• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Lányom, ha meglátja őket, talán rádöbben végre, mennyire nyomi az övé, és akkor vehetnénk egy ilyen gyönyörű szép fátyolos úszójú hímet.:love:
 
Holnap megint nyírás lesz, hihetetlen mennyire jól érzi magát nálunk a cabomba furcata. 1-2 hetente simán nő 20-30 centit is. :bucktooth:
IMG_20181228_195906.jpg

Az új ledek alatt végre a super red is megint jól érzi magát és nem csak lowtechben sikerül belőle szép növényt nevelni. :D
IMG_20181228_200025.jpg

Az ecsettel viszont végeláthatatlan harcot vívunk, egyre jobban érik bennünk az Algaland restart, azért már mégis csak egy majdnem kétéves setup úgy, hogy az első 6-7 hónapban inkább tanuló akvárium volt, ennek köszönhetően abban az időszakban rengeteg mulm rakódott le mindenhol, ami szerintünk nagyban hozzájárul a folyamatos ecsetesedéshez.
1 hete ünnepélyes pillanat volt, @Szmóki járt nálunk, ő azt mondta, annyira nem vészes mértékű az ecset, minket mégis zavar :) Ami még büszkeséggel tölt el, hogy megdicsért minket, mert szépen nő nálunk a Tonina sp Belem, a pontot az i-re akkor tettük fel, amikor megmutattuk neki, hogy lowtechben is sikeresen nevelgetjük, sőt, egészen burjánzik. Jó érzés volt látni a kikerekedett szemeit. :wideyed::smuggrin:
 
Utoljára módosított:
Kész a nyirás! (y) Alapos mulmozással egybekötött vízcsere is pipa. A nagyon algás leveleket is levágtuk, myriot, wallichiit és super redet visszavágás után vissza is ültettük.
Még régebben kérte valaki, hogy a dennerle ollóról csináljunk videót, most megpróbálkoztunk vele, a videózás még mindig nem az erősségünk, de igyekszünk és talán a lényeg látszik is. ;) A gyepet nekünk még mindig ezzel a legkényelmesebb nyírni. :snaphappy:
 
Hú, ez tényleg jó gyors volt!
Hát, igen; a gyakorlat, meg egy profi olló egy ügyes akvakertész kezében, és megy minden, mint a karikacsapás!:D
 
Az elsőszülöttünk is átesett a vízcserén, a moha-fát, ami oly sokáig volt az akvárium dísze, ma kivettük, nem fog visszakerülni. A vékonyabb ágak már teljesen szétrohadtak és csak vonzotta az algákat. Úgy érezzük, át kell szerveznünk pár dolgot, a következő hetekben valószínűleg búcsút intünk Algalandnak. Indulhat az agyalás egy méltó utód megtervezésén és létrehozásán. ;) Aki a közeljövőben (értsd: tavaszig) parvula mini gyepes akva indítását tervezi, lesz nálunk bőven eladó, de ezt majd a megfelelő topicban a megfelelő időben úgyis kiírjuk. ;)
 
Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek! Az elsőszülött kisbetták elég nagyok lettek, hogy kirepüljenek a fészekből, ezért tegnap lefényképeztük őket. :love:
View attachment 69902 View attachment 69903 View attachment 69904 View attachment 69905 View attachment 69906 View attachment 69907 View attachment 69908 View attachment 69909 View attachment 69910 View attachment 69911
Azta.....
Hogyan, mivel lőttetek ilyen szuper fotókat?
Álleesősek...
 
Na hát, milyen csalóka ebből a szögből nézve. Aki nem látta élőben - van ilyen egyáltalán?-, valóban nano szettnek hihetné.
Szép, szép így is, de nekem a mohafa még mindig nagyon hiányzik belőle.:cry:
 
A víztesztek világnapja volt a mai, mert majdnem az összes akváriumot teszteltük :) Pár hete kifogytunk a gyakran használt csepptesztekből (pl. PH, NO3, NO2), tegnap ezt pótoltuk, ma mértünk, mert látjuk, hogy valami nem jó.
Az értékek minket igazoltak, szegény Algaland kicsit fejre van állva, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy már mi is elengedtük, ahogy írtuk, érik a szétbombázás. Azért az utolsó hetekben is próbáljuk legalább szinten tartani és beállítani a tápozást, ami az elmúlt 1-2 hónapban igencsak nehezen megy valamiért.
Értékek:
hőmérséklet: 24 fok
GH: 4
KH: 2
PH: 6.0 (ha kirázzuk a CO2-t, akkor 6,6)
Ammónia: 0
Nitrit: 0,025
Nitrát: 30
Foszfát: 0,8 (nem adunk plusz foszfátot, és a tápból is a javasoltnál kevesebb megy)
Vas: 0,5 (nem adunk plusz vasat, és a tápból is a javasoltnál kevesebb megy)

Még gyártjuk a vizet, hamarosan csere, és kicsit még tovább csökkentjük a napi tápot. Ennek ellenére azért még mindig egész pofás a drágaszágunk ;)
IMG_20190113_154426.jpg
 
Utoljára módosított:
A pici bettáknak próbáljuk minél változatosabbá tenni az étlapot. A hétvégén - ez itt a reklám helye - a Repashy Spawn&Grow került fel a menüre újdonságként. Nagyon úgy fest, hogy imádják, úgy vetették rá magukat, mintha élő kaja lenne. :giggle:
Akkor akár ez is mehetne a GA kívánságlistára, ha már élő kaja nem lesz náluk.
 
Az előszűrőt úgyis tisztítani kellett a mai vizcserénél, ezért tuningoltunk kicsit rajta. A csövet, amire az előszűrő szivacsok rá vannak húzva, az ebben a videóban mutatott módon pluszban megfúrkáltuk. Alga még mindig rengeteg van, marsilea hirsutát majdnem teljesen kiszedtük, vele együtt jött egy nagyobb adag parvula is.
Vízparaméteteket is mértünk, az alacsony PH-n kívül a többi érték okésnak tűnik, ezért marad a 6,5 ml macro és 5,5 ml micro.
PH-t nem akartuk hirtelen megemelni az állatok miatt, azt naponta próbáljuk kisebb adagokban.
 
Back
Oldal tetejére