• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Budapest

Ha siet valaki, lehet, hogy kellemetlen a várakozás és a sorban állás, de azt hiszem a GA pont egy olyan üzlet, ahol el lehet nézelődni, amíg sorra kerül az ember.

Van amikor tényleg szorít az idő. De vagyunk olyan viszonyban az ügyfelekkel, hogy ilyenkor az ügyfél is jelezheti, hogy épp rohanásban van. Biztosan nem fogunk rondán nézni rá :)
 
Na de minden alkalomkor!? :Dfőleg ha gyakran jársz oda.
Egy akvarisztikai üzlet szerintem mindig tud újat mutatni. Láda aljáról, vagy a raktárból előkerülő dekorok, frissen nyírt akvák, új halak, növények. A GA-s akváriumokat meg bármikor tudja csodálni az ember. Mondjuk én eleve úgy tervezek, hogy ne kelljen sietnem, ha ilyen helyre megyek. Ha a szombati csúcsforgalomban van időm, akkor arra rászánok egy 3 órás mókát, és ebben még nincs benne az utazás. :D
Faunába "sajnos" 2 naponta járok, már névről ismernek az eladók, és ha csak víz kell, ki is szolgálhatom magam, így nem kell kivárnom a sorom. De még így is jó érzés újra és újra végignézni a halakat. Hiába látom őket, mindig megakad valamin a szemem, amit persze nem hozhatok haza, de azért jó nézni őket. : D Szóval igen, én azok közé tartozok, akiket a milliószor látott dolgok is le tudnak kötni, ha kell. :D

Van amikor tényleg szorít az idő. De vagyunk olyan viszonyban az ügyfelekkel, hogy ilyenkor az ügyfél is jelezheti, hogy épp rohanásban van. Biztosan nem fogunk rondán nézni rá :)
Ti lehet, hogy nem, de akit éppen kiszolgálnátok, az általában igen. Sose lehet tudni, pont ezért én nem is szoktam előre kéretőzni, ha várni kell, hát várok. Zárásig csak végeznek velem is. :D
 
Mi folyik itt Hevesen?
Az egesz csak egy excel a boltok vilagaban. De taplazat nelkul is konnyen kiszamithato.
Egy kisebb tecsko expresben van 3 pult. 6 vevo. Mindegyik ossze szedi amire szuksege van, sorba all, es var. Minimum 10 perc pedig minden penztarosra csak 2 vevo jut. Megis lassu, ha szerencsed van nem nyomja meg a csengot, mert nincs rajta ar, vagy tul utotte es stornozni kell. A ga-ban sok vasarlo ugy all sorban, hogy semmi nincs a kezeben, csak egy lista, es az ugymond pult mogott allo rohangal osszeszedni. A legtobb termeknel meg kerdeseket is meg kell valaszolni, esetleg megis az olcsobb kell, vagy a dragabb,vagy akkor hogy is kell adagolni? Szoval szerintem ketton all a vasar. Bemegyek, osszekapkodom ami kell, ha valamit nem talalok, futtaban elkapok valakit aki epp arra jar" figyi hol van ez vagy az" es mar meg is van. Szoval szerintem iszonyat gyors a kiszolgalas, mindig udvozolnek, es mosollyal spekelt szemkontaktus minden esetben, es tavozo udvozles.
Jah es nem kell fejlampat vinned a boltba ha latni akarsz.
A bemutato terem, egyedi es professzionalis. Nem csak az epitmenyek paratlanok, hanem a technikai resz is onmagart beszel. Milyen lampa, milyen fenyt ad. Melyik noveny milyen szint ver vissza a valasztott lampanal. Diffuzorok mukodese.... Bla bla bla
Csak bele kell gondolni melyik uzletbe mennyire mukodne ez ugyan ennyi ido alatt, ennyi vevovel.... Lorival valoban jol jartak. Az alapok mar megvoltak nala, es anno a masik uzletben is keszseges es segitokesz volt.
Igy tovabb fiuk ...
 
