• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Csodalatos. En mar igy sem mernek hozzanyulni!
Ugyan, ilyenkor baromi esetlenek szegenyek. Amig meg nem kemenyednek, alig birjak mozgatni az ollojukat. Gyamoltalan joszagga alakul, te is megsimizhetned nyugodtan. ;)
Vedles miatt kulon vodorbe szedtuk, hogy ne egyek meg a tobbiek. Amig vizet csereltunk nala, a hatara fordult a mozgatastol, magatol nem tudott megfordulni, fekudt mozdulatlanul. :D Okes, biztos az is kozrejatszott, hogy csak 2 ujjnyi vizet kapnak ilyenkor, de akkor is viccesen nezett ki szegeny. :)
 
Ma voltunk GA-ban, tök sokan voltak, meglepődtünk :) (Feltartottuk a munkában) Dumcsiztunk egy kicsit Viktorral, Nigroval meg Lórival is.
Hazajött velünk 10 kéksávos razbóra, ezzel 20-ra duzzadt a csapat, nagyon tetszenek ezek a halak és a többiekkel együtt - brigik, urok, maculatus, dariok - úszva jól mutatnak az akvában.
Ezúton üzenjük @Nigro -nak, hogy egy szinttel lejjebb volt az igazi csapat, de nagyon köszönjük, hogy kihalászta nekünk azt az 1 darabot! :D

A stem sort ismét ritkítani kellett, szebb szálak visszaültetve, várjuk, hogy pár hét múlva ismét kopasztás legyen. A bucékon, anubiasokon megjelent egy kis ecset, őket kezeljük, ha minden jól megy, akkor holnap.
IMG_20200926_192929.jpg
 
Jól ment, sikerült úgy időzíteni az egyes buce/anubias csokrok áztatását, hogy egy piskóta sütése is belefért közben. :D Így éhen sem maradtunk. Ha meg már carbo fürdőzés volt, egy gyors mulmozós vízcserét is beiktattunk. :cool:
1 héttel a fürdőzés után szinte teljesen eltűnt az ecset a növényekről, sikeresnek nyilvánítjuk a takarítást. :D Kb. 2 nappal később kezdtek elszíneződni a pamacsok, az 5. napon meg már alig találtunk. :coffee:
 
A Dario Dariok egész kezesbárányok lettek. Kellett ugyan pár hónap, mire előmerészkedtek a susnyás rengetegből, de mióta rájöttek, hogy kajával jutalmazzuk őket a magamutogatásokért, azóta már az ujjunkat is elég az üveghez rakni és jönnek is. Persze ilyenkor is többnyire jár a pozitív megerősítés ;)
Egy képbe nem sikerült mindenkit belerakni, de lett 1, amin 4-en is láthatók. Plusz hoztunk két szólót is Sanyiékról. :cool:
IMG_20201004_185138.jpg
IMG_20201004_185445.jpg
IMG_20201004_185443.jpg
 
Ha bárkit érdekelt mennyire érzékenyek a szőröcskék egy rákocs lábán, hát nagyon. A tubit is ki tudják túrni a talajszemcsék közül. A videó vége fele meglepit is villant. :)
Szuper felvétel! 👍
Nem is gondoltam volna, hogy ezeknek minden lába egy olló. Vagyis minden ollója láb... Tehát akkor nem csak a pókoknak van 8 lába, hanem a rákoknak is? Vagyis 8 ollója... belezavarodtam... :oops:
 
Pici-pince-perceket posztolunk :D
A black scorpionok lakosztályai: tűzdeltünk a kövek repedéseibe bucékat és anubiasokat. Volt, ahol hagytak elég időt megkapaszkodni a növényeknek, de a többséget kitúrták, nem tetszett nekik az elrendezésünk. :) Egyébként is folyamatosan átalakítanak mindent, még jó, hogy a nagy köveket nem tudják elmozdítani... egyelőre! :D
IMG_20201017_110123.jpg

Itt meg az akva- és a termesztő részleg egy-egy részletét látni, a kupi miatt bocsi, épp az összes (akasztós)szűrő takarítása után fotóztunk, nem volt kedvünk elpakolni. ;)
IMG_20201017_110223.jpg
 
Utoljára módosított:
Ok sajnos joval kenyesebbek, mint a kekollosok. Nem volt lehetosegunk nagyobb allomannyal kezdeni, de kellett valami alternativa, arra az esetre, ha a Destructorokat invaziv fajtanak nyilvanyitjak. Szoval egyelore csak szaporitani probaljuk oket, ha ez sikerul, akkor esetleg megkapjak az egyik kek tankot. A nosteny sajnos eldobalta a labdakat.
 
A mikrozöldekről már régen meséltünk :) Ennek több oka is volt: a főállások mellett kevesebb időnk maradt az elmúlt hónapokban a finomítgatásra, 1.5 hónap szünetet is beiktattunk, meg a legnagyobb problémával, a penészedéssel sem jutottunk előre. Rengeteg tesztelésen, kudarcon vagyunk túl, inkább több, mint kevesebb volt a sikerélmény, kicsit lankadt is a lelkesedés, de feladásról szó sincs. :)
Az elmúlt hónapokban is - még ha kisebb ütemben és mértékben is - folyamatosan próbálkoztunk, mindig 1-1 dolog módosításával, hátha meglesz az áttörés, de nem igazán akart változni érdemben.
Egészen a múlt hétig! Nem szeretnénk ugyan elkiabálni, de az eddigi tesztekhez képest kiemelkedően pozitívra sikerült az első próbaültetés és szüret. Direkt olyanokkal kísérleteztünk, amiről tudtuk, hogy kényes és ha rossz irányba megy a dolog, akkor tuti a penészedés. Szerencsére nem így lett! 🥰 Olyannyira nem, hogy ugyanannyi kiinduló magmennyiségből, kevesebb odafigyeléssel, 2 nappal gyorsabban és kb. 60%-kal több, egészségesebb növényt sikerült aratni. Örömébódottá! :)
Egy teszt viszont nem teszt, ezért párhuzamosan, 4 napja már fut a 2. kör, plusz pénteken indul a 3. is. Úgy gondoljuk, ha a következő 3-4 is ilyen jól megy, akkor megtaláltuk és kihúztuk a legnagyobb méregfogát a dolognak, ami a legjobban visszatartott minket az indulástól. Viszont, mivel sok kínlódás, idő és belefektetett pénz van benne, a siker titkát nem fogjuk nyílvánosan elárulni, emiatt előre is bocsi! :censored:

És hogy ne csak a rizsa legyen, hoztunk pár képet is, 2 az aratás előtt 2 nappal, 2 pedig az aratás napján készült. A lila az retek, a zöld pedig szotyi. 🤤
IMG_20201017_101939.jpg
IMG_20201017_101955.jpg
20201020_101458.jpg
20201020_101438.jpg
 
ilyenkor a szotyiról egyesével kell levenni a héjat?
Nővérem barátja volt egy időben oda a csíráért, de azért nem vettünk neki csíráztatni szotyit mert akkor sem tudtuk hogy működik a dolog...

De nagyon jól mutatnak a színes tálcák!

Szerk: előbb néztem az eladó növény topic-ot, és eszembe jutott hogy mi van a curly-vel? Megvan még?
 
Back
Oldal tetejére