• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Hónap akváriuma Back to the roots

N-emy

Főkertész
Legjobb napló
Üdv egy másik. illetve már a harmadik naplómban. Az előző akvárium ma egy fél napos halászat és gazolás után felszámolásra került így átvehette a helyét egy újabb setup ,amivel kb. másfél órája sikerült végezni(a derekam nem kis bánatára).
A technikát teljes egészében megörökölte az előzőtől, kivétel a szűrő.
Akkor elregélem miből is áll.
Aki:60*30*33
Talaj:Tropica táptalaj 2,5L, Oliver Knott nature soil 9L és némi dekorhomok.
Flóra: Eleocharis parvula, Microsorum pteropus"narrow", Echinodorus tenellus,Pogostemon helferi,Vesicularia ferriei 'Weeping',Staurogyne repens,Micranthemum umbrosum,Hygrophila polysperma 'Rosanervig',Blyxa japonica
Fauna:Danio margaritatus(galaxy razbora) sok darab :),Red cherry garnélák nagyon sok darab, egy Otocinclus affinis, 2 Crossocheilus siamensis
Dekor:Red moor és kövek
Technika: Eheim2228 szűrő akril csövezéssel(home made)Ehfimech,siporax és matrix töltettel.
Magasnyomású 5Kg palack papillon reduktorral, Up atomizer(first generation) beporlasztással 2b/s
DIY függesztett 2*24W t5HO+refik világítással.
És akkor egy gyors telefonos kép ,hogy milyen is nagy vonalakban.
12686911_59e88a888542e13439d0f361b1b8f63d_l.jpg

A jobb oldalával a fák elrendezésével így utólag nem vagyok kibékülve ,de megjegyzem élőben teljesen mást mutat. Alszok még rá...
 
Én a bal oldalra tennék még fát. A talaj és a homok össze fog keveredni ha nincs elválaszta, én még most megcsinálnám mert nem tel jó szedegetni a kis szemeket a hófehér talajról. Apropó hófehér talaj, szerintem roppant természetellenes a képen is vakítja a szemem. :?
Ha a talajt kicseréled és a növények megnőnek jó is akvárium lesz belőle ;)
 
inadsz said:
Én a bal oldalra tennék még fát. A talaj és a homok össze fog keveredni ha nincs elválaszta, én még most megcsinálnám mert nem tel jó szedegetni a kis szemeket a hófehér talajról. Apropó hófehér talaj, szerintem roppant természetellenes a képen is vakítja a szemem. :?
Ha a talajt kicseréled és a növények megnőnek jó is akvárium lesz belőle ;)
Igen a bal oldalt kéne még egy kicsit erősíteni, a jobb oldalon viszont kicsit kuszának érzem a fás dolgot ,majd lehet átmozgatom a dolgokat.
A homok nem fehér ,csak a fotón látszik annak(telefonos kép :| ).
 
N-emy said:
inadsz said:
Én a bal oldalra tennék még fát. A talaj és a homok össze fog keveredni ha nincs elválaszta, én még most megcsinálnám mert nem tel jó szedegetni a kis szemeket a hófehér talajról. Apropó hófehér talaj, szerintem roppant természetellenes a képen is vakítja a szemem. :?
Ha a talajt kicseréled és a növények megnőnek jó is akvárium lesz belőle ;)
Igen a bal oldalt kéne még egy kicsit erősíteni, a jobb oldalon viszont kicsit kuszának érzem a fás dolgot ,majd lehet átmozgatom a dolgokat.
A homok nem fehér ,csak a fotón látszik annak(telefonos kép :| ).

Homok színű? :) Bal oldalt én raknék egy követ ami felfelé néz és egyet aminek ott van a vége ahol a dekorhomoknál a kő. A jobb oldalt pedig jobbra vinném.
 
