• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Dózispumpa folyadéktartó edény

Tomiii

Főkertész
Sziasztok,

van valami jól bevált módszer a tápanyagok tárolására dózispumpa használatához? Mivel 6 hét múlva 3,5 hétre ott kell hagynom az akváriumot így a dózispumpa már nem egy kényelmi megoldás hanem valós szükséglet. A vízcserékre még találok önkéntest, de a napi tápozásra már nem.

Rendeltem egy 3 fejes pumpát, a kérdés, hogy mibe érdemes a tápokat önteni amiből kényelmesen feltudja szippantani a pumpa?

Illetve mire érdemes figyelni amikor összecsövezem az akváriummal? Visszafolyásgátló kell-e pl ha a vezeték vége az akvába lóg?

Minden jó tanácsot nagyon szívesen fogadok, sok tesztelésre nem lesz lehetőségem már utazás előtt így elsőre jól kell összeraknom!

előre is köszi mindenkinek!
 
Szia Pl én a GA-s literes Mic-Mac flakonokat használom! én nem használok visszafolyásgátlókat! Ati 6dp használok jók a csövek jól megtartja a folyadékot! nem feltétlen kell a vízbe lógajanak! lehet akril csötartót kapni, én a GA-ban vettem!
View attachment 70739f52a0d07caecb9186cb2ade4bc1c7969.jpgbcdda3d9172c030bc2cd461f74f5b2dc.jpg
 

Victor

VIP kertész
Én anno benzimotos RC repülőgép fél literes üzemanyagtartályát rendeltem erre a hobbykingtől . Visszafolyásgátlót soha nem használtam. Ugyan az eredeti csövel visszfolyt a táp a tartályba, de annyit rászámoltam az adagolásra, viszont cserekor már kicsit vastagabbfalút kaptam, és az már megtartja a tápot, egyáltalán nem folyik vissza. Végeit nem javaslom, hogy belelógasd az akváriumba, mert hajlamos megszívni azt és szépen elkezd a csövön át kifolyni a vized.
http://img1.indafoto.hu/1/1/141691_a7997f2a1b7499b8be02ddf8cab4b7a6/21757751_cd1d3d33da6b81ed6a93ba6501dcb232_xxl.jpg
 
Utoljára módosított:

Tomiii

Főkertész
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást.

Csőtartót beszerzek én is, illetve milyen csövet használtok? GA-ban milyet érdemes venni? Sima Levegőztető cső? Vagy CO2?

Nekem most 500ml-es tápjaim vannak otthon, de akkor megfúrom a tetejüket és oda megy bele a cső.

Az üzemanyag tartály is nagyon király, ha legközelebb rendelek valamit a drónhoz a HK-ról akkor veszek ilyeneket :)
 

Victor

VIP kertész
Csőtartót beszerzek én is, illetve milyen csövet használtok? GA-ban milyet érdemes venni? Sima Levegőztető cső? Vagy CO2?
4/2-es szilikon cső jó ezekhez a pumpákhoz. Csőtartót meg én úgy nyomtattam ;):). Korábban meg azt csináltam, hogy az üzemanyagtartályhoz adtak alumínium csövecskéket, és ezt U-ra meghajlítva egyszerűen ráakasztottam az akvárium üvegére
 

Attachments

Oldal tetejére