ez nelkul ment a szuro.
És a feltöltésnél hogy oldottad meg, hogy beinduljon a szűrő? Mert nekem kellett 1-2 pumpálás, mire beindult.
Röhej egyébként, hogy ilyen vackokat raknak a nyomóágba...
 

Szaki

Főkertész
Kiszedtem, eltűnt a zörgés, csipesszel visszatettem úgy, ahogy a kézikönyv mutatja és nem zörög. Tehát rosszul lett összeszerelve, vagy szállítás közben szárazon szétcsúszott.

Ma is tanultunk valamit. :)

Mindemellett piszok halk cucc, bár még nem fullosra töltve járatom.
 

Gyukker

VIP kertész
És a feltöltésnél hogy oldottad meg, hogy beinduljon a szűrő? Mert nekem kellett 1-2 pumpálás, mire beindult.
Röhej egyébként, hogy ilyen vackokat raknak a nyomóágba...
A lily pipe csovet megszippantottam. Szepen telefolyik vizzel, az akvabol..
Egy agyon bonyolitott katyvasznak tartom a prof 4-et.
 
Oldal tetejére