• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

2.) Veslés utáni páncelvisszaépitésben segitö asvanyianyag bogyó
Mikor engednek át a határon átvenni a nyereményt? :)
/biosz lecke on/A valami neve gastrolith. A rákok ásványi anyagokat gyűjtenek a gyomrukban, amit vedlés után felhasználhatnak, hogy minél hamarabb megkeményedjen a páncéljuk. Nagy részt kálciumkarbonátból áll és amíg a rák, ami termelte vissza tudja bontani, addig a többi ha megeszi a példányt, ezeket a gyomor köveket nem tudja elfogyasztani. Lényegében az ott egy vedlés után többiek által széttépett rák "csontváza"./biosz lecke off/
 
Mikor engednek át a határon átvenni a nyereményt? :)
/biosz lecke on/A valami neve gastrolith. A rákok ásványi anyagokat gyűjtenek a gyomrukban, amit vedlés után felhasználhatnak, hogy minél hamarabb megkeményedjen a páncéljuk. Nagy részt kálciumkarbonátból áll és amíg a rák, ami termelte vissza tudja bontani, addig a többi ha megeszi a példányt, ezeket a gyomor köveket nem tudja elfogyasztani. Lényegében az ott egy vedlés után többiek által széttépett rák "csontváza"./biosz lecke off/
Elöreláthatólag aprilis 30ig teljes korlatozas Van nalunk. A top 3 fertozott orszag egyike svajc. Tehat egy ideig nem Kell tartanotok hogy a kaputelefonba azt suttogom : ,, jöttem simizni"
 
Járvány idején nincs is jobb egy kis friss, tápanyagdús zöldségnél :)
A két retek elkészült, a lilát ma le is arattuk, a várt mennyiségnél többet sikerült szedni, örülünk. :giggle: A zöldet holnap fogjuk levágni, de azon is hasonló mennyiség lesz így ránézésre.
IMG_20200316_182218.jpg
Gyorsan kaptunk is az alkalmon és összedobtunk egy kis gourmet pirítóst, kacsapecsenye-zsírral és egy titkos szósszal:
IMG_20200317_203948.jpg
IMG_20200317_204134.jpg
Vicces, mert a lila retek gyökerének a legvége is lila :oops:
IMG_20200316_182052.jpg
Ők pedig a vörös káposzta és a brokkoli :)
IMG_20200316_182358.jpg
 
Algaland: vízcsere nap volt, szegényre ráfért, megint két hétig húztuk. Viszont kapott egy kis karbantartást is, visszavágtuk és visszaültettük a stemeket (kivéve a white, abból nagyon sok lett megint), lehúztuk bankkártyával az üvegeket és mulmozásra is szakítottunk most időt. A #maradjotthon mozgalomnak köszönhetően mi sem mozdulunk ki nagyon, csak ha muszáj (napi egyszer megyünk a rákokat etetni és a növényeket öntözni, csekkolni), így többet tudunk itthon foglalkozni a medencékkel. :)

Néhány telefonos képmorzsa jön a jelenlegi állapotokról.
Stem szekció egy része fentről nézve:
IMG_20200322_201322.jpg
Beragadt bubik a belem kalapja alatt:
IMG_20200322_201405.jpg
Beragadt bubik a myriophyllum tuberculatum levelei között:
IMG_20200322_201500.jpg
Mini fissi bokor:
IMG_20200322_201727.jpg

A végére egy túlélő beszámoló a Hydrocotyle leucocephala-ról. ITT már említettük, hogy a zabagép rákoktól mentettünk meg 1 db levélkét. Mára annyira szépen magához tért, hogy a képen látható adag az már a ritkítás utáni mennyiséget tükrözi. 1-1 ugyanekkora adag ment 2 kisebb akvába. :)
IMG_20200322_201037.jpg
 
Korlátozás alatt is naponta kell látogatni a pincében az éhenkórász jószágokat, persze csakis célirányosan és elővigyázatosan jövünk-megyünk. 😷
Ha már úgyis megyünk, növényezünk is. Most saját fogyasztásra és az optimális körülmények kitapasztalására termesztünk kisebb mennyiséget. A retkek nagyon bejöttek (szerencsére kollégáknak és 1-2 akvakertész ismerősnek is 🥰) ezért azokkal tesztelgetünk. A korábbihoz képest 50 és 75%-os vetett mennyiséggel.
IMG_20200326_171824.jpg

