• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

tsokee

Legenda
csodás fenevad! féltenéém az újjam!
Pár vedlés és visszanő! Ja, várj nálunk nem így működik :D
Ó YEAH! :cool: (képzeld, a nembrigik tök jól kikupálódtak, kár lett volna otthagyni nálad)
Szép színe van.
Ezek a dögök tényleg képesek lennének levágni az ujjadat? Vagy ez csak költői túlzás volt? :oops:
Csak költői túlzás, de sérülést tudnak azért okozni, nézd csak meg Mary egy korábbi képét ;) Bármikor szívesen látunk, ha szeretnéd te is tesztelni :)
 

tsokee

Legenda
Megvolt végre egy nagy karbantartás, drasztikus kopasztásokkal, alapos mulmozással, Osmocote talajtápozással, szép hajtások visszaültetésével és pici átrendezéssel.
Az előtérben tonina sp. belemből és egy csinosabb bucéból alakítottunk ki egy kisebb "szigetet" :D
Crypto bokroknak kijött kb. a fele, amiket próbaképp beraktunk 3 rákos akváriumba, bírják-e a kiképzést. Szegény razbórák - főleg a kéksávosak befosik - nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, az eddigi sűrű dzsungelfedezék eltűnt, most van egy csomó úszótér. Kicsit stresszelnek még, de látványos ahogy szépen úszkálnak körbe-körbe.
A buce bokrok nagyon szépek, most látszik igazán mekkorák, hogy kiszabadítottuk őket. :love:
IMG_20200802_190608.jpg
Még egy szűrőtakarítás van hátra, de a kb. 2 órás karbantartás miatt nem akartuk még ezzel is terhelni, azt majd jövő héten ejtjük meg.
 
Utoljára módosított:

zeppike

Kertész szaki
Osmocote tapozast hogy csinalod? Olyan remhireket olvastam rola hogy brutal ammonia spike-ot produkal.. gondolom ha csinalod te nem tapasztaltal ilyet.
 

tsokee

Legenda
Osmocote tapozast hogy csinalod? Olyan remhireket olvastam rola hogy brutal ammonia spike-ot produkal.. gondolom ha csinalod te nem tapasztaltal ilyet.
Több mint 2 éve csak ezzel gyökértápozunk, új akva indításnál is ezt használjuk táptalaj helyett. Nem mindegy melyik fajtát használod, ITT próbáltuk összeszedni a tapasztalatokat, meg ebben ill. a többi naplónkban is olvashatsz (plusz egy pár fórumtag is kipróbálta, ha jól tudjuk, megelégedéssel). Kis odafigyelést igényel, magasabb hőmérsékletnél valóban bedurranhat, mert hőre és nem vízre aktíválódik. Nitrát szintet szokásosnál jobban növeli, de ha megnézed, ez egy 3.5 éves akva, ugyanazzal a talajjal, és 3-4 havonta gyökértápozással, 2 heti vízcserével, minimál algával. :)
 

tsokee

Legenda
Hoztunk pár pillanatképet is, növényekről, lakókról, bár csak telefonosak, sokszor lusták vagyunk elővenni a fényképezőgépet. Az egyik Dario Dario pont jó helyen pózolt és a leszelektált sötétzöld garnikból nagyon érdekes színű vadasok jöttek ki mostanra, ebből is látszik, érdemes megtartani a csúnyácskákat is. ;)
IMG_20200802_190707.jpg
IMG_20200802_191531.jpg IMG_20200802_191448.jpg IMG_20200802_191441.jpg IMG_20200802_191250.jpg IMG_20200802_191121.jpg
A kéksávos razbórákról is próbáltunk képet csinálni, de esélytelen volt. :D
 

Bálint Nagy

VIP kertész
Osmocote tapozast hogy csinalod? Olyan remhireket olvastam rola hogy brutal ammonia spike-ot produkal.. gondolom ha csinalod te nem tapasztaltal ilyet.
Én is használom @tsokee -éknak köszönhetően és nagyon jó véleménnyel vagyok róla. A kérdésedre csinálhat bummot és túl is lehet tolni. Szóval nem hülyebiztos, de ha ésszel bánik vele az ember, a legjobb gyökértáp.
 

Meskó

Legenda
nem hülyebiztos
Szinte az. Én egy héttel azután, hogy belenyomtam 3-4 (lehet, hogy 5) tablettát az amúgy sem túl vastag talajomba (30 liter, 40x22-es alap), gondoltam egyet, és restartoltam az akvát. Ugyanazzal a talajjal, merthogy más nem volt. A táptabik persze már szétestek az apró golyókra, így nagy részük a felszínen landolt. Algabumm nem volt, elhullás nem volt, az úszónövények hihetetlen mértékben elszaporodtak. Az egyetlen negatív a hártyásodás volt, de azt nálam produkálja sokszor az akva, úgyhogy mondhatni általános jelenség. :D
 
Oldal tetejére