• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Dzsungel a sarokban

MR.

Nézelődő
Üdv minden fórumozónak!

Hát végre. Számomra legjobban talán ezért hiányzott eddig ez a fórum. Vagyis hogy az akváriumomat, annak állapotait, változásait folyamatosan meg tudjam osztani másokkal (és ugyanezt figyelni másoknál). Nigro mester blogjának keretei ezt nem tették lehetővé, de most ide is eljutottunk. Szeretnék majd részletesen beszámolni (már ha érdekel valakit :oops: ) az idáig vezető útról, hátha lehet belőle okulni, és egyeseknek esetleg hasznos információkkal is szolgál.

Kezdetnek itt a Nigro-s előzményem: http://akvarisztika.budapet.hu/2008/12/ ... mpossible/

És egy kis történelem:
3908633_fe2d74476e135fb467195977621c94d8_xl.jpg
 

Luna

Főkertész
Nem rossz.
Igazából egy problémám van vele... Sarok, és lekerekített akvárium. Az összkép jó, de szerintem mind kíváncsiak lennénk néhány közelebbi képre is.
 

dekalabda00

Tapasztalt kertész
Szia!
Nekem hihetetlenül tetszik!Szerintem nagyon természetes hatást ad ezt az elrendezés, nagyon megnyugtató.Gratulálok!
 

kocsa

Kertész szaki
Szia!
Mikor először olvastam Nigro blogján hogy egy sarok akváriumot szeretnél berendezni, nem tudtam elképzelni hogyan lehet szépre megcsinálni. Az eredményt nézve csak gratulálni tudok, nagyon szép és egyedi lett az akváriumod.
 

Arizona

Tapasztalt kertész
Ehez csak gratulálni tudok! Nagyon szép lett az akva, és nem kevés változáson ment át... További sikert hozzá! :)
 

SPAGI

Kertész tanonc
hmm.. 3 hónap alatt a pázsit elburjánzása figyelemre méltó.

Nekem a technikai háttér részletezése hiánycikk.

csak így tovább...
 

MR.

Nézelődő
Köszönet mindenkinek a gratulációkért!

Hát-hát. Azért azt hittem több időm lesz részletesen kivesézni a dolgokat, de valahogy nehezen megy a nekiülés, úgyhogy úgy döntöttem egyenlőre a felmerülő kérdések mentén haladok.

Luna!
Először nekem is voltak fenntartásaim a sarok akváriumok kapcsán. De már több szempontból másképp látom. Én direkt a nappaliba terveztem diszkoszos dekor akváriumnak. Illeszkedés és helykihasználás szempontjából ideális. És ma már úgy gondolom a sarok akvárium képe is egységesebb. Nincs három oldal, ahol élek törik meg a látványt. Kapok egy 130cm széles frontú, 55cm magas, és középen 74cm mély akváriumot, és mindez csak kb. 250 liter. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy az enyémnek a hajlítása egészen enyhe, nem annyira buborékszerű, mint a gyáriak, lehet, hogy ez is sokat számít. Csak mond miről szeretnél közelebbi képet és már mutatom is ;)

Addig is a legújabb állapot. Közvetlenül a feltöltés után következett egy masszív nyírás némi átrendezéssel, mert már nagyon elburjánzott állapotok voltak. Szinte csak a nyírás után látja az ember, hogy mennyire kellett. Részletesebben:
1. A moha két oldalt már nagyon sokat kitakart. Ráadásul sajnos a rögzítő műanyag hálócsíkok még nem lettek leszedve. Most mindet leműtöttem, nem volt egyszerű. És rettentő mód megkopasztottam szegényt. A legvastagabb részeken jó 3-4 centis párnaréteget alkotott.
2. A Vallisneriám úgy osztódik mint az egysejtűek, abból is kipateroltam a felesleget. Egyszer már hagytam elburjánzani, többször nem követem el azt a hibát.
3. Az előtéren az Eleocharist és a Hemianthus dzsungelt masszívan visszanyírtam. Reményeim szerint így most inkább megint tovább fog széltében terjeszkedni, ahelyett, hogy felfele nőne. + a Grisebachiit (amiben közel sem vagyok biztos, hogy az) visszaparancsoltam a helyére. 32 új tő ment a lecsóba.
4. A középső fa jobb felén szintén zavart, hogy túlságosan összenőttek a dolgok, és úgy éreztem látványban elnyomják egymást. Ezért... A Microsoriumot szintén megszabadítottam a sok kisdedtől (kb. 20db) + levagdostam a régebbi öregebb-rondább leveleket. Nagyon jót tett neki. A Hygrophila Polysperma teteje szintén meg lett metszve + próbálom jobban jobb szélre rendezni, hogy közvetlenül ne érjen össze a Microsoriummal. Az Anubias Nana-ből az alsó tövet kicsit előrébb húztam, szintén hogy ott középen táguljon a tér. És végül a Cryptocoryne Green nagyobb részét kitettem jobb szélre, és a kisebb töveket hagytam középen, hagy terjeszkedjenek ki újra.
Csak ennyi. Most kezdhet megint szépen összeérni. Elrendezés szempontjából már valószínűleg nem nagyon fogok hozzányúlni. Jelenleg a pázsit és a Lotus fejlődése az ami a legjobban izgat.

A fotók minőségéért továbbra is elnézést, de sajnos se gépem, se tudásom.

3994743_0bbc9a73cbeee9f67ffbb95ea9442ab5_l.jpg


Spagi!
A pázsithoz hozzátartozik, hogy a Hemianthus először egységes tőben volt lerakva, de úgy nagyon nem haladt a dolog, ezért szétbombáztam nagyobb felületre, és ez hatott. Technikában mire gondolsz?
 

lacee13

Tapasztalt kertész
ÁÁÁÁ... :eek: Discus az egyik kedvencem ...Igazi császárként úszkálnak... Meg van, ez hiányzott nekem az akvádbol :D Grat hozzá szépek...
 

viktorlantos

Alapító
Admin
Tényleg szépek az új fotók. A diszkoszok szerintem látványra az egyik legszebbek. Lehet egyszer az életben még én is megpróbálkozom majd velük :)
 

Fero

Új regisztrált
Hali!

Nekem is nagyon tetszik az akváriumod. Így a diszkoszokkal kiegészülve nagyon szép! Gratulálok!
 

Croissant

Kertész tanonc
Szia

Szép medence. Azt szeretem az ilyen nagyobb akváriumokban, hogy lehet úgy fotózni, hogy semmi nem utal arra, hogy ez egy lakásban van, semmi technika, semmi zavaró dolog.
 
Oldal tetejére