• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Eheim Classic Széria

Levinen

Kertész szaki
Re: Szeged

recon said:
Gondoltam ha árverés írhatok árat. Nekem teljesen bejön a classic széria. Nincs pénzem 250es akihoz millió liter/órás próötezres szűrőt venni :)
Nekem régebben is volt nagyobb teljesítményű, most egy kisebb és meg vagyok elégedve vele teljesen. A classic széria valóban nincs túlbonyolítva, de a szűrést tökéletesen ellátja. "Nekem nem kell, hogy egy szűrő gondolkodjon, csak szűrjön". ;)
 

keymaker

Alapító
Admin
Moderátor
Re: Szeged

Levinen said:
A classic széria valóban nincs túlbonyolítva, de a szűrést tökéletesen ellátja. "Nekem nem kell, hogy egy szűrő gondolkodjon, csak szűrjön". ;)
Levi, már megint összemosod a dolgokat. Teljesen igazad van abban, hogy egy másik topicban pont ezzel a "ne gondolkodjon" felkiáltással szóltam le egy "elektromos" szűrőt. Viszont figyelembe kell venned a következőket:

1. A Classic szűrő nem a legjobb minőségű szűrőanyaggal érkezik (tehát jóval kisebb a szűrőteljesítmény, hiába van meg a literszám). Ezzel már meg is dőlt a "tökéletesen ellátja" szempontod, mert adott esetben jó is lehet, de máris kompromisszumot kötöttél. Maradjunk az egyszerű "ellátja" szónál. (szerk.: néhány helyen már a Substrat Pro van a Classic-ban is!)
2. A Classic szűrők legtöbbjéhez nincs duplacsap. A takarításhoz ez gyakorlatilag elkerülhetetlen. Ha ezeket külön megvásárolod az árelőny igencsak megcsappan.
3. A Classic szűrők takarítása több időt vesz igénybe és körülményesebb. A Pro szűrőkből csak kiemelem a kosarat, megmártom haszált akváriumvízzel feltöltött lábosban és már teszem is vissza.
4. A Classik szűrők sokkal (!) hangosabbak, mint a Pro szériás társaik.

Természetesen vannak (kényszer)helyzetek amikor a fenti szempontok nem befolyásolnak. Ilyen esetekben logikus és jó döntés a Classic szűrő. Más kérdés, hogy én nem tudok elképzelni ilyen esetet az életemben. Van aki igen. Ennyi.

A Pro széria árában (a márka felár mellett - grrr :evil: ) nem a tényleg fölösleges elektronikát, hanem a könnyű kezelhetőséget, és csöndes működést fizeted meg - a Classic szériához képest. Ez még nem a "gondolkodó szűrő" kategória, hanem egyszerűen egy jobb és minőségibb konstukció. Az elektromos szűrőkkel pedig az volt a gondom, hogy olyan - általam teljesen fölöslegesnek tartott - szolgáltatásokat fizettetnek ki veled, amelyekre TÉNYLEG nincs szükség. Gyakorlatilag soha.

Nem akartam itt Classic szűrő-elemzési topicot nyitni, bocs a Szegediektől :)
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
Re: Szeged

keymaker said:
A Pro szűrőkből csak kiemelem a kosarat, megmártom haszált akváriumvízzel feltöltött lábosban
Off:
A vizet ami a vödörben van azt ki kell önteni vagy nem? Mert ha nem öntöd ki akkor azt visszamossa a szűrő igaz ki is szívja egyből...
Én kiöntöm és visszaöntöm a perlonvattán keresztül így az felfogja a szennnyeződést is.
 

keymaker

Alapító
Admin
Moderátor
Re: Szeged

Átmozgattam ez a pár hozzászólást a szűrőkhöz a szegedi topic-ból innen ...

inadsz said:
keymaker said:
A Pro szűrőkből csak kiemelem a kosarat, megmártom haszált akváriumvízzel feltöltött lábosban
Off:
A vizet ami a vödörben van azt ki kell önteni vagy nem? Mert ha nem öntöd ki akkor azt visszamossa a szűrő igaz ki is szívja egyből...
Én kiöntöm és visszaöntöm a perlonvattán keresztül így az felfogja a szennnyeződést is.
Persze, hogy kiöntöm. Üresen hagyom a vödröt és úgy teszem vissza a szűrőanyagot. Elárulom, hogy a visszaömlő ágon még van egy duplacsap, azt elzárva szétkapom és mivel a 2222-n nincs self priming, azt picit megszívom és megvárom amíg feltölti a víz a szűrőt, sőt, még egy kicsit ezen a duplacsap-félen keresztül (amit megszívtam) ki is engedek egy vödörbe, hogy a kimosott szennyeződések nagyrésze távozzon a szűrőből. Utána csap elzár, visszacsatol, kinyit és mehet.

