• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

ATMAN szűrők, vélemények tapasztalatok

jcksn82chrvl

Kertész szaki
Jobb témát nem találtam, ezért itt kérdezem. Igaz nem szűrő, de Atman.
AT-1500 légpumpával van valakinek tapasztalata? 90l/h.
Van egy nem sokkal drágább verziója AT-3500, azon van pluszban egy Hi-Lo kapcsoló azon gondolkoztam még.
Ha bekötök a csőbe egy szelepet, akkor úgy bármelyik pumpa levegőárama szabályozható?
 

Cyberkid

Főkertész
Jobb témát nem találtam, ezért itt kérdezem. Igaz nem szűrő, de Atman.
AT-1500 légpumpával van valakinek tapasztalata? 90l/h.
Van egy nem sokkal drágább verziója AT-3500, azon van pluszban egy Hi-Lo kapcsoló azon gondolkoztam még.
Ha bekötök a csőbe egy szelepet, akkor úgy bármelyik pumpa levegőárama szabályozható?
Végül is ha egy szivacs szűrőt hajtasz vele, akkor atman szűrésről lenne szó. :)
Bár én vagy 15 éve használtam légpumpát, nekem úgy volt megoldva, hogy egy Y vagy T csati egyik ága a porlasztóra ment a másik ágára pedig egy csődarab volt húzva, ami csappal fokozatosan zárható volt. Így szabályoztam a porlasztási mennyiséget. A pumpát a vízszint felett helyezd el.
 

jcksn82chrvl

Kertész szaki
Végül is ha egy szivacs szűrőt hajtasz vele, akkor atman szűrésről lenne szó. :)
Bár én vagy 15 éve használtam légpumpát, nekem úgy volt megoldva, hogy egy Y vagy T csati egyik ága a porlasztóra ment a másik ágára pedig egy csődarab volt húzva, ami csappal fokozatosan zárható volt. Így szabályoztam a porlasztási mennyiséget. A pumpát a vízszint felett helyezd el.
Köszi. Ez jó ötlet.
Kell egy kis levegőztetés, mert jön a felszínhártya.
 

Victor

VIP kertész
Sziasztok!

Tegnap egy kb 10 éves rejtélyre sikerült fényt deríteni, akkor vettük használtam, az akkor Evolution 2212 néven futó szűrőt, ami most Atman 3338. Mindig csodálkoztam, mennyire dicsérik, hogy halk pedig egyáltalán nem, de egy alaposabb rotortakarítás alkalmával kiderült, hogy repedt így csere. Utána egyből csendesebb lett. Hang így letudva(y)
Viszont folyamatosan gondok voltak a csapokkal, mert állandóan szivárgott, és csak extra tömítés, és brutális meghúzás segített. Valamit segített a dolgon, hogy találtam a fejen lévő idomban öntési sorját, annak eltávolítása után egész jó lett.
10 évet persze nem folyamatos használatra értem, mert ez alatt voltak kisebb nagyobb leállások. illetve kb 2 évet még bátyámnál is porosodott, mert nem tette rá az akváriumára, így visszakértem, had dolgozzon a 2080-al szemben, illetve akkor a külső fűtő is átkerül erre.
De előtte azért kellet némi felújítás, többek közt új csapokat is vettem . Az újakhoz járt az az elem is amit a fejbe kell beépíteni. Kb fél óra alatt ki is cseréltem. Már akkor néztem, hogy ez kicsit más mint az enyém, mélyebb meg a csap csatalakozó részén van O gyűrű . Gondoltam fejlesztettek, mert sok lehetett a panasz, aztán gondoltam egyet és belenyúltak csavarhúzóval és láss csodát kipattan egy gyűrű, rajta egy elnyűtt tömítéssel. Majd ugyanezt megcsináltam a másiknál is. Röhej, de egész eddig úgy volt használva a szűrő, hogy bele volt törve a csap O gyűrű alatti része, hozzám már persze így került, mert akkor tudok a törésről. A felület egyenetlenségét meg betudtam öntési hibának, ami annyira nem volt durva, hiszen beszúrásnál tört el tehát egyenes volt.
 

Attachments

Utoljára módosított:

ideoda

Legenda
Az Atman CF széria támogatás, illetve alkatrész utánpótlása tényleg megszűnik? Hallott erről bárki bármit?
 

Szella

Legenda
Az Atman CF széria támogatás, illetve alkatrész utánpótlása tényleg megszűnik? Hallott erről bárki bármit?
A CF szűrőknél EF és AT alkatrészeket ír, az EF-nél pedig az AT sorozatét. A forgalmazó honlapja szerint. Nem hallottam olyasmit hogy megszűnne. Nekem is van cf800 és cf1000 szűrőm.
 

illes70

Nézelődő
Sziasztok!
Tudna-e segíteni valaki abban, hogyan kell szétszedni egy Atman-3337 külső szűrő fejet azért, hogy a csapok csonkját ki tudjam cserélni? Ugyanis új csapokat vettem, mert a régiek már folytak. Küldtek hozzájuk csonkokat is (gondolom ha van alkatrésznek csonk, akkor az cserélhető is!). Mivel az egyik új csap nem jó valamiért a régi csonkhoz, ki kellene cserélni azt is. A szűrő fej tetején van négy csavar. Ezeket kiszedtem, de a fej mégsem jön szét!
Örülnék, ha valaki tudna segíteni.
Köszi előre is.
 

