• Külső szűrőt keresel?

    Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

    Tudtad, hogy az EHEIM 2275-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

    Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

    Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

    További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Eheim Professional 3e széria

kuchi

Kertész bálvány
Erdekelne,hogy van valakinek tapasztalata-e vele??Most akcios, es nagyon gondolkodok rajta.egy 182l.es akvähoz lenne.elöre is köszi.
 
Engem is nagyon érdekelne mit tudunk róla? Engem igazából az érdekelne, hogy mivel járok jobban? Kettő darab terra 1200-al, kettő 2075-el, vagy egy darab ilyennel? Mindez egy 375 literes halas low-tech akiban lenne. Azt hiszem a teljesítmény mindegyiknél jó lehet, viszont a hálóba akarom az akváriumot, és aludni is akarok mellette. Tehát a legfontosabb, hogy alacsony legyen a zajszint.
 
2 db 2075. Erossegben és szuroanyag minőségben is a legjobb, de tartály méretben az ex1200. Viszont ott szuroanyagot kene cserélni.
 
A 2076:
Adatok:
• Szivattyú teljesítménye: 1700 liter/óra (10-35 W)
• Szűrőtérfogat 6 liter + 0,6 liter az előszűrőnek
• Szűrőtartály (vödör) mérete 12,5 liter
• Töltetkosarak száma: 4 db

A 2075:
Adatok:
• Pumpateljesítmény: 1250 liter/óra (16 W)
• Szűrőtérfogat 6 liter + 0,5 liter az előszűrőnek
• Szűrőtartály (vödör) mérete 9,2 liter
• Töltetkosarak száma: 3 db (szerintem ez elírás és 4 van benne)

A szűrőanyag mennyisége ugyanannyi a két szűrőnél...........én ha lenne rá pénzem inkább a két 2075-öt választanám.
Annak idején 2073 - 2080 upgrade történt az aki alatt a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a két kosárnyi substratPro eltűnt a 2080 egyetlen kosarában.........tehát még két kosarat meg kellett tölteni valamivel.
 
És hangban hogy járok jobban?
Ez azért egyéni érzékenység függvénye is rendesen. Na meg korfüggő. Engem például egy hangos óra kattogása tud az őrületbe kergetni, de a nappaliban a két Tetra 1200 egyáltalán nem zavar. Simán tudok aludni mellette délutánonként, ha úgy adódik.
Mivel sem az Eheim sem a Tetra nem ad meg zajszintre vonatkozó technikai adatokat ezért szinte lehetetlen megmondani melyik halkabb. Wattszám alapján az Eheim jobb kéne legyen, de liter/óra alapján meg lehet még is hangosabb:confused:
 
Én az Eheimre tippelek, de szerintem egyiknek sincs hangja, ha nem rezonál semmivel a szekrényben. Volt egy idő amikor egy Jbl e900 és egy 2073 ment egyszerre és tudtam mellettük aludni. A 2073 nálam hangtalan volt teljesen, a porlasztókő hangosabb volt nála.
 
Álljon itt eme szériának egy külön topic :)
Technikai adatokkal nem untatnék senkit azt mindenki megtalálja az eheim.de oldalán.

Használtan sikerült hozzájutnom az egyik típushoz,mivel kíváncsi vagyok és ha már kitisztítottam mindent a fej se maradjon ki, ezért szétszedtem.
Örömmel konstatáltam, hogy nem a Prof 3 szériához hasonló prime pumpája van hanem egy más megoldás. Szét szedve a gumi harangon volt dzsuva, de egyébként semmi baja nem volt.

De az adapter ugyan az az elcseszett konstrukció, mint a hármason szóval törik a fogantyú.

A másik érdekes dolog, hogy a rotoron a szokásos három helyett 6 lapát van.
Szétszedni nem volt valami bonyolult, 4 csavar ki, megint 3 és még 2 és szét is van bontva az egész.

Képek:

Prime pumpa:


Szétszedve:
 
Ez most pontosan , az "E" szérián belül melyik prof 3-as?
Én 2080-on, eddig csak az adaptert szedtem szét, hátha lehet némi szilikonzsírral könnyebb működésre bírni, de sajna a lényegi rész nem szedhető szét, pedig ha a forgó golyók mellé jutna némi kenőanyag kisebb lenne a kartörés kockázata.
 
Köszi a választ! Amint látom akkor sikerült mégis jobbat venni 2075-ösnél :) , én meg úgy döntöttem megtartom a 2080-asomat, idén talán összejön hozzá az akvárium is.
Most egy kicsit elvesztem a prof3-as technikai adatai között :) , igazából ez a kézipumpa dolog foglalkoztat. Sok panasz van rájuk, de ha jól tudom nem ennél a megoldásnál, ahol az egész motoregység képezi a pumpát.
Korábban nekem azt írták, hogy csak a 2080-as ilyen, az össze többinél a hagyományos pumpa van.
ATMAN szűrők, vélemények tapasztalatok | Page 7 | Magyar Akvakertész Fórum
Tényleg amúgy te működésre tudtad bírni? Mert én nem, és amikor megemlítettem akkor többen is írták, hogy nekik sem sikerült, van aki el is törte a kart.
 
Egyelőre odáig jutottam a szűrővel, hogy összeraktam. Vizet még nem kapott mióta nálam van. A pumpát megnyomogattam párszor az simán járt, de nem esek kétségbe ha nem működik, mert a reaktor miatt úgy sem tudom majd használni.
 
Tegnap járattam jó pár órát egy hordóban, hogy megnézzem nem ereszt sehol. A próbát kiállta és jól működik. Szép hangja van. Az első tapasztalat, hogy a hordóból leszívta a vizet annyi víz kell a szűrőház feltöltéséhez.
Amire rájöttem miért nagyon jó az "e" széria az az, hogy nem kell az adaptert állítgatni, ha szabályozni akarod a flow-t, megnyomod párszor a "—" gombot és lecsökkentetted. A feltöltő pumpa sokkal könnyebben jár, mint a 2073-asomban. (y)
 
Amire rájöttem miért nagyon jó az "e" széria az az, hogy nem kell az adaptert állítgatni, ha szabályozni akarod a flow-t, megnyomod párszor a "—" gombot és lecsökkentetted.

Az igazán tuti az benne, hogy ha így vesszük vissza a nyomást, akkor a szűrőanyag tömődése során lassuló sebességet elektronikusan vissza korrigálja. Ugyanis a "kimenő" nyomást állatjuk be így, nem a motor teljesítményét.
 
Igen, ezt kihagytam. Amíg nem indítottam el, addig kicsit bánkódtam, hogy nem 2180-at vettem, de most már örülök, hogy ez van :) A fűtésre még nem jöttem rá, miként működik, mert mindig többre fűti a vizet, mint amit beállítok.
 
Back
Oldal tetejére