------

Mivel az összehasonlításban nem tudok használt árakkal számolni, mondok egy igen meggyőző példát az új szűrők árára:

- 2217 Classik - 6l szűrőtérfogat 1000 lph 43280 Ft., 2 db duplacsap 5980. Összesen 49.260.
- 2073 Pro 3 - 5 liter szűrőtérfogat 1050 lph 46390 Ft. (és idővel kicserélném a mech. szűrőanyag egy részét bio-ra)

Nem kérdés, hogy melyik a jobb vétel.

És egy nagy zárójel: Ha kicsit sarkosan akarnék fogalmazni (tudjátok: ahogy szoktam. ;) ), akkor azt mondanám, hogy ahelyett hogy folymatosan újra és újra magyarázkodom, fogadjátok már el végre nekem, hogy nem véletlenül mondok ezt-meg-azt folyamatosan, és elég sokat gondolkodtam és számoltam és elemeztem és olvastam utána és tapasztaltam, stb. mire a javaslataimat megfogalmazom és a termékek a szponzor webhopjára felkerülnek. A termékek és termékleírások okkal vannak ott. Végig van ez gondolva szakmailag, nemcsak feldobálva egymás után minden cucc válogatás nélkül. ;)
 

artegor

Tapasztalt kertész
szia Dani.
azt a koszos vizet ki kell önteni, majd akváriumvízzel visszatöltöd.
jól csináltad : )
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
Marci: Értettem.
Balázs én elfogadom amit "mondol" :) Még így is hogy a JBL német cég és márkás, váltanék eheimre mert a szűrő annyira nem jött be.
 

Proci

Kertész szaki
inadsz said:
váltanék eheimre mert a szűrő annyira nem jött be.
Ha még azt írtad volna, hogy azért mert a gyári adat 53%-át hozza oké, de a szűrőanyag miatt? Könnyen cserélhető. Egyébként is benne van a siporax. Ha fele igaz a marketing dumának, 100 literes akvát biológiailag megszűr 1 liter siporax :)
 

Levinen

Kertész szaki
Balázs! Tudom mire gondoltál korábban azzal a mondattal amit tőled idéztem. Szándékosan mosogattam. :twisted: ;) Ezzel valahol én is csak arra akartam célozni, hogy egy ennyire egyszerű szerkezet is lehet tökéletesen elégséges.
Én csak elmondtam, hogy tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Ár/hatékonysági arányban mindenképp a legjobb, ha az Eheim polcáról választunk. A kényelmesség, könnyedség az lehet szempont, számomra nem az, én szívesen babrálok.
Bár ez nálam nem szempont, de úgy gondolom, hogy ha Amano "klinikáján" szívesen használják ezt a fajta szűrőt, akkor szerintem én is nyugodt szívvel használhatom. Megjegyzem, hogy Amano gyári szűrői se tudnak többet, csak egy szebb külsőbe van csomagolva. Nem hiszem, hogy közülünk bárki is van olyan szinten, hogy ezeket megkérdőjelezze.
Úgy néz ki, hogy szinte minden területen (szűrés, tápozás) "kompromisszumokat" hozok, és mégis minden jól működik. Talán nem is mozgok olyan szűk mezsgyén? Vagy annyira profi vagyok, hogy nekem lehet? Nem hiszem! Én maradok az ázsiai nézetek mellett továbbra is.
 

