• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

jaj de szép volt régen :p
Megint nem csalódtunk benned! ;)
boldog szülinapot az akváriumnak... remélem azért nem adtatok neki pezsgőt ;)
A nevében is köszi! Szerencsére nem szeretjük a pezsgőt, de azért dexkill táppal és excellel leitattuk este. ;)
Gratula hozzá, gyönyörű : )
Köszönjük szépen! Még mindig tanuló akva. :)
Hová tűntek belőle a kövek?:unsure:
Milyen kövek? :whistle: Eskü ott vannak valahol, gyere és nézd meg ha nem hiszed! :D
Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés Algalandnak!
További sok sikert!🥂
Köszi! ;)
Boldog szülinapot Algalandnak! 🎂🍾
Azért húzzátok ki Magatokat, @tsokee & tsokeedad, mert szép lett, és más szépet is alkottatok. 👍
Köszönjük! :)(tsokeedad ő apu, csak azért regisztrált, hogy láthassa a posztokat, képeket, de végülis van hozzá köze, hogy elkészülhettek az akvák):D
 
Utoljára módosított:
Ma vízcsere lesz, előtte mértünk paramétereket, mert már rég volt az utolsó. A másik oka, hogy pár hete elkezdtünk tesztelgetni egy androidos appot és ma vittük fel a korábbi méréseinket, hogy statisztikát csinálhassunk.
77197
Az eredmények alapján emelünk kicsit a napi macro mennyiségen (6ml-ről 7ml-re), a micro marad és adunk pici vasat pluszban. Hőmérséklet: a klíma már megy! :D

Az appról kicsit bővebben írunk majd EBBEN a topicban, eddig tetszik, tele van hasznos funkciókkal.
 
Utoljára módosított:
A múlt heti mérések miatt megváltoztatott tápozásnak már látható eredményei vannak. Legalábbis a ma mért paraméterekben, mert a növényeken és állatokon nem vettünk észre még változást. :)
A PH azért ilyen alacsony, mert reggel mértünk, világítás még nem ment.
77444
Mai vízcsere után újból 7ml macro 4ml micro ment bele. Vasat pluszban most nem adtunk, csak catappa X-et. Grootból átköltöztek ide az állatok (amanok, dario-dariok és 1 oto). Mostanában, ha ki kell halászni valakit nagyobb mennyiségben, nem hálóval próbálkozunk, hanem csapdázunk, tök jól működik. ;)
 
Naplózás, hiszen erre való :D
Tegnap ismét gyökértápoztunk Osmocote golyókkal. 3 hónapja volt legutóbb, de a stemek állapotából arra gyanakszunk, hogy már kimerült az előző adag, azért elég sok gaz volt most benne az utóbbi időben, meg a melegebb időben aktívabb is ez a táp. Reméljük, nem lesz tőle még durvább az alga helyzet. 🤞

A hátsó sorból kiszedtük a stemek 90%-át, csak a cabomba furcata és pár szál super red meg h'ra került vissza. Egy fél OBI vödörnyi növényt szedtünk ki, de nagy része felkopaszodott, kukában végezték. A helyükre Ludwigia inclinata var. verticillata "Curly" került, ismét tudtunk belőlük 5-6 új szálat leszúrni, nem akarjuk elkiabálni, de mintha kezdenének beindulni.
Érdekesség még, hogy a Myriophyllum tuberculatum itt nem nagyon érzi jól magát, viszont Nipponban és 4Seasonsben szépek, pedig lowtech körülményeket kapnak. :unsure:

Vízcsere szokásos módon, kicsit több mulmozással és egy szűrőtakarítással egybekötve megvolt. Tápozás maradt a 6,5 macro 4,5 micro, pluszban 3/4 qpak Seachem Iron és 15ml catappa X.
 
Van egy 30 literes akváriumunk a fürdőben, amibe a szelektált dark green jade garnikat dobáljuk, remélve, hogy hátha 1-2 generáció próbálkozással lesz belőlük pár zöldesebb példány. Folyamatosan vannak petések, és vannak pindurok is, legtöbbjük persze vadas, de ők majd mennek Algalandba a vegyesbe. ;)
Egy csodás telefonos kép az egyik petésről :D
78124

Ugyanitt volt egyedül egy postakürt csigusz, aki pár napja kapott egy társat egy másik akvából aki szintén egyedül volt. Szinte azonnal egymásnak estek:
78126

Másnap már ez fogadott (az ujj direkt van ott, méretarány), ugyanitt egy kis garnusz is felfedezhető:
78127
 
Egy kis update a fürdőben lévőkről. ;)
Ilyen "selejtes" zöldeket szelektálunk, van aki szépen bezöldült már egy idő után. A képen egyébként legalább 3 garnéla van. Megidézzük garnikereső @Kecskés Levente -t, neki nagy tapasztalata van a megtalálásukban. :) Nehezítés, mert most csak egyikük van nagyjából fókuszban.
78291

A picsiguszok is alakulnak, tegnap este megint hancúroztak a szülők. :D
 
Egy kis update a fürdőben lévőkről. ;)
Ilyen "selejtes" zöldeket szelektálunk, van aki szépen bezöldült már egy idő után. A képen egyébként legalább 3 garnéla van. Megidézzük garnikereső @Kecskés Levente -t, neki nagy tapasztalata van a megtalálásukban. :) Nehezítés, mert most csak egyikük van nagyjából fókuszban.
View attachment 78291

A picsiguszok is alakulnak, tegnap este megint hancúroztak a szülők. :D
Egyet látok a jobb sarokban, a catappa level szárától jobbra, farka balra, feje jobbra néz.
A másik kicsit kisebb példány a nagy garnéla elülső lábai alatt, jeük párhuzamosan áll.
Bejelölném, de informatikailag is dinó vagyok.
 
Back
Oldal tetejére