• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Easy-Life folyékony növénytáp

Jani 614

VIP kertész
A Ga tápok mellett az Easy-Life a legnépszerűbb növénytápoldat.
Sokan csak a Carbot használják eme termékcsaládból.
Szeretném ha elmondanátok tapasztalataitokat,véleményeteket erről a termékről.
Ki miért használja vagy éppen miért nem használja?

Üdv Jani.
 
Én a Carbot használtam sokáig Ga tápok mellett, mikor elfogyott abbahagytam, változást nem láttam a megszüntetés után. Helyi kezelésre algák ellen jó módszer nagyon. :thumbup:
 
Jani 614 said:
A Ga tápok mellett az Easy-Life a legnépszerűbb növénytápoldat.
Sokan csak a Carbot használják eme termékcsaládból.
Szeretném ha elmondanátok tapasztalataitokat,véleményeteket erről a termékről.
Ki miért használja vagy éppen miért nem használja?

Üdv Jani.

hmm hát itt van egy kis félreértés. Az Easy Life családból max a Carbo lett népszerű. A növénytápokban sok más táp azért sokkal népszerűbb kishazánkban. :geek:
a tápokat még nem használtam ehez nem tudok hozzászólni ;)
 
Igen vannak népszerűbb termékek is,hibásan fejeztem ki magam.
Az egyik témában levő kutatás ereménye alapján mondtam,hogy a 2. legnépszerűbb tápoldat!(18%)
De kiváncsi lennék,hogy a Carbo népszerüsége után a többi termék miért nem lett népszerű?
Mi vele a baj?Még sohasem próbáltátok Viktor?Sennki a csapatból?
 
Nagyon sok táp van forgalomban. És kevesen vannak a növényesek egyenlőre. Ezek a termékek pedig kifejezetten növényfejeknek szólnak. A többség megveszi a Serra-t vagy Happy L-ot vagy nem is tápoz... Szóval ezért sem terjedt még el. Kevesen vagyunk.

Egyébként a különböző komponensek vas stb jók. A profito-val van kevés tapasztalat még.

Gondolom hasonló lehet a Tropica tápokhoz.
 
Abban a témában az Easy Life Easy Carbo-ra, és az Easy Life Easy Ferro-ra utaltam, amikor csináltam a felmérést. Ezeken kívül mást nem nagyon használunk, főleg azért, mert ezek is "Black Box" tápok, ha jól tudom.
 
Értem és köszönöm válaszodat Viktor.

Luna mit értel azon,hogy Black Box tápok?
Ez a kifejezés nekem új!
 
A carbo és a GA tápok mellett használom a Fosfo tápot kb. 1.5 hónapja. Ekkor cseréltem a szűrőanyagot, aktívszenet Matrixra, és párnap alatt nagyon ellepett a pontalga. Ezért gondoltam kipróbálom napi 1 ml adagoltam kb. 5 héti az alga kicsit megritkult, de lehet, hogy nem sok köze van a Fosfonak hozzá, ezért emeltem a dózist napi 2 ml-re ez megy egy hete.
Balckbox táp ... igazából minden táp az, amit nem saját kezűleg keversz, hogy mi van a dobozra írva az csak egy dolog, a papír sokat elvisel. Ezt nem sértésnek szántam GA mivel én is lassan 1 éve teljes megelégedéssel használom a Microt és a Macrot.
 
Sziasztok.
Vasárnap volt 4hete,hogy Easy-Life terméket használok csak!
Ekkor csináltam egy nagytakarítást(összes növény ki átültetés)is.
Adagolásom a következő;
Profito-3,5ml/nap
Kallium-3,5ml/nap
Ferro-3,5ml/nap
Carbo-5ml/nap
Fosfo-1,5ml/nap
Nitro-1,5ml/nap.
Növények szépen nőnek,algám nincs!

Jani.
 
Én low-tech akváriumba használok Easy Life Profito-t, gyári ajánlás szerint több éve. Nejem bevált, de gyökértáp golyót is használok mellette. A nagy kiszerelés miatt (2 és 5 literes), a legolcsóbb tápnak ezt találtam. Nagy akváriumban (nálam 450 liter) nem mindegy az ár sem!
 
Az én nejem is bevált, (de nem adom kölcsön!!) és én is használok tápgolyókat az aksiba.Nem vagy egyedül. :lol:

(másodjára már nem olyan vicces de én sem tudtam kihagyni) :oops:
 
Sziasztok,
növény tápozáshoz easy l.-carbot, -profitót és a jbl labdákat használom... 4 - 6 hetente kezelem az egészet és ajándékba kinálom.
Van gyors növésü, és lassabban fejlödö növényem, elötérbe való... mag hátúl is... egy a lényeg, ha új akváiumrol van szó, vagy az újra inditás, akkor adjál mindennek idöt!!! nN tápozzál dolgokat túl mert ott lesz az alga egyböl!!!