zsotyi

Kertész szaki
Re: Szeged

keymaker said:
Ha kicsit sarkosan akarnék fogalmazni (tudjátok: ahogy szoktam. ;) ), akkor azt mondanám, hogy ahelyett hogy folymatosan újra és újra magyarázkodom, fogadjátok már el végre nekem, hogy nem véletlenül mondok ezt-meg-azt folyamatosan, és elég sokat gondolkodtam és számoltam és elemeztem és olvastam utána és tapasztaltam, stb. mire a javaslataimat megfogalmazom és a termékek a szponzor webhopjára felkerülnek. A termékek és termékleírások okkal vannak ott. Végig van ez gondolva szakmailag, nemcsak feldobálva egymás után minden cucc válogatás nélkül. ;)
Azért még nem kell harakirit elkövetned..... ;)
Én sem akarlak meggyőzni,hogy van élet az Eheimen kívül is,de hidd el ezt az egy irányba terelést akkor sem fogja elfogadni az átlag magyar,ha történetesen tényleg ez lenne az egyetlen járható út.

Természetesen vannak (kényszer)helyzetek amikor a fenti szempontok nem befolyásolnak. Ilyen esetekben logikus és jó döntés a Classic szűrő. Más kérdés, hogy én nem tudok elképzelni ilyen esetet az életemben. Van aki igen. Ennyi.
Lehet,hogy az anyagiak neked nem kényszerhelyzetek,de vannak akinek igen.Próbáld meg ezt elfogadni.Empátia semmi több.

Lehet,hogy a mondanivalómmal egyedül fogok itt maradni,de biztos vagyok benne,hogy nagyon sokan azon a véleményen vannak mint én,legfeljebb hallgatnak.

Komolyan mondom,így nincs kedvem olvasni ezt a fórumot.Ránézek az akimra és csak azt látom,hogy GERONIMO szűrőm van,GERONIMO diffúzorom,GERONIMO mágnesszelepem...stb.Még szerencse,hogy a növénykéim ezt nem tudják és csak virulnak......
 

Levinen

Kertész szaki
"- 2217 Classik - 6l szűrőtérfogat 1000 lph 43280 Ft., 2 db duplacsap 5980. Összesen 49.260"

Aki ennyiért veszi meg, az biztos az internetet se nagyon ismeri, csak a plázákat. :)
38-ért már dupla csapokkal lehet megvenni a legtöbb helyen a 2217-et, csak, hogy ne valótlan adatokat adjunk meg. Egyébként találtam 34-ért is. Bio töltettel, dupla csapokkal 37-ért találtam. Ha ezeket az árakat megtaláltam, gondolom másnak is fog sikerülni. ;)
Szóval melyik éri meg jobban?
 

Proci

Kertész szaki
Előre bocsátom, hogy mindenki nézőpontját megértem. Néhány gondolat:
Azt hiszem keymaker high-tech "kampánya" nem a fanatikus márkahűségre, többi közvetlen lenézésére irányul.
Biztos több gagyival befürdött már (azt hiszem említette is itt-ott) és kiábrándultságában csak a tutit veszi. Nekem is ment tönkre adidas cipő és használtam tökéletes kényelmes kínai cipőt hosszú évekig. Viszont a meghibásodás lehetősége a kettőnél más.

Írtó kellemetlen volt amikor az Evo szűrőm fejrésznél eresztett és nem volt másik szűrőm. 1 hétig állt az akvárium szűrés nélkül, csak kis gagyi belső volt. Be is állt a víz.
A napokban tököltem a külső co2 reaktorommal, mert átszöknek rajta a bubik a "nagy" vízhozam miatt. Persze a gyári mennyivel jobb lenne -jutott eszembe.
Említettem a házi külső szűrőm nehézségeit, bezzeg gyári mennyivel kényelmesebb lenne. Ha vki kis barkács affinitás ellenére megépíti és 1-2 dolog nem olyan, mint amit elvárt volna, csak bosszúság van vele. Nem tudja kijavítani, megoldani a problémát.

