• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Asztali számítógépek kérdések,kérések

BlackOut

Legenda
Nálunk január óta egy Epson L3050 teljesít szolgálatot, szkennel, wifis, színes, külső tartályos. Még az első adag festékkel megy, kb 1500 oldalt nyomtattunk eddig, és ha ilyen ütemben fog fogyni a fekete festék, szerintem sosem kell utántölteni, pedig adtak hozzá még 2 darab 70 ml-es fekete festéket ajándékba. Dokumentumok nyomtatására alkalmas, fényképnyomtatást kipróbáltam, de meghaladja a képességeit.
Előző nyomtatónk egy Samsung mono lézer volt, az is szkennelt meg wifi is volt benne, de az eredeti toner eléggé húzós volt. Kipróbáltunk vele kb 7-8 féle utángyártott meg utántöltött tonert is, de kivétel nélkül átverve éreztem magamat (vagy a minőség volt silány vagy 300 oldal után kimerült belőle a por). Eredeti tonerrel a mai napig is hozza az elvárt minőséget, csak már nem nálam van.
 

GJade

Főkertész
Elolvastam (és a sajátjaimat is). Megértettem - elsőre is - hogy volt benned segítési szándék, ezt köszönöm. Tényleg nem emlékszem már pontosan a problémára, de próbáltam resetelni is és szakmai fórumok visszajelzése alapján azt a döntést hoztam, hogy nem viszem már szervizbe sem, mert nincs értelme.
Én semmiben nem vitatkoztam veled, nem cáfoltam a kijelentéseidet, sőt, ahogy visszaolvastam, kb ugyanazokat az előnyöket és hátrányokat állapítottam meg, amiket te is - ismétlem, egy csupán a gyártóját tekintve azonos nyomtatónál. Mégis valamiért te személyesre vetted az egészet. Sz.rul jött ki, hogy pont egymás után szerepelt az írásunk, de kb ennyi. Miért kell ilyen sértődötten reagálni? Ha bánod, hogy segíteni próbáltál, akkor kérlek legközelebb valóban ne tedd.

Egyébként meg WTF? :)
Már tényleg nem akartam ehhez hozzászólni, de a WTF megint rosszindulatra utal, ami nálam megint nem volt. De látom veled úgy se lehet megértetni. Igazad lesz, nem segítek itt már többet, ahhoz hozzászólhatsz, ha ilyet látsz. Azért sértődtem meg, meg tényleg a jó szándék vezérelt, viszont neked eléggé kötözködő a stílusod, illetve már úgy tűnik, hogy te veszed személyesre.
Személyes volt, hogy kiemeltem az MP495-öt, amihez leírtam a program nevét, ami nagyon sok hibakódra jó. Akkor még nem tudtam, hogy nincs meg, gondoltam megoldom neked, hogy ne kelljen nyomtató vásárlásán gondolkoznod. Ennyi volt a személyes rész.
És rosszul raktad össze a kivágott részleteket, de akkor most kivételesen én is megteszem, mert ezt itt ezek szerint engedik az adminok, és zavar, hogy rossz színben akarsz feltüntetni, amit én szintén nem is próbáltam!
@tibicuk nak ajánlottam azt a típust. A második mondat az jó helyen van. A harmadik meg nagyon nem. Ezzel nézd: Több mint 10 éve vannak canon nyomtatóim, egy nyomtató kibír sok-sok ezer nyomtatást is.
Tehát nem egy típusra alapozom, hogy a pixmák jók.

És a kiemelés sorrendben mosolygós smiley-val, mert így viccesnek lehet mutatni a rosszindulatot :) Persze ezt is ki lehet forgatni, hogy most akkor rosszindulatú vagyok, ami nem így van, szerencsére ezt sokan tudják.

Én nem vitázni akarok veled, de attól hogy nálad minden szuper, az én tapasztalatom még nem lesz más. A nyomtatóért kezeskedni gondolom te sem tudsz azok felé, akik ezt választják ;)
És igen, az utolsó mondatom valóban egy "odakoppintó" reakció volt a kardoskodásodra válaszul, kifejezve azt, hogy nem látom annak értelmét :)
Egyébként meg WTF? :)

De, a lényeg akkor az lenne, hogy sikerült @tibicuk nak egy kicsit segíteni, azért volt egy kis értelme ennek a párbeszédnek.
 

tibicuk

Legenda
Legjobb napló
Nekem is volt régen PIXMA nyomtatóm(kb. 2-3 éve.)
Nekem semmilyen hibakódot nem dobott.Alapjában véve elégedett voltam vele.Ha jól emlékszem a kevés használat miatt beszáradt a fej,vagy ilyesmi.
Sokszor szükség lett volna skennelésre, ezért vettem egy multi Epson-t.Ez üzemelt egészen eddig.Nem régi,2-3 éves,de bele esett a papírtartóba egy
idegen test,ami csinált egy kis galibát,többek között azt is,hogy nem nyomtat feketét .Most vizsgálják,hogy pontosan mi a baja.
Szerintem elment volna még pár évet,teljesen jól működött.
Én a legrosszabbra készülök.Ha már venni kell egy újat,akkor az alulról vegye ki a tiszta papírt,és már teljesen normális elvárás , hogy legyen wifis.