EASY-LIFE CARBO, PRO-FITO, JBL LABDÀK
hát nem probáltam ki sokféle tápot, de az easy-l tol a carbo nagyon jó az alga ellen is... persze egy kicsit trükkös az egész ha éppen az algát szeretnéd vele kezelni...
de már csináltam azt is hogy vizcsere közben a vastag leveleket (Anubias vagy valami) amelyeknek már a levelei a vizböl ki lógnak vizcserre közben, na azokat le fújtam egy vizpermetezövel (benne volt a carbo vizzel össze keverve) ugy hagytam 3-5 percig azt friss viz bele... és megszünt a fonal alga... ezt csak egyszer csináltam. Persze mire a változás látható volt ... ahoz kellett egy 1-2 hét.
Azért ez egy extrem megoldás --> aki gondolja hogy ki probálja, az csak a vastag robuszt növésü növényekel probálkozon... minden másal rossz hatású lesz!!!
De már azt is csináltam... ami az egyszerübb váltózatt, az meg annyi volt hogy ahol éppen láttam valami alga szerüt... oda csak ugy fecskendövel ráeresztettem a dózist (a napi adagot)... és ezt mind ugy hogy 5 percig ki kapcsoltam a szüröket...
Szóval nem volt semmi áramlás! Azt utána megint inditás ... mert talán sok lesz annak a helynek vagy valamelyik halnak is. Az is sikkeres volt...de azt többször csináltam és nem minden nap!

Na ez a tapasztalatom mind kezdö, persze nem szabad gatyázni a dolgokal, nekem ez a megoldás jutott eszembe ... olvastam, meg tanácsot is kaptam sok jó embertöl
ja amugy meg a pénzt nem szabad erre a hobbyra sajnálni, meg az akvárium dimenziókban is legyél 100% biztos... én már a másodikat akváriumot szereztem magamnak be mert egy 100 L-es nekem kevés volt! Vagyis ha valami jó látványt szeretnél elérni, és persze nem csak azért veszed mert hogy neked legyen... akkor egy 300-400 L akváriumot ajálok (nekem az van... de már 700-800L-ben gondolkodom, lehet hogy tulzás)...de egy olyannal elég dolgod is lesz vele, meg ki tudsz kapcsolodni a mindennapi küzdésböl. Szóval egyszer egy héten tuti hogy bontasz egy sört mellette...már munka után és azért is mert jó! :thumbup:

Elöre is bocs a helyesirásomért, de csak 5 éve beszélek Magyarul.
Üdv. és remélem hogy talán ez hasznos valakinek!
 
Sziasztok,

kb. 3 hete adagolom az EasyCarbot, amint már írtam egy másik topicban a surface scum teljesen eltűnt és az algám is lényegesen kevesebb... talán Viktor írta, hogy tervezik levenni a 1ml/20l adagolást, mert ez extrémnek számít. Nos én a kezdetektől 0,5ml-t adagolok a 10l-esbe és érdekelne, hogy a növényekre/algaképződésre milyen hatással lenne, ha csökkenteném az adagot.

A fényem 1.1W/l és 7 órán át megy, a szűrésről egy eheim liberty (a középső fajta:)) godoskodik, egy kevés perlon és szivacs és olyan 7deci siporax töltettel. Ezen kívül egy mini pumpa figyel arra, hogy mindenhova eljusson a flow és a CO2 (ami egyelőre élesztős, 1 bubi/sec jön az üvegdiffibe) 2 órával természetes fény előtt indul és 1 órával lámpaoltás előtt áll le. Tápozás reggel 0.5ml mindenből: Micro+Macro+EasyCarbo

Szóval a kérdés csak az, hogy folytassam-e a 0.5ml carbo-t, ha a halakra nem látom a negatív hatását.
 
Ha nincs algád nyugodtan lehet csökkenteni az adagot, ha még van bőven, akkor nem célszerű ;)
 
Zbacsi said:
Ha nincs algád nyugodtan lehet csökkenteni az adagot, ha még van bőven, akkor nem célszerű ;)
Köszönöm Z! Még akad, úgyhogy akár meg is duplázhatnám az adagot ;)persze ez csak vicc volt :)
 
Back
Oldal tetejére