• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Chihiros LED lámpáról tapasztalatok

nyongi

Új regisztrált
Külön vezérlővel minden rendesen gyártott (nyugati) táp vezérelhető. Ha külön van jelezve a dimmelhetőség, az azt jelenti, hogy külön vezérlő nélkül, a tápegységen található potméterekről is dimmelhető. Ez utóbbi professzionális felhasználásnál kell, pl növénytermesztésnél, de macerás a te napfelkeltédet és naplementédet így szabályozni, illetve felesleges funkció neked.

Ez akkor jó, ha nagy áramerőséggel dolgozol, mert a biztonságos használatnál az átmenő áramerősség túl sok is lehet egy átlagos pl chihiros akvárium vezérlőhöz. Az itt is népszerű tápok 15A-30A összteljesítményre vannak tervezve, de arra is rgb-ben, így csatornánként csak 5-7,5A-ben.

Nekem 180 literre nagyon jó hatásfokú LG ledekkel, 24v-on van 6A, de itt többnyire a gyengébb hatásfokú, és 12V-os rendszereket olvashatod, pl a magas CRI 5730-as v-tac ledszalagot, amiből ugyanekkora fényteljesítmény, mint az enyém, már 16A, és akkor még csak 180 literes akváról beszélünk.

16A-t szabályszerűen már csak az (W)RGB vezérlő 2-3 csatornájára szétbontva lenne szabad rákötni táp vezérlő között legalább 1,5mm2, vezérlő + ledszalag között legalább (2*)0,75 vezetékkel feltételezve, hogy két egyenlő hosszúságú szakaszra bontod a szalagokat. Itt sokan használnak 0,5mm2 vezetékeket relatív nagy teljesítményhez is.
Koszonom a kimerito valaszt.
 

Imi93

Kertész tanonc
Helló! Egy ismerősöm szeretne egy A901-es lámpát venni, de 100cm az akva. Az állítható lábat fel lehet ezekre is szerelni? Úgy jó lenne neki.
 
Oldal tetejére