• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Bemutatkozó

Sziasztok!
Miután elkezdtem keresgélni a neten bele akadtam Nigro blogjába, és a növényes akvárium léte elrabolta a szívem.
Most 6 hónapos az akvárium és gyér a növényzet, pár hete ecset és agancs algával küszködöm
Jobb helyre nem is kerülhettél volna! ;) Legyen sok örömöd a hobbiban, előbb-utobb úgy is be fog szippantani teljesen! :D
Csatlakozom Henrikhez, várunk majd tőled naplót és meglátod sok segítséget fogsz kapni a mostani akváddal kapcsolatban is.
 
Bemutatkozás kell annak aki már egyszer bennszülött volt, csak elment elválni egy kicsit 2 évre, és most újra itt van? Hm?
Én személy szerint örülnék a bemutatkozásodnak. Várjuk az akváriumodat...mert van, ugye?:)
 
Bemutatkozás kell annak aki már egyszer bennszülött volt, csak elment elválni egy kicsit 2 évre, és most újra itt van? Hm?
Engedelmeddel, átlapoztam a naplóidat. A Tanmedencék szépen publikáltak, jól nyomon követhető az alkotó és az alkotások fejlődése, mely egy szép végkifejlethez vezetet.
A wabi - nagy kedvencem - leírhatatlanul gyönyörű.
Remélhetőleg a következő naplóidat is rövidesen láthatjuk, a fórumlakók megelégedésére.
https://akvakertesz.hu/threads/tanmedence.2496/
https://akvakertesz.hu/threads/black-widows-garden-tanmedence2.3187/
https://akvakertesz.hu/threads/adoptal.3407/
 
Sziasztok!

Mónus Éva vagyok, 40 éves, papírtologató munkakörben. Hódmezővásárhelyen élek férjemmel, két lányommal.
Soha nem volt akváriumom. Viszont hónapok óta mindig nézegetem az állatkereskedésben, hogy milyen szépek a garnélák, meg a kis aranyos mohagömbök. Érlelődött gondolat, hogy nekem is kell ilyen. Aztán elkezdtem olvasni a netet, szedtem össze az infókat. Közeleg a karácsony, így a projekt jelenlegi állapota az, hogy megrendelve az akvárium. Aztán majd szépen lassan, ahogy a pénztárcám engedi, lesz majd külső szűrő, világítás, belevalók.
Low-tech növényes/garnélás akváriumban gondolkozok, esetleg pár aprócska halacskával.
Kb. 8 évvel ezelőtt az akkori álmom egy kerti tó volt. Az akkor derékig érő hajamat levágatva, eladva, az abból befolyt összegből megvettem a tófóliát. Majd szépen kiástam, kitalicskáztam 4 köbméter földet. Tavasoktól kapott (nekik már felesleges) növényekkel beültettem, kevés aranyhallal benépesítettem, azóta is kertünk dísze. Csodáljuk a természet hódítását: jöttek a vizipók mesék szereplői; hátonúszó poloskák, csíbor bácsi, unkák, kecskebékák, parton darázspókok, levegőben száguldozó acsák, légivadászok. Kultúrált a kert is nálunk, Goethe lakozik a tóban. Pontosítok, legalább 6 gőte volt a tavunkban, párzási időszakban meg lehetett őket figyelni. Belógatott fűszálra "ráraboltak". :)
Ástam még a kimaradt tófóliát újrahasznosítva egy 1 köbméteres kis tisztító tavat is, az elképzelés az volt, hogy a nagyból átszivattyúzom a vizet egy szűrőanyagokkal telepakolt földbe süllyesztett vödörbe, ahonnan belecsobog a kistóba, majd onnan egy kis patakon keresztül a nagyba. A kis tóban nincs hal, csak sok növény. Aztán rájöttem, hogy tök felesleges ez az egész. Egyensúlyban van a tó, szivattyú nem is működik.
Ezt a látványt szerrtném bevinni a szobába.
 
EZYvk3ucLoR5mVWG7

Vajon tudok képet is felrakni?
 
Áhá! De ha mobilról ügyködök, akkor nincs jobb egérgomb...
Valahogy lehet másképpen is felrakni, csak még nem jöttem rá.
 
Áhá! De ha mobilról ügyködök, akkor nincs jobb egérgomb...
Valahogy lehet másképpen is felrakni, csak még nem jöttem rá.
ezt csak az előbb felrakod képedhez írtam, hogy meg lehet nézni ;)
Feltöltéshez olvasd el amit belinkelt Zuzmi.
Üdvözlet közöttünk.

szerk: és szép a tó, legalábbis ami látszik belőle. De majd teszel fel róla több képet. Van kerti tavas topic, de a legjobb ha csinálsz egy saját kis naplót.
 
Back
Oldal tetejére