Sokan használunk koppintott termékeket megelégedéssel, néhányan befürödtünk ezzel-azzal (már csak a nagy számok törvénye miatt is), de a pénztárca miatt újra és újra bepróbálkozunk.
Minőségi termékkel biztosan kevesebben fürödtek be. Kár lenne egy szép akváriumért, ha meghibásodó technika miatt annyi a sok befektett munkának. Key csak erre akarja sarkallni a népet, a maga módján:) Mindettől függetlenül, akinek nincs rá keret, úgysem azt veszi meg.
Sokaknak meg ha lenne is rá keret, túlzásnak tartják az ellenértéket:) Pl. nekem, szivesebben barkácsolok. Valaki meg megveszi a boltban és nem tököl kétes kimenetelű dolgokkal, megértem. A co2 reaktor nem tudom hányX szedtem már szét tökéletesítésre:)

Hozzá kell tennem, mérnöknek készülök, tehát nálam csak nagyon indokolt esetben elfogadott a kész dolgok megvásárlása ;)

Lényeg: Szerintem nem szabad ezekért megorrolni a másikra (és magunkra venni), máshonnan jöttünk, más szokásokkal, mintákkal, mentalitással.

És, hogy konstruktív legyen a hozzászólásom: Az eheimek a szememben azért jobbak, mert adott gyári vízhozamhoz általában nagyobb emelési magasság tartozik, így az üzemi és a gyári l/h közelebb van egymáshoz. Míg a német JBL is átlagos ebben. Az eheim classic különösen nagy emelést tud, szemben a prof szériákkal. :shock: Konkrétan classic 2217 1000lph/2.3méter. A prof II 2028 1050lph/2méter. Persze ilyenkor jön a másik megoldás, kellően nagyot választunk (ki márkásból, ki kevésbé abból) és akkor a kutyát se...:)
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
Proci said:
inadsz said:
váltanék eheimre mert a szűrő annyira nem jött be.
Ha még azt írtad volna, hogy azért mert a gyári adat 53%-át hozza oké, de a szűrőanyag miatt? Könnyen cserélhető. Egyébként is benne van a siporax. Ha fele igaz a marketing dumának, 100 literes akvát biológiailag megszűr 1 liter siporax :)
Proci: téged a szűrő any... kavart meg, olvass figyelmesebben :lol: :lol:

Nem is a szűrőanyag miatt hanem mert a csövek nagyon hamar elkoszolódnak (2hetente) és nehéz tisztítani, a fejrészben is iszonyat sok trutyi van amit nem tudok kiszedni, hangos a szekrényben, szerintem a vibráció miatt, de erősen búgó hangja van, ezt igaz szivacsokkal meg lehet szüntetni, az esőztető részén elég gagyi a csatlakozás, műanyag az egész, na meg hogy a vízhozam kb. a fele a ténylegesnél, most szerintem annyi se mert a perlonvatta meg a tömődés stb. csökkentette.
 

Proci

Kertész szaki
inadsz said:
Proci: téged a szűrő any... kavart meg, olvass figyelmesebben :lol: :lol:
Jogos ;) Elnézést. Korábban az sem tetszett, aztán rögtön ez ugrott be:)
 

viktorlantos

Alapító
Admin
Key Eheim Prof párti az érveit ismerjük. Mindenkinek vannak más más érvei. Emiatt nincs is értelme egymást győzködni.
Valahogy úgy vagyok ezzel, ha az ember megengedheti magának akkor vegye a minőségi mondhatni izommunkára tervezett dolgokat rosszul nem jár vele.

mondhatám a hobbi fúrókat példának amivel tele vannak a barkácsboltok, meg mondjuk egy Makita szerszámot. Más célra valók.
utóbbi drága de azt is várja el tőle az ember hogy jó legyen.
fúróból sincs mindenkinek Makita és valakinek nem is kell. Persze sokan ácsingóznak rá ha fogták már kezükbe a japán csodát.

szűrők között vannak eltérések természetesen. anyagfelhasználás, motor, szigetelés miegymás. megéri ezért többet áldozni ez már egyénfüggő.

Megjegyzem, hogy Amano gyári szűrői se tudnak többet, csak egy szebb külsőbe van csomagolva. Nem hiszem, hogy közülünk bárki is van olyan szinten, hogy ezeket megkérdőjelezze.
ez a minőség és gyártásra fordított kemény Yenek miatt sem igaz természetesen.

