• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Ma volt egy kicsit több időnk foglalkozni az akváriummal, ezért megejtettük az időszakos nagytakarítást és a heti vízcserét. Szűrőkosarak, előszűrők, csövek kitisztítva, Seachem Purigen regenerálódik. A növényeket előtte alaposan megnyírtuk/ritkítottuk. A mohafa ismét szerencsétlenül néz ki, de úgyis lombkoronája lesz pár hét múlva :happy: Végre a mini fissi gömböcöt is megnyírtuk kb. az 1/4-ére ritkítottuk, még így is csinos kis golyó maradt.
A frontüveg közelében lévő reineckii miniket gyökérrel együtt kiszedtük és visszavágva újraültettük, mert a blyxa burjánzása miatt inkább megnyúltak mint bokrosodtak, és csúnyán nézett ki a kilátszó gyökércsomó.
Ambúlia és Hra már megint elfeküdt a vízfelszínen, így azok is kaptak egy alapos fazonírozást.:bucktooth:
Az első képen a ritkított növények, a másodikon a leszívott és a szűrőből kiöblített és a kádban felfogott trutymák :cool: A nagy részét megmentjük öntözéshez, a növények imádni fogják.
IMG_20180522_154622.jpg
IMG_20180522_180627.jpg
 
Régen nálunk is így nézett ki a kád, amikor a gyereket lefürdettük a játszóterezés után!:ROFLMAO:

A videó szédületes lett. Így legalább csekkkolható, hogy mindenkinek sikerült a kedvében járni a szülinapi tortával.
Lehet, azt az óriás olajbogyót is imádnák, amit legutóbb kóstoltam nálatok.;)
 
Láttatok már rákos rákot (jó jó, garnéla)? Az egyik amano oldalán van egy fura kinövés, pár napja még más színe volt, de vedlés után kifehéredett, azóta ilyen:
rakos.jpg

Ééés végre sikerült egy értékelhetőbb képet csinálni az érdekes színű garnélánkról is. @Meskó rá a tanú, hogy tényleg nem volt egyszerű :snaphappy:
kekike.jpg
 
Az egyik amano oldalán van egy fura kinövés, pár napja még más színe volt, de vedlés után kifehéredett, azóta ilyen:

Nálam múltkor az egyik tigris oldalán fityegett valami hasonló kinézetű izé. Azóta sem tudtam rájönni, mi lehetett. Utána mintha láttam volna azt az egyedet, amelyiken volt a potyautas, de azért több példány is van, ami elég hasonló mintázattal bír.
Remélem meggyógyul az amanod!
 
A kis akváriumról mit lehet tudni? Visszapörgettem ezt a 15 oldalt, de nem találtam róla adatot, vagy átsiklottam felette!? Mondjatok róla pár szót, kérlek! (mekkora, fény, talaj, technika)
 
A kis akváriumról mit lehet tudni? Visszapörgettem ezt a 15 oldalt, de nem találtam róla adatot, vagy átsiklottam felette!? Mondjatok róla pár szót, kérlek! (mekkora, fény, talaj, technika)
Hú, jó régen írtunk róla, a legelső oldalon volt még:
Ebben a hozzászólásban üresen, csak a nyers technika: https://akvakertesz.hu/threads/algaland.7006/#post-371386
Itt meg berendezve és adatokkal (a világítást kb. 2 héten belül cseréltük Chihiros A301 plusra): https://akvakertesz.hu/threads/algaland.7006/#post-371497

Elég szerencsések voltunk, hogy megtaláltuk ezt a szettet, a szűrő újszerű állapotban van még mindig, tele mindenféle földi jóval és kaptunk a csomaghoz egy csomó ajándékot is. :rolleyes:
 
Láttatok már rákos rákot (jó jó, garnéla)? Az egyik amano oldalán van egy fura kinövés, pár napja még más színe volt, de vedlés után kifehéredett, azóta ilyen:
View attachment 56038

Ééés végre sikerült egy értékelhetőbb képet csinálni az érdekes színű garnélánkról is. @Meskó rá a tanú, hogy tényleg nem volt egyszerű :snaphappy:
View attachment 56037
Sziasztok. Azt olvastam, hogy a kopoltyufedo alatt laknak pl. a scutariellak. Nekem is volt egy ilyen amanom akkor amikor a kicsik fejen ott figyeltek ezek a fergek. Es a gyrodolos kezeles utan az amanorol is eltunt ez a vacak. Lehet, hogy ez is az...
 
Igen. Az en amanom is ilyen volt. Rossz kedvu volt, nem mozdult. Csipesszel probaltam piszkalni azt az izet, de azt meg nem hagyta. Aztan elmult.
Koszi, varunk akkor mi lesz. A nagy akvaban nincs (nem is volt szerencsere) fereg. A mi amanonk nem tunik depisnek, mintha nem is lenne az az ize az oldalan. :)
 
Na, a kicsikre őrült kíváncsi leszek, hogy ilyen különleges mamának hogyan fokozható az utódainak a színkavalkádja!?:pompous:
 
Az, hogy vannak ezek a dögök, egyáltalán nem pozitív, az viszont annál inkább, hogy a kínai barátainktól pár száz forintért rendelt cucc (planária csapda) működik. 2-3 óra alatt fogta ezt a mennyiséget, 20 felett számoltuk, most kivettük, megfőztük őket :devil: és ment vissza újra, reggel megnézzük mennyit fogunk még. A dennerle színfokozója nekik is ízlik, rámoccantak egyből. :hungry:
IMG_2829.jpg

És ha már elővettük a fotómasinát, egy hasznos lakóról is készült kép (bónusz zöld pontalgával):
IMG_2819.jpg
 
Én még esküszöm, nem láttam halat, ami megette volma a planáriát, Nálam biztosan nem.
Vannak coryk, amandák, gömbhal, törpebéka, de mind csak egyszer próbálkozik velük.
Rástartolnak, bekapják és azzal a lendülettel köpik is ki, mintha mondjuk keserű lenne!:wtf:
Amelyik meg már felismeri, rá sem hederít.
Szerencsére nincs sok belőlük, egyelőre, de lehet, egy ilyen kínai csoda nálam is hasznos lehetne.:(
 
Back
Oldal tetejére