Fóliaragasztás még sosem sikerült ennyire rosszul. Levegös, megtört, gyürött.. tudomtudom mosogatószeres vizzel kell ragasztani.
Akkora a különbség a két kép között.
View attachment 178099
... még egy hetes sincs beüzemelve, mégis, már most kellene vizköteleniteni.

karácsonyra meglepem magam pár új -retró- növénnyel meg egy
eheim experience-szel.
Meg majd valamikor egy üvegtetövel...
ideiglenesen került rá egy plexiböl kivágott darab.
persze vágás közben sikerült megrepesztenem + ekkora hosszúságban ez a plexi hajlik + az egyik fele nem sima, ezért kissé matt hatása van. Megmutatom nektek, mint elrettentö példa, hogy ti ilyenekkel ne is vesztegessétek az idötöket.
View attachment 178100
Igen, arról szolidan hallgattam, hogy az egyik felét ugy sikerült "kivágnom" (okayokay..letördelgetnem), hogy azért puhább dolgokat fel tudjak vele szeletelni, mintha egy primitivebb fürész lenne.
Az üveg fekete szilikonja

.. huh, ez már ilyen akvarisztikai sznobbság, úgy-e?
Idén a barátom is velem fog jönni, hogy szembesüljön a magyarországi rettenettel (most mondjuk konkrétan a családomra gondolok, és nem 27%os áfára, az omladozó vakoltra Budapest belvárosában, az új munkatörvénykönyvre s társaikra..).
A tervezési feladat nem nehéz. ezek a pontok vannak:
-Eljutni ca dec.18-án bécsbe
- szállást keresni legalább 21-ig
- 22-25 között szállást keresni, ami növéremhez közel van
- eljutni 25én Budapestre
- szállást keresni Budapesten 25-28 között
- visszautat találni Budapeströl.
Csütörtökön négy órán keresztül próbáltuk a fenti pontokat kipipálni. Kettöt pontot teljesitettünk (szállás bécsben 18-21 && repjegyek Budapest -Bázel vonalon). tehát nem voltunk túl hatékonyak. És az a probléma, hogy akárkivel próbáltam életem során egy utat vagy nyaralást megtervezni, mindig egy ilyen idöszakadékba zuhantam/zuhantunk.
Azt hiszem, abban rejlik a probléma, hogy az összes résztvevö próbálja kitalálni, hogy mi lenne a másiknak a legmefelelöbb, és emiatt tök értelmetlen köröket futunk... na de azért négy órát kvázi elbarkóbázni... erre még egy elszànt 7 éves sem lenne képes.
Ilyesmik nálatok is hasonlóan szoktak lezajlani?