Victor

VIP kertész
Ha jól emlékszem a csapok melletti bajonettzáras légtelenítő nyílás fedelét is ki kell venni azután jön le a fej burkolata. Viszont érdekes, hogy azt írod, nem kompatibilis az új csap a régi csonkkal, ugyanis nekem egy korai Atman klónom van ami cirka 10 éves, és akkor még Evolution 2212 néven ment (igaz ez 1-en nagyobb 1200liter/órás ami most az Arman 3338). Idén vettem hozzá új csapszettet amihez nekem is volt a csomagban két csonk. Elsőre én is azt hittem, hogy nem kompatibilis ezért nekiálltam szétszedni a fejet. Szerelgetés közben viszont a régi csonkból kipottyant valami. meglepetésemre a csap egy darabja volt, vagyis az O gyűrű alatti rész. használtan vettem a szűrőt, fél évesen és nem tudhattam, hogy ennek nem így kellett volna kinéznie, így évekig extra tömítéssel , meg brutál módon meghúzott a hollandival használtam. Lényeg viszont, hogy a 10 éves szűrő csonkjaihoz jó lett az új csap miután mindkét csonkból kiszedtem a beletört darabokat. Ez szerintem egy gyenge pont is lehet ennél a megoldásnál, mert ha az ember feszegeti a csövezést, akkor könnyen letörhet a csap vége, mert az O gyűrű beszúrásánál eléggé vékony az anyag
 

Attachments

Utoljára módosított:

illes70

Nézelődő
Köszi Victor a gyors választ.
Az új és a régi csonk egyforma, a belső perem mélység a réginél kb. 5mm-l viszont kevesebb. Ezért nem tudom az új csapot rátekerni végig,ezért gondoltam, hogy ki kellene cserélni az új csonkra. Most már én is látom, hogy a régi csap egy része leválhatott, ami távtartó gyűrűként benne van a csonkban. Köszi a tippet, mert erre nem is gondoltam volna. Ha elakadok, még jelzek. Ha megoldódik, azt is megosztom. Biztos másnak is hasznos lesz.
 

ierdelyi

Főkertész
Sziaztok!

Atman AT-3336 szűrőnél a légtelenítő/feltöltő dugónál van tömítés?
Itt szoktam rátölteni indítás előtt, és átfolyik a fejbe a víz (ha sokat töltök, akkor pedig a földre...)

View attachment 44945
 

ierdelyi

Főkertész
Bár használati utasításom nem volt a szűrőhöz, én itt töltöttem rá, hogy felkapja a vizet. De ezek szerint légtelenítő, így az O gyűrű elegendő kell hogy legyen, mert nem megy oda víz.
Tegnap kipróbáltam, és ha jól feltöltve rakom össze, akkor valóban ez nem szükséges feltölteni.
Akkor minden rendben, köszönöm.
 

savatibi

Kertész segéd
Sziasztok!
Ma lecseréltem az öreg 10éves Atman talán 2210 lehetett már a matrica is lekopott és a papírjai sincsenek meg.
Azt kell hogy mondjam hogy a tíz évből kb nyolcat ment ez idő alatt egyszer cseréltem a vödör tömítést és tán kétszer a csapok O gyűrűit.
Soha kevesebb bajom szűrővel ne legyen technikai értelemben.
Egy tetra ex 1200 lett az új szűrő vele szemben megmaradt egyelőre egy kb 5 éves Atman 1200-es.
Sokáig filoztam a 3200 atmanon csak hát az nem fért volna be a szekrénybe sehogy se.
Azt kel hogy mondjam nem rossz az atman de ahogy Key is írta a mozgástér kisebb.
Nekem a 240 literbe a két atman a 2200l/h-val elvileg elég lett volna ha olyan profi lennék mint a GA srácok,de nem vagyok.
 

Lexizmus

Kertész segéd
sziasztok,
nekem AT-3336 volt kb. 3-4 evig egy 54 litereshez csak lavakovel toltve + perlon a tetejen. Az akvarium direkt napfenyt is kapot a negyedik emeleten es soha nem volt alga problemam. A szuro nagyon csendes es nem volt vele muszaki vagy garancialis(4ev!) hibam. A muanyagok egeszen jo minoseguek voltak. Mivel elkoltoztem Budapestrol eladtam - eladhato volt 60%-os aron.
Jelenleg a 96 literesem van amit egy honappal ezelottig JBL e700as hajtott. Ez a szuro abszolut keves volt a merethez igy lecsereltem Atman 3338-ra. A muanyagok mar nem olyan jok, mint 5-6 eve. A kifolyo idom nem allithato es kb 60 cm hosszu. A beomlo ugy megszorult hogy egy picit megrepedt, valamint az alap csovek nagyon robosztusak es merevek. A JBL utan kinlodas volt osszarakni normalisan.
Egyelore hangos is, de mivel vadiuj, szerintem ez egy honap alatt eltunik. Az ar/ertek arany viszont szerintem verhetetlen, mert ez a szuro kerul annyiba, mint a JBL e700 amiben 3 ev alatt ketszer csereltem impellert.
Szerintem az Atman jo. ;)
Uff
 

Tolnai

Nézelődő
Sziasztok,
Tanácsot, tapasztalatokat kérnék. 540L, high tech növényes akvámat 2db Atman 3338S szűri. Ez nyilván nem túl veretes, de egyébként működik a dolog, szép az akva. Ennek ellenére gondolkodom rajta, hogy a rendszer előnyére válna, ha ráerősítenék a szűrésre.
Kérdés: 2db Atman CF3200 szűrő mennyivel jelentene előrelépést a jelenlegiekhez képest?
Ha Atman helyett 2db,lehetőleg külső fűtős, előszűrős (akár használt) Eheim-ben gondolkodnék, ti melyik típust ajánlanátok?
 
Oldal tetejére