Én nem vagyok egy profi akvakertész és nem is mohán keresztül látom a világot mint a növényfejek :clap: ,de nekem mint egyszerű akvaristának nagyon tetszik az aki.Ők azonnal észrevesznek olyat ami nekem fel sem tűnik,amit én egyébként csak egyszerüen szépnek látok!Dícsérem munkájukat,és a tiédet is!Nagyon szép a csövezés is!Gondolom volt vele munka nem kevés :thumbup: .A szívócsonk két oldalt van befűrészelve,vagy csak a szemem csal?Az esőztetőn milyen átmérőjü lyukakat használtál és milyen távolságra vannak egymástól ha nem titok?
 
A homok nincs elválasztva, remélem nem lesz vele gond...Dani észrevételét figyelembe véve azért kicsit belenyúltam az eredeti hardscapebe.
 
Grat a setuphoz! :) nekem semmi bajom a homok szinevel, ha mogotte zold lesz minden igazi kis bitch... izé... Beach hangulata lesz. De tenyleg erdemes lenne elvalasztani, nekem is el volt, de volt vele gondom igy is jo sok. Celszerszam sem art mert a frontnal ha jon az alga a homok ele nagyon szembetuno tud lenni...
 
Nagyon durva N-emy, nagy gratula, nagyon tetszik. ;) :thumbup:
A dekor homokról már a többiek leírták véleményemet, tehát ezt kihagyom.
Az elrendezés ütős már most is, annyira izgalmasak ezek az ágak, hogy a helyedben ha tehetném még tennék párat a bal oldalra hogy egy kicsit lelógjon a dekorra, majd még pár kisebbeket balról jobbra fektetve elhelyezni, jobbról meg ahogy az egy ágad felfele áll, még mellé kettő hosszabbat, ami jobbról balra mutat. ;)
 
Köszi Cecska! Mint időközben beigazolódni látszik ,azért az aki folyamatos finomításokat kíván ,mind a hozzászólások ,mind a saját elégedetlenségem miatt :D.
A jobb oldali redmoor kicsit át lett szabva és a bal oldalra került egy ág. A közeljövőben szeretném megol"Dani" a talajelválasztás problémáját is.
Tényleg ezen a téren mi a bevált megoldás?
A folyamatos alakítgatást pedig majd a növények fejlődése is befolyásolni fogja. Remélhetőleg csak jobb lesz :cool: .
 
Először is gratula, profi szerintem elsőre is de a fent leírt változtatásokkal méginkább az lesz. :thumbup:

N-emy said:
A közeljövőben szeretném megol"Dani" a talajelválasztás problémáját is. Tényleg ezen a téren mi a bevált megoldás?

Szerezz vékony, (lehetőleg átlátszó) rugalmas műanyaglapokat és hajlítgatva, ahogyan tetszés szerint jónak látod nyomd be mélyen a homok és a talaj közé. Így utólag, nedvesen vagy vízzel teli akiban ez nem lesz kis munka de megcsinálható. Ezzel nemcsak azt éred el hogy a homok és talaja ne keveredjen de a parvula sem fog olyan könnyen a homokba futni ;) Jobb papír-írószer boltokban lehet kapni átlátszó szívós, kellően vastag műanyag dossziékat, szerintem az méretreszabdalva megteszi. Biztosan van jobb módszer is de azt majd más elmondja :)

A homokkal kapcs remélem megengedsz egy apró kritikát is. Az "újraelválasztásnál" jobban ügyelj szerintem arra, hogy természetesebb legyen az átmenet talajból homokba. Úgy értem (bár lehet csak a képen látszik így) kicsit katonás, egyenes a váltás. Egy pár jól elhelyezett kanyarral ezen könnyen segíthetsz. Illetve ha pár követ jobban rátolsz a homokra az is jobban összehozza/kapcsolja a két anyagot. Ha ezt megteszed szerintem pár héten belül küldheted versenyre az akidat és szép helyezést fogsz elérni ;)
 
Akkor ennek kapcsán dobok is fel egy gyors képet, mit ügyetlenkedtem össze az elválasztással még lámpakapcs előtt :
12740657_30cd940d6fda7589988b3767af82bc82_l.jpg

Még mindig nem a végleges verzió ,de szerintem jó irányba haladok :)
 
Szépen alakúl az aki a növényeken is van már változás. :thumbup:
Az elválasztás, szerintem így jó lesz :thumbup: ;) .
 