Per pillanat 3-4 eladóval dolgozunk. Ennél van amikor sokkal többen is bent vagyunk, de értelemszerűen nem mindenki az eladással foglalkozik. Ahhoz már túl nagy a cég.
Gyere be egy szombati napon és látni fogod mi értelme a nagyobb pultnak. Egyébként előre is gondolkodtunk. Most 3 gép 1 kassza működik.
De meg akartuk hagyni a lehetőséget rá, hogy ha kell tudjunk bővülni nem úgy mint a régi helyen. Ha kell le tudunk tenni 4 gépet és több kasszát. Valószínűleg 1 év múlva szükség is lesz rá.

Ez az odamegyek, vagy nem megyek, vagy azonnal ugrok vagy sem ez mindig egy kérdés. Valaki szereti, valaki nem.

A GA alap felfogása az, hogy ez nem egy McDrive. Ahova berohansz kassza és 1 perc múlva elstartolsz. Bár alkalmanként valóban erre van szükség, de alapvetően egy nyugis hobbi. Kikapcsol, nem rohan, elfelejti a stresszt az ember.
Ha nem ez lenne a cél, bementünk volna a legnagyobb plázába és menne a dara beszéd nélkül csak kipörgetéssel.

Voltam bent szombaton 2-3 hete és meglepődtem milyen kevesen vannak. Ez most nem cáfolás, mert akkor tényleg még Nigró is a pultban ült. De nem volt az a tömeg mint Törökbálinton. Ennek két oka lehet. A tízszeres boltméreten ugyanaz az ember mennyiség eloszlik és nem érezni ugyanazt a zsúfoltságot. Vagy a BP-i jobb elhelyezkedés miatt a szombati roham ha nem is sokat, de csökkent mert hétköznap is elérik az emberek a boltot. Illetve lehet együtt a kettő. :) S szombaton ketten is megszólítottak, hogy tudnak-e segíteni valamiben. Ez igen pozitív. Második Viktor te voltál és mindig egy rakat kérdésem van, de akkor a fene egye meg egy sem jutott eszembe. S látszott rajtad, hogy semmi mással nem kívánod tölteni a délelőttöt csak ténferegsz a boltban, hogy kinek tudsz segíteni. Ez nagyon pozitív élmény.

Törökbálinton tényleg egy gombostűt sem lehetett leejteni szombaton. Emlékszem egy esetre mikor a raktárból felkértetek egy Dennerle 60L-es nano akvát. A srác fel is hozta íziben de nem tudta előre vinni ezért letette hátul a polcra és visszament. Rá 10 percre a vásárló hölgy elordította magát, hogy elege van a várakozásból ez hihetetlen itt mennyire lesz@@@ják a vevőt. Nem vár tovább és nagy csörtetve kiverekedte magát és gázt adott elhúzott. Mikor már kiment azt hiszem te (Viktor) mérgesen hívtad újra a raktárosokat, hogy miért nem hozták fel. Nekem akkor állt össze a sok részlet amiket láttam, de már mindegy volt.

Hol maradnak most már így ezek a klassz történetek? :D :D
 
Lorival valoban jol jartak. Az alapok mar megvoltak nala, es anno a masik uzletben is keszseges es segitokesz volt.
Igy tovabb fiuk ...

A GA-nak is vannak hibai. Én is feltudnék sorolni 1-2 dolgot, de amióta ott van @ZaCK , egy kicsit gyorsabb lett a kiszolgálás.:) Utolsó 3 alkalommal, ő szolgált ki, ahogyan a tegnap is. Kellene még vagy 2 ilyen ember.:) De már rájöttem hogy olyan időbe kell menni, persze ha van rá lehetőség, mikor nincs nagy forgalom.

Köszönöm a dícsérő szavakat.Jól esik. :)
Azt próbálom nyújtani,amit vevőként én is elvárok fordított helyzetben.
 
