• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Akvakertész matrica

Milyen típusú akvakertészettel kapcsolatos "jelet" viselnél leginkább? (magyarázat a leírásban)


  • Total voters
    102

Lewis

Főkertész
Többünk részéről felmerült az igény, -ha már ilyen nagy népszerűségnek örvend a hobbi, jó a légkör, hogy megmutatnánk valamiféle klub jelvényt a nagyvilágnak magunkról. ( azért aggódó anyukák NE egy Sons of Anarchy-féle klubra gondoljanak )

Kocsimatrica, póló, ilyesmi helyekre elsősorban. Ja és persze hűtőre is! ;)
Ide írhatnátok kreatív ötleteket, hogy MI legyen az a szimbólum, ami a dolgot megjelenítené.

Mielőtt mindenkinek elszállna az agya, pár dolog, ami a grafikai megjelenést érinti:
- Egy, max két szín. Legjobb lenne csak egy, azt a legegyszerűbb, s talán a legolcsóbb nyomtatni, vágni, hímezni. Pár szó, esetleg szlogen.

Jelentését tekintve több részre bontanám a dolgot.
1: "Növényes Akvarisztika"
Reklám tartalom és létező cégektől mentes megjelenés, logók nélkül semleges szimbólum. Mint mondjuk a búvárkodás fan-oknak egy búvár sziluett a kocsin, nem pedig egy konkrét üzlet, vagy márka megjelenése a búvár mellett.
2: "Csapattag vagyok"
A fórummal és a GA-val kapcsolatos elképzelések, melyek büszkén hirdetik, hogy a szimbólum/felirat viselője a magyar alvakertészetetet leginkább vállán viselő csapat tagja, rajongója. Elért eredmények. Létező akvarisztikai logo-k, brand-ek kategória.
3: "Kombinációk már meglévő anyagokkal akvakertészet témájára, viccelődés"
"Baby on Board" és egyéb elterjedt figyelmeztető feliratok kombinációja, akvakertészesítése, poénosítása :) Vagy akár kresztáblák, Shell és egyéb autós, hi-fi, vagy minden más márkával való játszadozás. Pl. zenekar vagy bármi.

Amit nem javasolnék:
-Kép szerű, nagyon design-os elképzelések (Pl: beúszik egy delfin, fröccsen a víz, eközben egy helikopter...)
-Több soros mondóka, vagy szöveg-gazdag anyag.

S hogy hogyan tovább?
Ez a topic legyen egy ötlettár. Nem egy verseny. Ha bárkinek megtetszik valami ötlet, vagy elképzelés, azt használhatja bárki. IGEN benne van a VESZÉLY, hogy innen lenyúlva egy ötletet, valaki MILLIÓKRA, mi több CSILLIÓKRA tesz szert, de ez legyen benne a pakliban, emiatt ne ugorjon senki egymásnak. :) Ha elkészül valaki valamivel ami megtetszett neki, az lehetőleg tegye elérhetővé, hogy más el tudja készíttetni.

Az, hogy lesz-e olyan, amit mindenki elfogad és kvázi "hivatalos" jelvénnyé válik, az a jövő zenéje, sok mindentől függ. De remélem eljutunk oda is.

Apróbetűs rész:
Nemfeltétlenül vállalnám magamra az elkészítést, ne tőlem várjátok a megoldást, s nem lenne jó, ha "mikor lesz kész" üzeneteket kapnék. @viktorlantos ahogy ismerjük, tuti valami minőségi anyaggal fog előállni. Ez nem a megkerülése, vagy ilyesmi, egy ötlettér amit talán fel is használ. :) Bár elég kreatív magától is ;)


Pörögjenek az agyak és a mémes tapasztalatok alapján beizzított programok! (y)
 
Utoljára módosított:
Egy felvetésem lenne mindjárt az elején.Tök jó a kezdeményezés,én is támogatom,sőt hordani ,használni is fogom ha lesz valami belőle,de.....
Ahogy @Bandesz írta egy sima Hungarian Aquascaping felirat nagyon baró lenne,de el kellene dönteni elsőkörben hogy kishazánk nyelvén lesz a felirat vagy english,mert hát ha az lesz nem mindenki fogja tudni mit is jelent .Én sem tudok angolul,viszont sokkal jobban cseng az angol verzió nekem (na jó én tudom azért hogy mit jelent ,öreganyám nemhiszem hogy értené:facepalm::)).
 
