• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Automata tápadagoló

Hali!
Szinte biztos (95%), hogy a tápegység transzformátora adja a hangot. Nincs jól imprernálva a tekercs, vagy a vasmag nincs jól összeragasztva. Kisebb a valószínűsége, hogy az egyik kondenzátor cicereg. A te szempontodból szerintem mindegy, javítani úgysem tudod, vagy nem érdmes. Azért ad ilyen szirénázó hangot, mert a terhelés változik, ahogy a motor forog. Ezt a terhelésváltozást akarja folyamatosan kompenzálni a szabályzás, ami végül is ilyen modulált sípolást eredményez.
Ettől nem fog tönkremenni se a tápegység, se a készülék, csak zavaró (lehet). Egyet tudsz csinálni: visszaviszed. Az a valószínűbb, hogy ez típushiba. Naponta legyártanak 10 ezer tök egyforma darabot...

A nick név elé tett kukac szerintem nem működik, legalábbis én nem kaptam értesítést a megszólításról...
Köszönöm szépen a magyarázatot. Ebben az esetben nincs értelme kibányászni az egész cuccot a szekrényből. Vagy így kell használnom, vagy keresni egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező tápegységet és használni azzal.
 

Victor

VIP kertész
Hello
Használtok e visszafolyás gátlót az Ati tápadagolónál?
Nekem pumpafejben a kínai másolata van 4/2-es csövezéssel. Az eredeti csöve valamivel vékonyabb falú volt, az visszaengedte a tápot, de ezzel már nem, így nem is használok visszafolyásgátlót. Igaz a réginél se volt, ott simán ráidőzítettem annyit amennyi a csöfeltöltéshez kellett.
 
Oldal tetejére