• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Automata tápadagoló

abelszilard

Kertész szaki
Hali!
Szinte biztos (95%), hogy a tápegység transzformátora adja a hangot. Nincs jól imprernálva a tekercs, vagy a vasmag nincs jól összeragasztva. Kisebb a valószínűsége, hogy az egyik kondenzátor cicereg. A te szempontodból szerintem mindegy, javítani úgysem tudod, vagy nem érdmes. Azért ad ilyen szirénázó hangot, mert a terhelés változik, ahogy a motor forog. Ezt a terhelésváltozást akarja folyamatosan kompenzálni a szabályzás, ami végül is ilyen modulált sípolást eredményez.
Ettől nem fog tönkremenni se a tápegység, se a készülék, csak zavaró (lehet). Egyet tudsz csinálni: visszaviszed. Az a valószínűbb, hogy ez típushiba. Naponta legyártanak 10 ezer tök egyforma darabot...

A nick név elé tett kukac szerintem nem működik, legalábbis én nem kaptam értesítést a megszólításról...
Köszönöm szépen a magyarázatot. Ebben az esetben nincs értelme kibányászni az egész cuccot a szekrényből. Vagy így kell használnom, vagy keresni egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező tápegységet és használni azzal.
 

Victor

VIP kertész
Hello
Használtok e visszafolyás gátlót az Ati tápadagolónál?
Nekem pumpafejben a kínai másolata van 4/2-es csövezéssel. Az eredeti csöve valamivel vékonyabb falú volt, az visszaengedte a tápot, de ezzel már nem, így nem is használok visszafolyásgátlót. Igaz a réginél se volt, ott simán ráidőzítettem annyit amennyi a csöfeltöltéshez kellett.
 
Oldal tetejére