@Jopet , elgondolkodtam azon,amit írtál.Én is főleg doksikat nyomtatok.Mint lehetőség, -és mindig ilyen nyomtató volt- jó lenne a színes nyomtatás lehetősége is.
De ahogy bele gondolok,lehet,hogy az elmúlt 1 évben nem is nyomtattam színeset,legalább is nem emlékszem rá.A fotóval én is úgy vagyok,hogy erre kizárt,hogy használni
fogom.Elgondolkodtam a mono lézer nyomtatón.
Sokat segítettetek,sikerült egy-két s szálon elindulnom.
Megoldódott a probléma.Sikerült kitisztíttatni a nyomtató fejet.Úgyhogy egyenlőre jegeljük a nyomtató vásárlást
 

Victor

VIP kertész
Érdekes dolgot osztanék meg az UPC-s connec boxal kapcsolatban, hátha valaki hasonlóan jár vagy járt. 240-es netem van, amivel nem is volt gond bő 1 évig, majd vettem egy NAS-t, hogy nem az asztali gép menjen feleslegesen torrentezés, vagy filmnézés közben. Ezután pár hétre azt vettem észre, hogy lassabb lett a net, mérve közel sem volt a korábbi 240Mbit-hez, inkább 70-80-as értékeket mutatott a mérő. persze hívtam az ügyfélszolgálatot, meg a szerelőt is kiküldték aki nem kicsit volt bunkó, mert ,hogy mit akarok én mikor megvan a garantált minimum. Hiába kértem, hogy próbaljuk már ki egy másik boxal, nem volt hajlandó erre.
Beletőrődtem, hogy biztos bekorlátoztak, mert nagy volt az adatforgalom. Viszont nemrégiben úgy döntöttem, hogy leporolom a régi TP-linkes, routert, mert a Wifi-vel sem voltam megelégedve, ugyanis a telefonon folyton megszakadt pár percre ha kimentem a szobából. Sajnos ez csak vezetéken 100Megabites , így némileg még lassabb is lett a netem . Na akkor irány a műszaki áruház egy gigabites routerért. Hozzáteszem, hogy előtte a connect boxot átállítottam mondem üzemmódba. Megvolt a beüzemelés, és persze nyomtam egy sebességtesztet. Láss csodát full gázon meg a net, megvolt a 240Mbit. Nem tudom, hogy most távolról tudnak-e állítani úgy a boxon, hogy lassabb legyen, vagy eleve nem bírta a terhelés, de ezek szerint nem ártott volna kicserélni a szerelőnek a készüléket, és akkor nem lett volna ennyi bosszúságom.
 

Eke Máté

Főkertész
Nem tudom, hogy most távolról tudnak-e állítani úgy a boxon, hogy lassabb legyen, vagy eleve nem bírta a terhelés,
Dolgoztam szolgáltatónál egy darabig, ez elég régi konteó. :D Ilyen formában nem fognak lassítani, abban biztos lehetsz. Viszont a koax hálózatoknak könnyen lehetnek korlátai a felhasználók számának függvényében - simán tapasztalhatod, hogy lassabb amikor sokan használják. Másrészt a szolgáltatói eszközök, mint a Connect box sosem "heavy user"-eknek készülnek, általában annyi a cél, hogy néhány felhasználó Facebook/YouTube használatát ki tudják szolgálni. A torrent erőforrásigényes a router részén, simán lehet, hogy ez a szolgáltatói csoda megfekszik tőle, sosem rossz gondolat egy jobb minőségű saját router beszerzése.
Persze ezt is túl lehet tolni kicsit, nekem egy 4.gen i7-es gép intézi a router funkciókat a gigabites digihez. :D
 

Victor

VIP kertész
, sosem rossz gondolat egy jobb minőségű saját router beszerzése.
D-Link Dir-825ACG1-set vettem, de párszor már ezt is sikerült kifektetni :D:D. pedig nem csináltam semmi extrát, csak pl a MAC cimtiltást állítottam, aztán úgy eldobta magát, hogy csak a resetgomb segített rajta, meg egyszer már kilőtte magának a wifi-t, akkor csak ki kellett húzni .
 
Oldal tetejére