• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Chihiros LED lámpáról tapasztalatok

gastvic

Kertész szaki
Úgy látom van kis kavarás a fejekben a dologgal kapcsolatban, szóval csak hogy meglegyen összeszedve:

Elsőként, NAV iránymutatás: https://www.nav.gov.hu/nav/internetes_vasarlas
Második, értékhatárokról: https://www.nav.gov.hu/nav/szabalyzok/tajekoztatasok/4008_2018__tajekoztato.html

Nekünk az első táblázat b) sor érdekes illetve a 2. pont. Tehát, 22 EUR alatt mentes az ÁFA alól, 150EUR-ig vámmentes.

Nem foglalkoznak a ráírt értékkel, röntgen alapján nézik meg hogy nagy értékű lehet-e és ha úgy ítélik meg igen, bekérik a bizonylatot a vásárlásról és az alapján számolják a befizetendő értéket. El tudom képzelni hogy van valami belső iránymutatás hogy mit kell jobban megnézni.
ÁFA fizetés esetén vámeljárási illetéket (kezelési költséget) kell fizetni. Magyar Posta esetén 3500Ft. Futárcégnél több is lehet (DHL pl. 6000Ft)

Nekem edig a max ha jól emlékszem egy 50EUR környéki A401Plus volt, az átcsúszott, nem kellett adózni utána (igaz az osztrák posta volt)
Valóban röntgenezik némelyiket, de nem napi több tízezret. Arra nincs elég ember.
Persze ez sem lesz már sokáig...

 

eugenax

Kertész szaki
Valóban röntgenezik némelyiket, de nem napi több tízezret. Arra nincs elég ember.
Persze ez sem lesz már sokáig...

Nehogy azt hidd! :) Gearbestnek van eu raktára, és az ali is tervezi ezzel kapcsolatban az eu raktár kiépítését, akkor pedig csak 1-2 spanyol vámost kell majd lefizetniük hajónként, + itt lesz a belgrád / budapest kínai vasút egyszerűsített vámolásra :p
 

Etele

Legenda
Nekem az a tapasztalatom, hogy akvarisztikai cuccot soha nem vámoltak meg (nyilván 10 euro volt vagy kevesebb ráírva mindegyikre), viszont bármilyen elektronikai cuccot MINDIG vámkezelés alá vettek. Mindegy milyen érték volt ráírva a dobozra.
Szóval én úgy gondolnám, hogy amihez nem értenek (akvarisztika, stb.), az átcsúszik, kivéve ha te vagy az 1000-ből egy aki a szúrópróba áldozata lett, amihez meg "mindenki ért" (tablet, telefon, foci, akármi) azt vámolják.
 

eMZé

Legenda
Másnap megcsináltam mindkét lámpát.
Az igaz, hogy sokkal halkabbak lettek, de egy picit még így is zavart a hangjuk. Egy kis agyalás után elmentem és vettem 2db 0-10 Ohmos potit. 25 tekerés végállástól a másik végállásig. Ebből egyet-egyet bekötöttem még sorba a diódák mellé, aztán jött a finomhangolás. 2,3 Volt alatt már csak szakaszosan mentek a lapátok. 2,35-től folyamatosan, de nagyon lassan. 2,5-nél lett egy finom hangja, de elkezdett érdemben levegőt szállítani. Maradt is a 2,5 Volt. Teszteltem, 70%-os fénynél még le bírja tartósan is hűteni a lámpát.
Most már csak fényterelőt kéne gyártsak/gyártassak valahogy/hol. Csináltam egy ideiglenest kartonból, az teljesen jól bevált. Még direkt megnéztem a gyerekek szemszögéből is, úgy is teljesen jó, így már nem zavaró a szórt fény.

Eddig 240 Forintomba került a két lámpa átalakítása.
Időközben előjött még egy hiba:
Az egyik lámpa 23:35-kor bekapcsol, de csak a piros szín világít. kb. 5%-on kezd, de szépen lassan felmegy majdnem 30%-ra, aztán éjfélkor kikapcsol. Próbáltam 1%-ra állítani a 0 helyett ebben a periódusban, de nem segített. Beraktam a lámpa elé egy időkapcsolót, amely 23:30 és 24:00 között elveszi a tápot, de így meg másnap nem indul el a lámpa, csak akkor ha másnap telefonnal csatlakozok hozzá és visszaállítom auto üzemmódba. Ez pár gombnyomás mindössze, de 2 hét után már nagyon utáltam.