Egy felvetésem lenne mindjárt az elején.Tök jó a kezdeményezés,én is támogatom,sőt hordani ,használni is fogom ha lesz valami belőle,de.....
Ahogy @Bandesz írta egy sima Hungarian Aquascaping felirat nagyon baró lenne,de el kellene dönteni elsőkörben hogy kishazánk nyelvén lesz a felirat vagy english,mert hát ha az lesz nem mindenki fogja tudni mit is jelent .Én sem tudok angolul,viszont sokkal jobban cseng az angol verzió nekem (na jó én tudom azért hogy mit jelent ,öreganyám nemhiszem hogy értené:facepalm::)).
Nekem is jobban bejön az angol. Öreganyám az akvakertészetet se tudná hova tenni.
 
Elolvasva es udvozolve a fenti sorokat nekem hirtelen egy lily pipe ugrott be amibol az aquascaping kifejezes betui ugralnak ki "elburjanzott" novenyes betukkel, ami felett demoklesz kardja lebeg - a mi esetunkben egy hajlitott vegu ollo... :)
 
Lali mikor lesz kesz ? [emoji1]
Csak vicc volt,megnezem ha lesz idom mit tudok tenni,anno sok logot terveztem ami fel is kerult az autora,motorra,no meg egy multiplayer jatekban is az En logom volt egy hetig a magyar jatekosok jatekbeli gunyajan [emoji4]
Egyetertek az egyszeru letisztult konnyu kiolvashatosaggal,foleg ha autora kerul,vagy motorra mert menet kozben nem egyszeru bogaraszni mi is van a matrican.
 
Nekem pl tetszik ez a növényke az akvakertész lógóban. fekete és fehér pólón is baron nézne ki egy szép és részletes nyomtatásban. Háton a növényke, elől pedig kicsibe és felirattal. De matricának is süti ;)
 
Valahogy először eldönteném a kérdést, hogy reklámhordozás (pl GA) legyen-, vagy csak a hobbira utaljon.
Ha jól tudom, 2-3 színig általában megfizethető a például a szitanyomó, utána kezd horrorisztikus irányba menni az árképzés. (anno kb 6-7 éve a sügéres csapattal is hasonló dolgon ment az agyalás egy közgyűlésen, aminek eredményeképpen az aktuális sügeres kub -CMAE- logó megszületett)
Nyelvhasználatban én inkább magyar párti vagyok, de el tudom fogadni az angol nyelvűt is. Itt inkább azt érzem kérdésnek, hogy saját nyelvterületben gondolkodunk a tervezéskor, vagy kacsintgatunk jócskán kifele.
Mindenképpen azt támogatnám, hogy valami egyértelmű, stilizált utalás legyen a növényezésre pl egy jól felismerhető, nem túl komplikált kontúrral megrajzolható növénnyel, ami jól jelképezi a csapat orientációját (pl az Amano irányzatot).
 
capture-20140722-085510.jpg
 
Kreativitás nélküli kiindulásként én egy "fórumos" pólónak is örülnék. - mint az indító bejegyzésben 2. pont, "csapattag vagyok". Ha alá lehetne választani az itteni "kertész szaki", "főkertész" vicces besorolást, nekem elég lenne a boldogsághoz. :D
logo-akvakertesz-new.png

Angol, vagy - esetleg mint itt feljebb - ÉS magyar legyen? Az angol "menőbb" de lehet rajtunk egy külföldi füves együttes pólója is, magyar szöveggel viszont több esélyünk lehet "meghökkenteni" és rákérdezésre késztetni a "kívülállókat". - Mit csinálsz? fűnyírózod a vizet?? o_O
Ezért én örülnék egy kis madzsarnak.
 
Én is inkább a magyar felirat híve vagyok. Lehetne angolul és magyarul is és kinek milyen az izlése. Nekem nagyon tetszet az a szöveg amit itt olvastam a fórumon csak nem találom melyik topikban: Akvaketész vagyok és nem félek bevallani.:)
 
És ha a hal ,meg a levél lenne keresztbe????:facepalm:Kicsit sem látszana rajta kis országunk hovatartozása:):LOL:
Amugy egy ilyen felirat nagyon jó lenne, de jól mutatna a fórum főcímének növénymotívuma is(y)
 
Back
Oldal tetejére