• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Avar

Hogy tudsz itt dolgozni? :rolleyes:
Én egész nap csak ebben gyönyörködnék!
Ez megy sodastream palackkal, ugye?
Ludwigia megint nem bír magával, azt látom.:cool:
Itt az irodában minden sodastream palackkal megy. Hát ludwigiát múlt héten kellett kb felére visszanyírni, mert kezdett elkanászodni. Ez az üveg most nagyon beállt. Szinte semmit nem kell vele csinálni. Alga nagyjából nulla, néha üvegen látszik egy kicsi a foszfáthiányra utalva. Viszont kezd nagyon belassulni. Tulajdonképpen ennek lehetne örülni is, de azt azért nem szeretném, hogy egyik pillanatról a másikra masszív hiány alakuljon ki valamiből. Először a salvinián vettem észre, hogy az osztódása leállt, majd a leveleinek a mérete is csökkent. Most pedig a pinnatifida lassult be látványosan. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tápozást is elég lezseren kezelem ebben az üvegben. Ettől függetlenül azért bubiznak a növények.
 
Tudom trehány munka, de tegnap megnyírtam a füvet. NAGYON DURVA mennyiség jött ki. Szűrőt is kipucoltam. A purigent nem tettem vissza, az most hipóban ázik.
View attachment 97191

View attachment 97192
garnikat nem tervezted szelektálni? Inkább most kéne megejteni amíg csak néhányat kell kiszedni mint később amikor nagyon sok más szín lesz közötte.
Pandacsík a pásztor? :D
 
garnikat nem tervezted szelektálni? Inkább most kéne megejteni amíg csak néhányat kell kiszedni mint később amikor nagyon sok más szín lesz közötte.
Pandacsík a pásztor? :D
Nagyon kellene szelektálni, csak az eszköz otthon van és Mindig elfelejtem behozni. Ez a panda az utolsó mohikán. Jó lenne venni még, de annyira ritkán kapni. Az tuti, hogy gébek helyett az otthoniba is pandát fogok rakni majd az átalakítás után. Nagyon kis cukorfalat halacskák. Kifejezetten szeretem.
 
nekem megvan még mind az öt pandacsík amit vettem. De nekem valahogy olyan kis semmilyenek...
A panda garra nekem sokkal jobban bejött. Kicsit tömzsibb felépítésű talán hosszabb is, viszont amik ők művelnek az hihetetlen. Mindig kergetik egymást, együtt tapadnak az üvegre, mindig mozognak. Mondjuk ennyire feltöltött akváriumban nem sokáig maradnának meg ('derékig' ki tudnak mászni a vízből).
Érdemes youtube-on megnézni néhány felvételt róluk ;)
 
Még a pandák érkezése előtt került bele pár endler guppi az üvegbe. Nem akartam kiszedni, mert arra gondoltam, hogy így nagyobb lesz az alganyomás (ami be is bizonyosodott) és lesz mit ennie a pandáknak az üvegről. Éppen telefonálgatok, mikor észrevettem, hogy vannak pici guppik. Üveget ne nézzétek.

D7924C47-D55C-4FE8-B011-5FE3AB620418.jpeg
 
Nagyon szép a parvulád!
Köszönöm. Sajnos teljesen kezelhetetlen. Iszonyat gyorsan nő. És nem a pusilla fajta visszahajló fajta, hanem az egyenesen felfelé növő. Bár utóbbi időben többektől hallottam, hogy csak elnevezésben van különbség, de ez nem teljesen igaz. Kertészetenként is hatalmas a különbség.
 
Köszönöm. Sajnos teljesen kezelhetetlen. Iszonyat gyorsan nő. És nem a pusilla fajta visszahajló fajta, hanem az egyenesen felfelé növő. Bár utóbbi időben többektől hallottam, hogy csak elnevezésben van különbség, de ez nem teljesen igaz. Kertészetenként is hatalmas
Nekem a pusilla van, de az nem nő olyan gyorsan, legalábbis nálam nem.. és nem is olyan szép..
 

Hasonló topikok

Back
Oldal tetejére