Közben írtam a Chihirosnak egy hibalistát, mely 7 pontból állt.
A kínai új éves szabadságolások miatt 2 hétre ígértek választ, amiből végül 1 hónap lett.

1. A nem vízszintes lámpa probléma
Válasz: A bowdenhez hozzá kell rögzíteni a betáp kábelét

2. Fény terelő hiánya (vakítás csökkentésére)
Válasz: fejlesztés alatt

3. Rendszeresen lefagyó APP, gyenge Bluetooth, miért nincs WIFI?
Válasz: Az alkalmazást frissítették - na ez tényleg megoldódott
WIFI a következő generációban lesz.

4. Túlságosan erősen világító Power Status és Bluetooth ledek
Válasz: ezt már megoldották az én lámpámat követő szériánál

5. Hangos ventilátor
Válasz: visszavettek a fordulatból az én lámpámat követő szériánál, de még mindig nincs hőmérséklet alapú vezérlés

6. A két lámpának nincs teljesen egyforma színe
Válasz: az én lámpámat követő szériánál javítottak rajta valamelyest, de tudnak a problémáról, még dolgoznak rajta.
Az első széria vezérlője előtt egy 29 Voltos feszültséggenerátoros táp van(ez van nekem), míg a következő kiadásnál 31 Voltos áramgenerátoros. Természetesen a vezérlő panel is változott.
Megjegyzem a GA-s fiúk mondták, hogy nem mindegy hogyan szereljük fel a lámpákat. Több lámpa használata esetén figyelni kell arra, hogy a lámpákon a betáp zsinór ugyan abba az irányba álljanak, mert csak akkor azonos a vizuális színe a lámpának. Ez egyébként teljesen érthető, hiszen oldalról nézve a legszélső led jobban látszik, mint a többi.

7. Az éjfél előtti piros fény esete
Válasz: Ez egy egyértelmű vezérlő hiba

A válaszokat eddig még el is tudnám fogadni, ha kapnék gariba 1-1 új tápot és vezérlőt, de sajnos itt jön a fekete leves. Mivel a lámpákat az Alin vettem és nem hitelesített dílertől, ezért a garanciám csak Kínán belül érvényes. Azt ajánlották, hogy vegyen fel a kapcsolatot az eladóval. Az Alis eladó leginkább nem válaszolt semmire sem, aztán kis híján elküldtem őket az anyjukba, akkor végre igen. A legutolsó válaszában azt írta küldött valamit. Kérdeztem, hogy mit, de arra már nem válaszolt. Ennek már több, mint 2 hónapja. Persze nem is kaptam semmit.
Ezek után elegem lett mindenből, leszereltem a lámpákat és visszaraktam az ATI lámpámat. Baromira fura volt az elején a sárgás fénye, de lassan újra hozzászoktam. A VIVID RGB fénye egyébként a nappali órákban egyáltalán nem, de sötétedés után eléggé zavaró volt. Ez persze eléggé szubjektív dolog. A feleségemet nagyon zavarta, de engem is, ezért is dimmeltem vissza ezt az időszakot, illetve készítettem hozzá fényterelőt.

Pár hete elvittem a GA-ba mindkét lámpát, mert nagyon kíváncsi voltam mit tud a Vivid RGB élőben az ADA SolarRGB-hez képest. Őszintén szólva meglepődtem, mert tényleg szinte teljesen ugyan az a színvilág jelenik meg a Chihiros alatt is és fényerőben sem láttam különbséget.
A lámpákat hamarosan felrakom az eladó topicba. Ha valakit érdekel, élőben is meg lehet nézni nálam.
 

nyongi

Új regisztrált
Udv. Tudnatok ajanlani olyan kontrollert amire ket darab Chihiros A601-es lampat lehet csatlakoztatni?
Mind olyant talaltam amire csak egyet lehet.
Koszonom.
 

Jopet

Legenda
Udv. Tudnatok ajanlani olyan kontrollert amire ket darab Chihiros A601-es lampat lehet csatlakoztatni?
Mind olyant talaltam amire csak egyet lehet.
Koszonom.
Tegyél egy ilyet a kontroller után.

78333


Vagy ha külön szeretnéd őket vezérelni, akkor TC420, aminek két kimenetére egy-egy ilyet:

78334
 
Utoljára módosított:
Oldal tetejére