• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Akvárium ragasztás

ierdelyi

Kertész szaki
Huhhh... Szép darab. :)
Az enyém is hasonló (volt). Szerintem ugyan az a mester csinálta mindkettőnként. Abból gondolom, hogy ekkora hülyeség, mint középen a három-, illetve a végén a két üveglap egymásra rakása nem pattanhat ki két különböző embernek az agyából. (n)
Használtam vettem és egyáltalán nem figyeltem ilyen részletekre (akkor még nem olvastam ezt a fórumot). Két napon keresztül próbáltam az üveglapok közül az algát eltávolítani. Persze nem sikerült. Utána újabb fél nap volt, mire eltávolítottam a középső három lapot. Ne tudd meg, mi meló volt...
Az alsó plusz csíkok beragasztását viszont nagyon jó ötletnek tartom, hiszen ott ébred a legnagyobb nyomás. Felülre, szerintem elég lett volna a hosszú oldara a két darab csík, esetleg (vele egy magasságban, úgy mint alul) a rövid oldalra is kerülhetett volna egy csík.
Ha még nincs berendezve az akva, és van rá módod (valamint nem nyitott kapukat döngetek), minden képpen akadályozd meg, hogy az üveglapok közé víz kerüljön!
Hogy távolítottad el?
Én már mindent bevetettem, de nem tudom megbontani a két üveg merevítő közti ragasztást. Pedig csa 3x3 cm van egymásra téve...
 

elektrorudi

VIP kertész
Hogy távolítottad el?
Én már mindent bevetettem, de nem tudom megbontani a két üveg merevítő közti ragasztást. Pedig csa 3x3 cm van egymásra téve...
Elektromosgitár húrral. Az E1 és H2 alkalmas. Vastagabb nem ment közé. A két kezemre tekertem, úgy mint a krimikben, amikor a gyilkos gitárhúrral vágja át az áldozat torkát. ... és utána húzogattam le-fel-le-fel-le-fel.
3db, 8mm vastag, 10-15-20cm széles üveglap egymáson. Mindez ugye elöl-hátul. Persze akkor még üres volt az akvárium. Ja... és a vége felé jöttem rá, hogy folyamatosan benzinnel (petroléter) kell locsolni. Fél nap... :confused:
 
Oldal tetejére