A szűrő a legdrágább szűrő ami kapható. Kompromisszumok nélkül épült ami annyit tesz, hogy a műanyag házak helyett rozsdamentes acél. miért? mert időtálló és menet közben hűvősen tartja az aki vizét a hőelvezetés miatt.
A motor nem egy szokásos szűrőfej. Egy borzalmasan erős japán mágnespumpa. Miért? Hogy a szűrő folyamatosan hozza azt a teljesítményt amit elvárnak tőle. Ne kelljen havonta eltömödés miatt takarítani stb.
Szűrőközeg mást tészta, de itt is különbséget érdemes tenni egy ADA szűrőközeg és egy efi mech cucc között.
Árazás: horror ;)
célközönség: akinek nem számít néhány százezer ft egy esztétikus működő brand csodáért. :)


Talán erről volt szó korábban. Minden dolog működik, lehet nem annyi ideig, lehet sokkal több bosszúsággal és lehet hatékonyságban is elmarad egy felsőbb kategóriától. Lehet hogy sok ember nem is tudja, érzi a különbséget vagy nem volt lehetősége kipróbálni egy jót. Ha kipróbálja nem fogja azt mondani hogy hát jé ez olyan mint a classic csak pro van ráírva ;)

Nem lehet minden lakásban eheim és nem is lesz. nem mindenki veszi full komolyan az akvakertészetet de sokan azért igen.
van képzeletbeli és talán valós ranglista is a szűrők területén, mint minden más területén az életnek.
Key már csak profot fog mondani mindenre ;) én kettőt hajtok belőle GA előtti időkből, nincs miért megkérdőjeleznem a terméket.

de szívesen olvasom zsotyi, levinen, dani és mindenki más bejegyzését is hogy ki milyen módon probálja a legjobb formát kihozni akijából.
tanulságos mindkét illetve minden oldal. ettől színes a fórum.

PEACE, a cél azonos de mindenki más módon jut el odáig.
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
zsotyi said:
Vik,ebben a formában,ahogy te átadod,nincs is ezzel semmi gond,tudod.....
Viktort a zene energiája járja át, és írásaival ezt adja át :lol: :lol:
 

recon

Tapasztalt kertész
Bizony, zsotyi a nép hangja.

Nekem nem kell mindenből a legtökéletesebb, nincs nekem annyi pénzem (még:D:D) hogy ilyen olyan flancos szűrőket vegyek. Tökéletesen megfelel ez is. Én nem 43-ért vettem, árverésen vettem 20 000 alatt, ennyi pénzért ilyen teljesítményű szűrőt nem lehet kapni így nem tudtam válogatni. 3liter szűrőanyagot adtak hozzá, illetve volt nekem itthon még valamennyi. Szerintem jó. :) A tiztítására én rászánom azt a plusz fél vagy negyed órát, és örülök hogy van egy 6 literes 1000lph-s szűrőm ami viszonylag halk, nem a leghalkabb szűrő de szerintem BŐVEN belefér a tűréshatárba ( a családéba is és ez nagy szó ugyanis az aki a nappaliban van:D )

ui.
zsotyi said:
Ránézek az akimra és csak azt látom,hogy GERONIMO szűrőm van,GERONIMO diffúzorom,GERONIMO mágnesszelepem...stb.Még szerencse,hogy a növénykéim ezt nem tudják és csak virulnak......
Én is ugyanígy vagyok vele.
 

Labirintkopoltyus

Főkertész
Re: Szeged

zsotyi said:
Lehet,hogy a mondanivalómmal egyedül fogok itt maradni,de biztos vagyok benne,hogy nagyon sokan azon a véleményen vannak mint én,legfeljebb hallgatnak.

Komolyan mondom,így nincs kedvem olvasni ezt a fórumot.Ránézek az akimra és csak azt látom,hogy GERONIMO szűrőm van,GERONIMO diffúzorom,GERONIMO mágnesszelepem...stb.Még szerencse,hogy a növénykéim ezt nem tudják és csak virulnak......
Ezt mennyire ADOM!!!
 

Proci

Kertész szaki
A H.A.C kiváló színtér a bizonyításra. De azt hiszem elég végignézni a naplók között. Egyre szebb növények, akváriumok mindenhol, úgyh senki se érezze magát kellemetlenül. Az, hogy pl. nem AGA Aquascaping Contest szinvonalú a növények, fák elrendezése, na bumm. Az már nem a technikán múlik ;)
Idővel fejleszthető /legalább is remélem, mert nekem sincs túl sok kreativitásom a design részhez :oops: /
 
Oldal tetejére