Sokkal jobb lett, a kövek elől még egy kicsit szerintem szabályosak, de jól ;) A fák is jók lettek.
 
Csatlakozom, nagyon jó az irány! A kövek közt szétszórva, de jól átgondolva hagyj ki szerintem néhol helyet, illetve egyik másik követ kicserélhetnéd egy nagyobb darabra és tökéletes lesz.

De így is jó szerintem csak ahogy Dani is mondta picit szabályosak a kövek ;)

Gratu! :clap:
 
Elmúlt egy hetes az aki,be is indult szépen a növekedés. A micranthemum umbrosumot már kicsit vissza is kellett vágni.
Bekerültek a halacsok az átmeneti szállásról és most végre sikerült megszámolnom mennyien is vannak a galaxyk (25) ;) . Az aki szélén a clipsekkel a szúnyogháló paraván az ő védelmüket szolgálná , mivel előtte rendszeresen találtam a parkettán mumifikált öngyilkosokat :) .
Egy telós kép gyorsba :p
12817999_afef7c1203569677a5f419efabf3601c_l.jpg
 
Szia!:)
Először is gratula az akváriumaidhoz, tetszetősek, a HAC-os még háttérképem is volt.:) Nos miután "kinyalakodtam" :) magam, bevallom szőrszálhasogatni jöttem. Először is számomra is túl egyenesnek, szabályosnak tűnik az elválasztás. Kanyart, öblöt, akármit, de tennék bele. Az elválasztó kövek nem mindenhol az igaziak. Jobb oldalt, ahol jobban keverednek a kis-nagyok, természetesebbnek hat, mint a bal oldali két nagy. Oda is tennék apróbbakat, akár a homokra is, többé kevésbé belesüllyesztve. Sokat dobna még rajta, ha az elválasztó köves dolgot összekötnéd a hátsó "hegyekkel" ( én jobb oldalt oldanám meg további kövekkel. ) Ez mind természetesen saját vélemény, nem kioktatni jöttem. :) Csak így tovább! :thumbup:
edit: a szabályos vonal eltüntetésére pl kép alapján kigondolva a határvonalat jobb oldalt egészen el lehetne vinni a hegy tövébe, ott kövekkel-mohával átvezetve. középen,az előre nyúló mohás ág mögé is be lehetne kanyarintani egy kicsit, majd visszakanyarodva követhetné a parvulás földnyelv az ágat, majd tőle balra megint kicsit öblösödhetne, majd a bal oldali ágnál megint előre jönne. :) CSAK ÖTLET, imádok fejben kirakózni :oops:
 
Szerintem is folytatnod kellene az építkezést a kövekkel felfelé, így eltűnne az elválasztó vonalad. Én pár követ tennék be a bal ill. jobb oldalra is, így kicsit öblös hatása lenne.
Egyébként honnan szerezted és milyen köveket használsz?
Én pont ilyet kerestem a hátfalamhoz.
 
Szerintem nagyon pöpec, már így is! ;) Személy szerint nem érzem úgy, hogy nagyon változtatni kéne az elválasztó kősoron, tényleg csak pár kisebb kővel egészíteném ki az összképet, a természetes hatás végett, vagy jobban besüllyesztenék egy párat.
 
Szia!
Szerintem is jó lett az összhatás, és az elválasztó köveket egyáltalán nem mozgatnám, ha a parvula benövi a rendelkezésre álló teret, és elnövi a köveket igazán mutatós lesz a "kősor". Én inkább a fehér homokot cserélném, valami természetes színű dekorhomokra , sokkal mutatósabb lenne és természetes hatást keltene- 6egyébként egyszer használtam én is fehér homokot de nagyon is megbántam.
 

Hasonló topikok

Back
Oldal tetejére