• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Akváriumok

szgabesz

Főkertész
Nincs sok változás, lassan történik minden, ezt szeretem a low-tech-ben :) Világítás már 6,5 óra. Remélem sikerül szereznem valami normális lámpát, nem jön be ez a kékes fény. Mindenképp Dennerle-t szeretnék. Előről kivettem a fekvő gyökeret, jobb oldalra bekerült egy kis Crypto Parva. A Fissin látok új, apró hajtásokat, abból kötöztem egy kicsit a fára is, nem volt könnyű víz alatt, 10 literben :D Garnélák nődögélnek, szaporulat még nincs.
TDS: 180, PH továbbra is 7, ezt valamiért nagyon stabilan tartja.
 

szgabesz

Főkertész
Néhány apróbb változás, kapott egy Dennerle nano hőmértőt az akva. Jávai moha kikerült, helyette Karácsony moha a sarokban. Bal oldalra plusz egy kő.
Előre került egy kis Marsilea Hirsuta. Garnélák nőnek, a Sakuráknál már a nyereg is megjelent, petés nőstény egyenlőre nincs.
Minimális pontalga az ágak végén. Világítás 7,5 óra.
TDS: 158 ppm, PH: 7

74997
 

szgabesz

Főkertész
Pénteken bekerült 4 db Boraras Brigittae és 2 Süncsiga valamint 1 Amano garnéla...
Szombaton vettem észre az egyik Brigittae-n, hogy darakóros. Utoljára talán gyerekkoromban volt darakóros halam.
A garnélák miatt vegyszeres kezelés, sózás, vízhőmérséklet növelés nem jöhetett szóba. Kicsit utána olvastam a dolognak, így még aznap este nyomtam az akváriumba 0,3 ml Carbot. A halon kb 5-6 pötty lehetett, de evett és nem is viselkedett furcsán. Ma reggel már kisebbek voltak a pöttyök, továbbra is csak azon az egy halon. Nyomtam 0,4 ml Carbot. Mostanra 2 db pöttye maradt.
 
Oldal tetejére