• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Dózispumpa folyadéktartó edény

Tomiii

Kertész szaki
#1
Sziasztok,

van valami jól bevált módszer a tápanyagok tárolására dózispumpa használatához? Mivel 6 hét múlva 3,5 hétre ott kell hagynom az akváriumot így a dózispumpa már nem egy kényelmi megoldás hanem valós szükséglet. A vízcserékre még találok önkéntest, de a napi tápozásra már nem.

Rendeltem egy 3 fejes pumpát, a kérdés, hogy mibe érdemes a tápokat önteni amiből kényelmesen feltudja szippantani a pumpa?

Illetve mire érdemes figyelni amikor összecsövezem az akváriummal? Visszafolyásgátló kell-e pl ha a vezeték vége az akvába lóg?

Minden jó tanácsot nagyon szívesen fogadok, sok tesztelésre nem lesz lehetőségem már utazás előtt így elsőre jól kell összeraknom!

előre is köszi mindenkinek!
 
#2
Szia Pl én a GA-s literes Mic-Mac flakonokat használom! én nem használok visszafolyásgátlókat! Ati 6dp használok jók a csövek jól megtartja a folyadékot! nem feltétlen kell a vízbe lógajanak! lehet akril csötartót kapni, én a GA-ban vettem!
View attachment 70739 f52a0d07caecb9186cb2ade4bc1c7969.jpg bcdda3d9172c030bc2cd461f74f5b2dc.jpg
 

Victor

VIP kertész
#4
Én anno benzimotos RC repülőgép fél literes üzemanyagtartályát rendeltem erre a hobbykingtől . Visszafolyásgátlót soha nem használtam. Ugyan az eredeti csövel visszfolyt a táp a tartályba, de annyit rászámoltam az adagolásra, viszont cserekor már kicsit vastagabbfalút kaptam, és az már megtartja a tápot, egyáltalán nem folyik vissza. Végeit nem javaslom, hogy belelógasd az akváriumba, mert hajlamos megszívni azt és szépen elkezd a csövön át kifolyni a vized.
http://img1.indafoto.hu/1/1/141691_...7751_cd1d3d33da6b81ed6a93ba6501dcb232_xxl.jpg
 
Utoljára módosított:

Tomiii

Kertész szaki
#5
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást.

Csőtartót beszerzek én is, illetve milyen csövet használtok? GA-ban milyet érdemes venni? Sima Levegőztető cső? Vagy CO2?

Nekem most 500ml-es tápjaim vannak otthon, de akkor megfúrom a tetejüket és oda megy bele a cső.

Az üzemanyag tartály is nagyon király, ha legközelebb rendelek valamit a drónhoz a HK-ról akkor veszek ilyeneket :)
 

Victor

VIP kertész
#6
Csőtartót beszerzek én is, illetve milyen csövet használtok? GA-ban milyet érdemes venni? Sima Levegőztető cső? Vagy CO2?
4/2-es szilikon cső jó ezekhez a pumpákhoz. Csőtartót meg én úgy nyomtattam ;):). Korábban meg azt csináltam, hogy az üzemanyagtartályhoz adtak alumínium csövecskéket, és ezt U-ra meghajlítva egyszerűen ráakasztottam az akvárium üvegére
 

Attachments

Oldal tetejére