Na, hadd irjak mar par sort en is...
Nem tisztem vedeni a GA-t (de ha megdobnak egy ingyen Solar RGB-vel, a csillagos eget is ledicserem roluk...:D), na a viccet felreteve...
Szerintem mar az pozitiv, hogy nagyobb az uj hely, es az, hogy alapvetöen segitökeszek az ottani kollegak. Tökeletes bolt nincsen, nem is lesz, plane nem olyan, ahol mindenkinek meg lehet felelni. Mindig is lesznek türelmetlenebb emberek, bameszkodok, szakemberek, hozzaertök, hozza nem ertök...stb. De, a legfontosabb az, hogy amennyire csak lehet, a GA vevöorientalt, es igyekszik ehhez a feladathoz maximalisan felnöni, söt, fel is nöttek. Sorban allas mindig van/lesz/volt, csak nem mindegy, hogy ez milyen közegben es milyen köritessel törtenik.
Itt Nemetorszagban szerintem az üzletek nagyon nagy resze vevöcentrikusabb es ugy altalanossagban több elönyhöz jut a vevö, mint otthon, na ezt csinaljak jol a GA-s sracok europai szinvonalon...ez az igazi adu asz.:notworthy:
 
Ma az aquafaunában tápozásról volt szó, egy vevőt informálta a magas fickó a fülem hallatára: "A GA-ban teljesen értelmetlenül csinálják a szükséges táp tízszeresét adják a vízhez majd 1-2 naponta csinálnak 50%-os vízcserét hogy kidobják a tápot. Ez pedig így teljesen értelmetlen."

Szerintem tévedtek, én a szobanövényekre öntöm. :D
 
Utoljára módosított:
Ma az aquafaunában tápozásról volt szó, egy vevőt informálta a magas fickó a fülem hallatára: "A GA-ban teljesen értelmetlenül csinálják a szükséges táp tízszeresét adják a vízhez majd 1-2 naponta csinálnak 50%-os vízcserét hogy kidobják a tápot. Ez pedig így teljesen értelmetlen."

Szerintem tévedtek, én a növényekre öntöm. :D

Tíz éve ezt kapjuk minden területen. Cserébe nem látok egészséges akváriumokat a boltokban és lassan már boltokat sem látok ahol a cél a növényezés promózása lenne a lehető legszebb formájában.

Anno lefutottuk ezeket a köröket a szűréssel, CO2-vel, fénnyel, táppal..... mindig van valami. Egyvalami nincs, szépen dokumentált és összerakott akváriumok. Mindenkinek megvan a saját módszere. Több út vezet a sikerhez. De per pill a tartós sikereket nem látom ezek mögött a hangok mögött.

Most nem kifejezetten a fenti bolti miatt írom, csak előjöttek az emlékek. :)

Képeslapomat küldöm mindenkinek peace :D👍 Most pedig rohanok mert egy csomót kell tápozni (értelmetlenül)

33127964658_8cd472feae_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

33127964308_0da06730c2_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

33127965168_3391f47cf1_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr
 
Szervusztok, tudnátok ajánlani egy budapesti espei razbóra vagy zöld/hamis neonhal tenyésztőt, szakboltot? :)
 
Mely Budapesti boltokban lehet kapni GA-s mic-mac-ot? Aquafauna és GA kivételével.
Például a Vadvilágban. Fő vonalakban ugyan az a kínálat, mint a G.A.-ban, csak persze az üzlet méretéhez és forgalmához igazított szűkösebb termékpalettával.
Nem ismerem a cégek feépítését, de a kínálatát (és árait) tekintve olyan, mint a G.A kisöccse, kihelyezett leányvállalata. Amijük éppen nincs, azt megrendelik a G.A.-ból (már, ha el nem felejtik, ami sajnos néha megesik) :-( .
 
Back
Oldal tetejére