• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Sajnos ennél jobb fotót nem tudtunk róla készíteni, nagyon picike, kb. mint egy ifjonc neocaridina. Alig vettük észre a vöröses aljzaton, meg nem is tudtuk, milyen színt kell keresni. Furcsa, hogy 'Black Scorpion' (Cherax Snowden) utód ilyen pirosas. :)
Annyira cuki! 🥰 Azt már tudjuk, közel sem olyan könnyű őket szaporítani, mint a Destructorokat. Ez a 2. próbálkozásra sikerült és eddig összesen 2 utódot találtunk, sokkal többre nem is számítunk, eleve kevesen lógtak anyun.
IMG_20210106_182240.jpg
 
Hálás köszönet @star67 Csillának és @ZaCK Lórinak a közreműködésért! Nekik köszönhetően 6 példánnyal nőtt a Dario Dario állományunk, ebből első ránézésre 4 leányzó, 1 tuti hím. Egyelőre nem raktuk még őket össze a többiekkel, pár hétig a jobb híján karantén akvának (is) minősített Marsban lubickolnak, amíg erőre és színre kapnak, meg kiderül, hoztak-e magukkal valami csúnyaságot ;) A narancs garnéla populációban tudnak tenni max kárt, de ők szerencsére már jó sokan lettek.
A Dariok egyébként a beszoktató vödörben tesztként kaptak élő tubit, egyből ráromboltak, amin meglepődtünk, korábban nem tapasztaltunk ilyet, hogy megérkezéskor/beszoktatáskor kajálni lenne kedvük. A vízben is nagyon aktívak, folyamatosan úszkálnak és vadásszák a kagylós rákokat, eddig biztató. :)
Köszönjük még egyszer a válogatást és a szállítást! 🥰
 
Nagyjából a 3. hét lehet, ezért ma volt egy gyors vízcsere. Semmi különös, csak víz leszív, besózott RO visszatölt és egy kis üvegpuceva. Egy nagy bokor super red kikerült mert már nagyon árnyékolt, de a többi stemre is ráférne megint a fazonírozás, dzsungelesedünk... ;)
IMG_20210110_194322.jpg
 
Találós kérdés: melyik akvákat fűtjük? :)🥵🥶
flir_20201221T172010.jpg
A pirosakban vannak a Snowdenek, (ők nem bírják olyan széles spektrumban a hőmérséklet változást mint a Destructorok, főleg nem mínuszba), a narancsosban a picur Destructor növendékek, a kék pedig egy fűtetlen és egyelőre lakó nélküli, csak hardscape és növények vannak benne.
Azért télen egy fűtetlen pincében a 20-21°C sem olyan vészes. ;)
 
Sajnos ennél jobb fotót nem tudtunk róla készíteni, nagyon picike, kb. mint egy ifjonc neocaridina. Alig vettük észre a vöröses aljzaton, meg nem is tudtuk, milyen színt kell keresni. Furcsa, hogy 'Black Scorpion' (Cherax Snowden) utód ilyen pirosas. :)
Annyira cuki! 🥰 Azt már tudjuk, közel sem olyan könnyű őket szaporítani, mint a Destructorokat. Ez a 2. próbálkozásra sikerült és eddig összesen 2 utódot találtunk, sokkal többre nem is számítunk, eleve kevesen lógtak anyun.
View attachment 99966
Azóta előbukkant még 6 tesó a kövek meg szépiák alól. 🥰 Már vedlések is voltak, szépen nőnek és a tubit még mindig szeretik. :D
 
Kis virtuális pince túra következik az egyik helyiségről. :)
Itt vannak azok az akváriumok, amikben garnélák, újszülött rákok, folyamatban lévő búgatás, egymással (eddig legalábbis) jól kijövő Black Scorpion párok és elkülönített petés Destructorok találhatók.

Ezen az állványon bal felül a low/mid grade green jade neocaridinákat tartjuk, van velük most egy növendék Destructor is az előző előtti szaporulatból, de általában mindig elkülönítünk ide 1-2 kisebb példányt hogy nagyobb esélyük legyen a túlélésre a gyorsabban növő tesók mellett. Azt vettük észre, hogy akik így külön nevelkednek, sokkal gyorsabban nőnek, még akkor is, ha előtte nagyon picik voltak.
Középen piros neocaridinák, akik szintén 1-2 Destructor csemetével szoktak osztozni a helyen. Jobb szélen pedig egy olyan akva, amibe csak Destructorokat rakunk, amikor még nagyon kicsik.
Alul a nagy műanyag ládában ifjonc rákok, ők itt nődögélnek, amíg el nem érik azt a méretet, amikor mehetnek a nagyok közé a medencékbe.
Mellette a pici akváriumban van a green jade rili nevelde, de ők nem nagyon erőltetik meg magukat. ;)
IMG_20210115_170951.jpg

A másik polcon (amiről a hőkamerás képet is csináltuk) csak rákok vannak. Fent balra él az a Black Scorpion pár, akiknek most születtek utódaik. A szülőboxokba különítettük el a kicsiket a szülőktől, nehogy eleségnek nézzék őket.
IMG_20210115_170938.jpg
Tubit kaptak megint:
IMG_20210115_170645.jpg
Mellette jobbra az eddig csak növényeket tartalmazó akva található, de péntek este találtunk a nagyok között egy petés Destructort, így most Ő lakik ott. Ugyanaz a mami lett petés, akitől a legutóbbi eresztés is jött, az elég jól sikerült, ügyesen gondozta őket. Érdekesség: ezek a növények a munkahelyi akva felszámolásából kerültek át és a HM meg a cryptok soha nem érezték még ilyen jól magukat, mindenféle hozzáadott tápanyag nélkül produkálja ezt az eredményt.
IMG_20210115_170912.jpg
Ez alatt lent jobbra van a másik Black Scorpion párosunk, ők még nem nagyon akartak összebújni, 1-2 kisebb harc volt csak, egyébként viszonylag békésen megvannak egymás mellett,
IMG_20210115_170924.jpg
Végül bal oldalt lent: a legutóbbi Destructor utódok nevelőakvája, de erről nem készült kép és csak itthon esett le, majd pótoljuk. :D
 
Juhéééé! Ha virtuálisan is, de végre betekintést nyerhettem a birodalmatokba. 1001 köszi, hogy megosztottátok!
Orulunk, ha tetszik! :) Mondanunk sem kell, hogy meg sem kozelitik a kepes infomorzsak azt, ami eloben igazabol van, de remeljuk, lesz majd lehetoseg a szemelyes vizitre is. :) Elorelathatolag holnap is jovunk egy beszamoloval, a terv az, hogy kifogjuk az osszes nagy rakot es szelektalunk meret szerint, mert ossze-vissza vannak most a medencekben, mivel nem egyforman fejlodnek. Izgi lesz. ;)
 
Back
Oldal tetejére