• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Chihiros LED lámpa tapasztalatok

RGB Vivid2 teszt 1.1

Bő másfél hete üzemel a lámpa, eddig kifogástalanul.
Múlt hét csütörtökig 50%-on hajtottam 12:00-tól 20:00-ig, de 2-2 órás fel, illetve lefutással. Ami így összesen 4 óra teljes fényerős világítást jelent.
Mivel a félhalott növényeim épp csak kezdtek feltámadni, ezért begyorsítottam a tempót. 11:00-tól 20:00-ig(+1 óra erős fény), ugyanúgy 2 órás fel/lefutással, de a teljes fényerőt 70%-ra emeltem. A Bucékon ennyi idő alatt nyilván semmi változás sem látható, viszont a többi növényen igen. A Blyxa gyönyörű narancsos/vöröses szivárványos leveleket hoz. A Rotala Indica vagy HRA ugyanolyan vérvörös hajtásokat, mint a GA-ban. A Parvula látványosan beindult. A Myriophyllum Guyana sokára(ő volt a legramatyabb állapotban), de elkezdett szép hajtásokat hozni.
Holnap tolok egy fotót.

Tapasztalatok:

A lámpa fénye messze nem annyira zavaró, mint az előző generációnál(pedig az opciós terelő még rajta sincs). A fényerő emelkedésével egyre tisztább fehér fényűnek látszik. 100%-nál teljesen tiszta fehérnek látszik. Zavarónak inkább csak a 10% alatti tartományt mondanám. Szemből belenézve mindig fehérnek tűnik. Ezt többek között a LED chipek 90 fokos elforgatásával érték el. Így nem a hozzánk legközelebb eső 1/3 chip fényét látjuk erősebbnek, hanem mindhárom színt egyszerre, egyforma mértékben. Feleségem sem panaszkodott a fals fény miatt.

A kezdeti nagyon szaturált/túltolt színek 1-2 nap után soknak tűntek. Kellett hozzá pár nap, míg megszoktam, de most már újra tetszik.

Az időkapcsoló 3-4 perccel eltolódott a 1,5 hét alatt. Nyomkodtam az Appot, de nem jött rendbe. Feltételezem, hogy csak új profil mentésekor szinkronizálódik az idő. Ezért is jobb lenne inkább a Wifi kapcsolat.

Az App egyébként könnyen kezelhető és stabil.
 
A további képek telefonnal készültek( a fényképezőmet szinte elfelejtettem használni, annyira nem fotózok).
A felülnézeti képeken látszik mekkora a változás mióta a növény újra növekedésnek indult:
IMG_20191220_174733.jpg

Ugyanez szemből:
IMG_20191220_181357.jpg

A Blyxia szépen hozza az új színes hajtásokat:
IMG_20191220_181403.jpg

Átraktam a lámpát az induló 90P fölé:
IMG_20191220_190704.jpg
Nagyon szépen bevilágítja. Ha nem egy ekkora bumszli fám lenne, akkor a bal hátsó részre is elegendő fény jutna. Nagyon jók a színek alatta, mind a zöldek és a fa színei és textúrája is egészen más, mint az ATI lámpám alatt. Viszont így már nagyon magasra került a lámpa és eléggé zavaró a fals fénye.
Ezután visszaraktam a 60-as akvárium fölé.
Ma játszottam kicsit a gyári profilokkal. Nekem per pillanat a Shrimp nevű profil jobban bejön, mint az eddig használt színcsatornánkénti egyforma meghajtás. A shrimp profilnál a piros kicsit túl van tolva, míg a kék egy leheletnyit vissza van véve a zöldhöz képest. A Shrimppel mindkét akváriumnál természetesebbnek éreztem a növények/fák/kövek színezetét. Mentettem is egy új profil és ezzel az időeltolódás is rendbe jött. Figyeltem ma pontban 20:00-kor kapcsolt le a lámpa.

Végezetül egy fotó a lekapcsolás előtti 2 perc környékéről.
IMG_20191220_195700.jpg

Azt hiszem jobb lenne, ha a napfelkelte/naplemente 0-tól 5%-ig terjedő időszakát átugornák a programban.
 
No igen. Én pont ezért csak fél órára állítom a teljes fel és lekapcsolást.
Abban még sajnos benne lesz ez a rész, csak 4x gyorsabban túljutsz rajta. A görbét lehet kézzel is szerkeszteni és ott ez megoldható, de brutál türelemjáték és kézügyesség kell hozzá. Telefonon legalábbis mindenképp, talán egy nagy tableten kényelmesebb.
 
Sziasztok!
Két darab A 601-es közös vezérlését mivel oldhatnám meg a legegyszerűbben? Ha napfelkeltét és naplementét is tudnék szimulálni, csak hab lenne a tortán. :)
 
Így viszont egy táppal menne a két lámpa. Kellene egy nagyobb táp???
:D
+
61kaWLxVGCL._SY355_.jpg

Közös vezérlést kérdeztél :) igen, kellene nagyobb táp. A vezetékek/DC csatik terhelhetőségét azért ellenőrizd. Most jártunk mi is úgy, hogy a DC csatik szó szerint megolvadtak, a dimmer pedig annyira felforrósodott fél óra alatt, hogy nem lehetett hozzányúlni és le is kapcsolt. A megadott kapacitás 60-70%-án történtek ezek, szóval még a ráírt érték sem garancia. :(
 
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a chihiros c361 pontosan milyen hosszú? Az érdekelne, hogy a rögzítéstől kezdve milyen mélyen nyúlik be az akvárium fölé. És nem a gyári adatok kellenének.
Szerk. :megtaláltam
 
Utoljára módosított:
Chihirosbol egy ADA 120P meretu akvarium fole ti mit vennetek ami legjobb lenne ar ertek aranyban? High Techrol beszelunk.
 
Chihirosbol egy ADA 120P meretu akvarium fole ti mit vennetek ami legjobb lenne ar ertek aranyban? High Techrol beszelunk.
Szubjektív sorrendem:
1.) 2 db X200, ez shimmering effektes és kb. 100.000,-
2.) 2 db RGB Vivid 2 lenne talán a legjobb, csak az már közel duplájába kerül
3.) Köztes alternatíva lehet még a WRGB 2-ből 2 db, de nekem egymás mellett jobban bejön a duplázás, mint egymás mögött.
4.) Olcsóbb kategóriából az A-Plus
 
Chihirosbol egy ADA 120P meretu akvarium fole ti mit vennetek ami legjobb lenne ar ertek aranyban? High Techrol beszelunk.
Szia.
Ezt nézd meg esetleg, bár nem Chihiros... Bocs az Off-ért. Jurijs videójában több mint meggyőző!!!

A lámpát itt találod 120 cm ben 😉 Több mint 20000 lumen és a leírás szerint "több mint egy WRGB" teljesen programozható színenként, dimmelhető, napnyugta napkelte stb., stb.
 
Utoljára módosított moderátor által:
Koszi, lehet elso korben megprobalkozom egy DIY megoldassal, es ha nem lesz megfelelo akkor 2 db Vivid 2 ra valtok. Mindenkepp fuggeszthetot vennek.
 
Back
Oldal tetejére