A sarkantyúkával lesz gondunk, ezt már pár nap után láttuk, rá kell jönnünk, mi tetszik neki, ez az első próbálkozás, a magok kb 50%-át le kellett szedni mert bepenészedett. Ami viszont beindult, mára már elég jól néz ki és kóstolni is tudtunk, nagyon érdekes, fűszeres íze van. :)
IMG_20200328_154425.jpg
IMG_20200326_172115.jpg
 
Korlátozás alatt is naponta kell látogatni a pincében az éhenkórász jószágokat, persze csakis célirányosan és elővigyázatosan jövünk-megyünk. 😷
Ha már úgyis megyünk, növényezünk is. Most saját fogyasztásra és az optimális körülmények kitapasztalására termesztünk kisebb mennyiséget. A retkek nagyon bejöttek (szerencsére kollégáknak és 1-2 akvakertész ismerősnek is 🥰) ezért azokkal tesztelgetünk. A korábbihoz képest 50 és 75%-os vetett mennyiséggel.
View attachment 89744

A sarkantyúkával lesz gondunk, ezt már pár nap után láttuk, rá kell jönnünk, mi tetszik neki, ez az első próbálkozás, a magok kb 50%-át le kellett szedni mert bepenészedett. Ami viszont beindult, mára már elég jól néz ki és kóstolni is tudtunk, nagyon érdekes, fűszeres íze van. :)
View attachment 89746
View attachment 89745
Bizony-bizony, nagyon fincsik ezek a növénykék! Köszönjük a kóstolót, nekünk nagyon bejött!
 
Jó volt megint elolvasni pár oldalt a naplóból. Mi csak csíráztatgatunk itthon, de nekünk is a retek az abszolút favorit.
Mintha írtad volna, hogy 5 napig nem is kapnak fényt??? Ez komoly? Vagy csak álmodtam?
 
Jó volt megint elolvasni pár oldalt a naplóból. Mi csak csíráztatgatunk itthon, de nekünk is a retek az abszolút favorit.
Mintha írtad volna, hogy 5 napig nem is kapnak fényt??? Ez komoly? Vagy csak álmodtam?
Nálam a lucerna. Most próbáljuk ki a mángoldot és a brokkolival is teszünk újabb próbát.
 
Köszönjük a kóstolót, nekünk nagyon bejött!
Örülünk, hogy ízlett, valahogy próbálunk még juttatni a későbbi szüretekből is. :)
Jó volt megint elolvasni pár oldalt a naplóból.
Szuper, nekünk meg ilyen visszajelzéseket jó olvasni. :)
Mi csak csíráztatgatunk itthon, de nekünk is a retek az abszolút favorit.
Nálam a lucerna. Most próbáljuk ki a mángoldot és a brokkolival is teszünk újabb próbát.
Hajrá, hajrá! Most kényszerből mindenkinek kicsit több lehetősége van otthon kísérletezgetni. :) A mángold nagyon király (a magházával vigyázzatok, ne maradjon a csírán), ha van magotok, próbáljátok ki a pak choi-t is. Brokkoli helyett meg lehet káposztafélékkel is, nagyon hasonló ízük van és mintha kevésbé lennének érzékenyek.
Mintha írtad volna, hogy 5 napig nem is kapnak fényt??? Ez komoly? Vagy csak álmodtam?
Nem tudjuk miket álmodsz (biztosan akarjuk tudni?) :D
Igen, az 5 napot írtuk, és tényleg 5 nap volt. Nektek a csíráztatáshoz nem is kell feltétlenül fény. A fény hatására elkezd megnyúlni a növény és beindul a klorofill termelés, ami az ízt és a kinézetet is erősen befolyásolja. Ha van lehetőségetek, próbáljátok ki a kukoricát. Nála az az érdekesség, hogy nem szabad fényt kapnia, akkor lesz jó édes, fényre keseredik. :)
 
Back
Oldal tetejére