• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Better strong than pretty

Hubermarci

Nézelődő
No akkó' haccójjón!

Elöljáróban meg kell említenem, hogy bár voltak akváriumaim, növényes próbálkozásaim is évekkel ezelőtt, ez az első alkalom, amikor meglephettem magam egy high tech cuccal. Természetesen a feleségem nagy örömére, és a felújításra szánt büdzsé kárára :ROFLMAO:. De egyszer vagyok friss házas és friss diplomás, úgyhogy terveim szerint le fogom try hard-olni a növényezést. De mint állat.
A viccet félretéve korábbi eltántorodásaim annak voltak köszönhetők, hogy minden módszeresen kirohadt, esetleg az élesztős cukros vizet és kevés fényt nem szerették a hisztis növényeim... nem voltak elég kemények, na..

A setup:

- Oase Styliine 125 akvárium bútor
- Hagyományos csóró üveg akksi, 70x30x35 (10mm)
- 5 literes Nutribasis 6in1
- 25 literes Manado, hátha fel kell szórni a maradékkal a kocsibejárót télen.. vagy ahogy nézem a fél Balaton-felvidékre elég lesz :D
- ADA Bacter 100
- ADA Clear Super
- Redmoor egy kevés lávakővel megspékelve.

A szűrő egy Oase Biomaster 250, benne Seachem Matrix, kerámiagyűrűk 15 évvel korábbról, az öregemtől elkunyerált Eheim Classicból, és Eheim Substrat Pro.
Világítás: Chihiros A601 plus megtámogatva egy házi állvánnyal. Lehet, hogy kevés lesz. Majd kiderül karácsonyra, amikor minden rohad, én pedig vizes papucsban anyázással kényeztetem verbálisan a családot.
Co2: Green Aqua 2kg-s Co2 szett:
-Oxyturbo Major 2 CO2 reduktor tűszeleppel
-Green Aqua CO2 mágnesszelep,

-bubiszámláló, DC, köttyök stb.

Az esztétika jegyében Lily Pipe-ok, üveg és átlátszó minden mint a 2021-es tervezett állami költségvetés!

Mostanában rákattantam a TeCső GA csatornára, és naívan azt gondoltam, hogy a hardscape építés röhejesen egyszerű még akkor is, ha valakibe ennyi szépérzék sem szorult, mint belém. Hát tévedtem, de azért alább prezentálom az utolsó verziót. Nem a legjobbat, azt ott hagytam a boltban. Az utolsót.

Bacikkal beoltva a Nutribasis:


Manado-val megtámogatva:
Érzem, hogy mi a gond vele, de sajnos már nem tudom / nem engedik kilapátolni a Manado-t.

Nyújtani kéne a teret, de valahogy a homok nekem nem jön be, és tudatot tervezés sem volt. Jövőre majd az IAPLC-re lövünk!

Tudom tudom, mondani sem kell (a feleségem majd úgyis mondja amint linkelem neki a posztot), az üveget illett volna megtisztítanom. De hát akkor a dupla IPA-t le kell rakni, azt meg azért mégse így télvíz idején. :)

A holnapi nap folyamán fog érkezni a növényszállítmány: /bár jött már kutyára teherautó, nem bízom a 3 betűs logisztikus srácokban/
- Hemianthus callitrichoides Cuba TC (2 csomag)
- Marsilea Hirsuta TC
- Bacopa australis
- Alternanthera reineckii Mini
- Alternanthera reineckii Rosanervig
- Rotala rotundifolia
- Ludwigia repens Rubin
- Hygrophila difformis
- Vesicularia ferriei Weeping moha (szintén 2 csomesz).

Elképzelve ezeket egymás mellett elsőre kicsit a tavaszi zsenge fűben fel-felbukkanó, az előző éjszaka másodjára is tiszteletét tevő kibüfizett boroskóla érzetét keltheti, de higgyétek el, annál valami sokkal rosszabbat fogok kihozni belőle.

Fingers crossed!

A poszt elsősorban magamnak született, hogy nyomon tudjam követni a fejlődést. Bár az írási stílusom legalább annyira bohókás mint Tolsztoj az utolsó éveiben, vagy a Halálsoron vége, tessék komolyan venni.
Ha sok a hülyeség, nyugodtam szóljatok, és legközelebb majd kevesebbet iszok. Hátha épp nem csütörtök lesz.
Évek óta már egyszer felhagytam a hobbival, mert valaki leszólta az akváriumomat, de azért Ti nyugodtan kritizáljatok nyugodtan! :D

Pacsi!
 
Utoljára módosított:

Hubermarci

Nézelődő
Na.. ha minden igaz elültettük a növényeket. Sajnos a futárszolgálattal kapcsolatos aggodalmaim beigazolódtak, elég hulla állapotban érkeztek meg a zöcsik. Valszeg. az 5 fok, és az egész napos zötykölődés nem tett jót, mert szinte minden nagyobb, száras növény megsérült.

Így sajnos nem adta ki a scape, de majd pótoljuk az elhullást.
Íme, a gyökkertes feltöltés /természetesen csepegtetve, hogy ne kavarja fel az aljzatot/
50625194468_2e2d71609e_c.jpg

Tele, a megkerült dropcheckerrel, és az Eheim Skim 350-el, amitől most azt várom, hogy az úszkáló Manado szemcséket összeszedje.
50625939626_e3a662208b_c.jpg

Egy hét múlva jelentkezem, addig várom az észrevételeket!

Pacsi
 

Hubermarci

Nézelődő
Megvolt az első 50%-os vízcsere, de sajnos továbbra is elég tejszerű a víz. Valamit a DC is érdekes dolgot mutat: 21:00-tól nem ment a Co2, ma délben mégis lime zöld a teszt. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet az oka?
 

Lázár Bence

Főkertész
Nekem üvegre akasztható DC van itthon, de eddig nem nagyon válltbe mert valami trutyi keletkezik az üveg szájánál és eltömíti és ha kell ha nem akkor is lime zöld.
Nézd meg, hogy esetleg nincs valami hasonló nálad is benne.
 
Oldal tetejére