• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Szóval az úgy történt, hogy Brútusz ugye egy 'csög. :whistle: Ezért úgy döntöttünk, hogy megy a közösbe harcolni az életéért... Cserébe felhozunk egy tuti nőstényt, lehetőleg szép kéket. Ezt mára időzítettük. Amikor mentünk pincézni levittük a hímet - aki nem jött ki jól Mommával - és Brútuszt a közösbe. Helyettük felhoztunk egy széép kék nőstényt és egy kb Momma méretű hímet. Momma és a hím mentek Brútusz akvájába (hogy Momma ne legyen hazai pályán és ne kergesse kapásból a hímet). Az új nőstény meg Momma akvájába. Ő elég furin viselkedett, folyamatosan tolatott és maga alatt volt a farkincája. Gyanút fogtunk és hát über szerencse, de nagyon úgy tűnik, hogy az új nősténynek hímet sem kell keresni, mert már megesett a dolog. :D Második körös (vadon termett) kisrákok várhatóak pár héten belül. :love: Mégsem érzik magukat annyira rosszul azokban a tartályokban. ;)

Az új anyuka:
IMG_20200615_191028.jpg
 
Hentesek használnak olyan láncokból készült fém kesztyűt a vágóhidakon, az talán elég védelmet biztosítana Brútusz ellen.
Az újabb kismama hogy van? Pörgeti rendesen a csöppségeket? Hová tesztek még 150 apróságot, ha elengedi őket?
 
Hú, jó régen jelentkeztünk. Akva továbbra is önvezető módban, két hetes gyors vízcserékkel, dzsungelesedő növényekkel. :)
Már nem emlékszünk mikor, sajna nem dokumentáltuk, de pár hete visszavágtuk a stemeket mert kopaszodtak, a szebb szálakat lenyomtuk vissza, de megint túlnőttek, pedig plusz gyökértápot nem is kaptak.
IMG_20200712_210852.jpgIMG_20200712_210855.jpgIMG_20200712_210932.jpg
A Google ma emlékeztetett, hogy pont 1 éve szedtük ki a lávakő hegyet, durva!
 
Back
Oldal tetejére