• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Anubias barteri var. nana

hogyhogy? homok felett volt, vagy valami más visszatükrözhette a fényt?

Mondjuk ez elég ramaty kép, de a fa középső részén látszik a petite. Ami alul van, azon jelent meg a pontalga, pedig elég rendesen elburjánzott fölötte a moha, és leárnyékolta. Ami fölül van, a két faág között, azt semmi nem árnyékolja, és tényleg semmi alga nincs rajta.

Kep0431.jpg
 
Lehet,hogy amiatt lettek algásak az alsóbb levelek, mert kevesebb fény jut, lassabban nő mint a felső fiatal levelek, így könnyebben megtelepszik rajta az alga. Egyedül ezt tudom elképzelni így hirtelen. :) Bár nekem sosem volt csak Anubias nana-m, de azt imádtam. Talán majd egyszer ha olyan scape-m lesz amibe illik.
 
Remélem, hogy ez cinikus megjegyzés volt, mert számomra annyira kiábrándító. Látom a HAC-os akváriumokat, és az enyém olyan, mint egy óvodás aki :dead:
Ha most hazafelé menet találnék 30-40 ezer forintot, egyenesen mennék a GA-ba az új scape-hez valókat megvenni...
hát valami olyasmit értél el, amit még senkitől sem olvastam eddig, az tény :)
30-40 rugóval mindannyian tudnánk valamit kezdeni, de szerintem nyugodtan hozzá lehet tenni még egy nullát :D
 
nekem van egy paludarium feleseg amiben 5 cm a viz , benne 3 bazi nagy anubiasszal, semmilyen fele tapozas nelkul, egy rozzant 8 W-os neoncso biztositja a vilagitast, viszont reggel napfeny is eri.
minden 2 vagy 3 tenyernagysagu level utan kovetkezik a virag , 3 tonel ez elkepzelheto hosszu tavon ...mar lassan oda jutok tobb viragot hajt mint levelet :))
Egyebkent submers formaban is viragzik szepen , cask valamivel ritkabban...
 
Fönt írtam, hogy nálam pont fordítva volt :) A magasan lévő petite egyáltalán nem algásodott, a félárnyékban viszont megjelent a pontalga. A természet poénkodik velünk :D

Ezt a bejegyzést akkor írtam, amikor a nana petite újra lett kötözve a fára. Került a fa hátsó részére is, alulra is, és az egyik legmagasabb ágra is, ami már egészen közel van a vízfelszínhez. És itt semmi nincs fölötte, ami árnyékolhatná.
És megint ez a legfelső petite csokor az, amin egy darab zöld pont sincs. Az alsókon most eléggé elszaporodtak (ki is kell valamit eszelnem a problémára), de ezen, amit tök közelről ér a fény, semmi. Ez már az alga topic témája, de gondoltam ha itt került szóba, akkor elmondom, hogy ilyen is van. Tök hülye algám van, nem tudja hol kell nőnie.
 
Nagyon jó kérdés, én szerintem igazán senki se tudja, nekem már 2,5 éve van, az elején virágzott aztán semmi. Most megint hozott virágot egyszerre kettőt. Talán amiben lehet igazság az a foszfát, én adagolok fosfo-t, lehet az azért segítette kissé.
Esetleg te is megpróbálhatod.
üdv kac
 
Nagyon jó kérdés, én szerintem igazán senki se tudja, nekem már 2,5 éve van, az elején virágzott aztán semmi. Most megint hozott virágot egyszerre kettőt. Talán amiben lehet igazság az a foszfát, én adagolok fosfo-t, lehet az azért segítette kissé.
Esetleg te is megpróbálhatod.
üdv kac

Értem.
És hogy adagolod?
 
hm, valahogy úgy tudnám megfogalmazni hogy mint egy szakbarbár vadállat. Nincs tesztem, sose mérettem, ezért egyszerre érzem azt hogy kevés és túl sok amit adok, ezért néha kimarad, néha többet löttyintek bele...szóval ilyen teljesen tudatos a dolog. De kb 100 literre 2ml szokott menni, de ebben az üvegben sóder van, nem aktív talaj, abban az esetben jóval nagyobb adagokról olvastam.
ott állítólag még több kell.
Remélem segítettem.
üdv kac
 
Kb valahogy én is így szoktam adagolni :D
Kipróbálom, úgyis ráfér a többi növényre is...
 
  • Like
Reactions: kac
Kiraktam két egyenlőre felesleges anubit az erkélyre.Természetesen vízben, még a "gyári" cserépben vannak. Erre egyből elkezdtek bubizni:) Az a kérdés, hogy kint hagyhatom éjjelre is vagy ne kísértsem a sorsukat...
 
Back
Oldal tetejére