1. Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  Értesítés elrejtése
 2. FONTOS! FÓRUM FRISSÍTÉS A LÁTHATÁRON!

  Egy ideje halogatjuk már a fórum motor frissítést. Nagy verzió váltás van, ami azzal is jár, hogy sok új funkció érkezik, de több bővítménnyel használt funkció nem biztos, hogy megmarad ebben a formában. Most már elég sok idő eltelt, hogy a stabil verzió miatt váltsunk. Akinek fontos bookmark, privát üzenete volt, mentse le. Ezeket az alap funkciókat visszahozzuk, de az adat migrálás miatt, az adatok lehet elvesznek majd. Pláne, hogy a jelenlegi üzenetkezelő is csak egy bővítmény ami nem a fórum motor része. Gondoljátok át és nekiesünk valamikor. Az átállás után biztosan lesz majd felület igazítás stb, de a motor sok új dolgot tartalmaz ami elsősorban nektek lesz jobb élmény. Köszi a megértést.
  Értesítés elrejtése
 3. Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

  Értesítés elrejtése

ADA Super Jet Filter

Kategória: 'Az akvárium szűrése, szűrők és szűrőanyagok', témanyitó: k_zoltanka, téma nyitása: Júli 23, 2012.

 1. k_zoltanka
  Épp nem fórumozik ...

  k_zoltanka Kertész szaki

  Tag:
  Júni 8, 2011
  Hozzászólások:
  112
  Kedvelik:
  53
  Gondoltam mivel még nem találtam ilyen témát inditok egyet.
  Rég óta szemezgetek ezekkel a szürökkel s nagyon készitem neki a helyet az akváriumszekrénybe,s kiváncsi lennék hogy közületek használja-e valaki az ADA szüröi közül valamelyik tipust? Ami nagyon mozgatja a fantáziámat az a ADA Super Jet Filter ES-2400 model lenne...
  S az is érdekelne hogy európai szintem milyen a szervízháttere,milyen gyorsan szerezhetök be hozzá az alkatrészek ha gubanc lenne,mondjuk egy tengelytörés az Iwaki szivattyúban,vagy tömités..stb (mert azért ezt is csak ember tervezte)...?¿?
   
 2. k_zoltanka
  Épp nem fórumozik ...

  k_zoltanka Kertész szaki

  Tag:
  Júni 8, 2011
  Hozzászólások:
  112
  Kedvelik:
  53
  Az álam le esett... Ma reggel irtam az ADA itteni hivatalos forgalmazójának hogy adjon némi infót ezekröl a szürökröl,milyen a szervizháttere,beszerzési idö ( mivel az oldalukon nem láttam egyik szüröt sem),s mi mennyibe kerül.
  Erre a válasz , hogy jelen pillanat nem forgalmazzák ezeket a szüröket mivel nem rendelkeznek az európai CE szabvánnyal!!!
  Na akkor hogy is van ez,mert már végképp nem értem?¿?
  o_O
   
 3. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  Egész EU-ban forgalmazzák a szűrőket. EU tápok vannak hozzájuk amit itt szerzünk be mi is.

  A német ADA még új forgalmazó. Nem is igazán kereskedelmi vonalról érkezett a tulaj. Az interzoon kérdezgetett minket néhány dologról.
  Gondolom tőle kérdezhetted. Lengyeleknél, angoloknál, olaszoknál, portugáloknál és nálunk is kapható a szűrő EU adapterekkel.

  Természetesen csak rendelésre hozzuk. Jelenleg a 600-as szűrő van raktáron. 2400-as szűrőből lényegesen kevesebb fogyott az EU-ban a mai napig.
   
 4. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  Válaszolva a szervíz háttérre. Mivel itt nem műanyag alkatrészekrőll beszélünk a műanyag problémák és a feltöltő pumpákkal kapcsolatos anomáliák itt felejtősek.
  A tömítő gumi olyan bitang vastag, hogy a következő évtizedben kizártnak tartom, hogy elhasználódjon.

  Rotor alkatrész, tömítő gyűrű, szűrőzsák szokott nálunk lenni a raktáron lévő szűrőkhöz. Ha új szűrő kell a következő szállítmánnyal rendeljük és akkor pótalkatrészek is jönnek.

  Ezekkel a vasakkal nincs gond. Időnként a pumpafejet szét kell szedni és csapvíz alatt kimosni a rotort. A szűrőközeget pedig fel kell rázni, ami összetömörül.

  Motort még nem láttam tönkremenni, de ha ilyen van légipostával küldetünk egy új darabot. Minden más anyagból van benne, nem műanyag. Drága, de időtállóra tervezték őket.
   
  A. Kavicsos kedveli.
 5. k_zoltanka
  Épp nem fórumozik ...

  k_zoltanka Kertész szaki

  Tag:
  Júni 8, 2011
  Hozzászólások:
  112
  Kedvelik:
  53
  Most már értem...
  Én a Spanyol forgalmazóval beszéltem,azok mondták hogy nem forgalmazható,de úgy látszik ök sem valami kreativak. :)
  Az is megfordult már a fejemben hogy nem venném meg az egész szüröt,két okból is:
  -BioRio-val jön ami köztudott ez ami legjobban lefogja a szüröt,ezt lehetne Seachem Matrixal helyetesiteni ami szinte ugyan olyan jó, s a szüröt sem folytja anyira (s az USA-ból baromi olcsón beszerezhetö).
  -A másik hogy ezek az üveg cuccok nem a zsánereim,valahogy minden ami törékeny könnyen eltöröm.

  Igy számomra ez a két dolog ami a szürö mellé jár számomra teljesen feleslegesek,s ezért is gondoltam megkérdem hogy lehetséges-e csak a szüröházat s szöröfedelet a gumitömitéssel mint alkatrészt meg-e lehet rendelni?¿?
  Az Iwaki szivatyú beszerzése nem jelent annyira nagy gondot...
   
 6. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  Kit építőket nem támogatja az ADA. :)
  Ahogy írtam itt nem műanyag ház és fedél van. Szerinted mikor romlik el egy szűrőház? Kb Soha. Nincs ami tönkremenjen rajta.
  Ennek megfelelően a 2400-as szűrőház is 170 ezer körül van.

  A gondolatmenetedet nem értem egyébként. A 2400-as pumpája bikaerős. BioRio-hoz találták ki. Így nincs mit lefogjon a szűrőn. Ettől még bele lehetne tenni más anyagot, csak minek?
  Ha van nyomaték, akkor belefér, hogy a jobbat válaszd.

  A topik innentől kezdve offtopic, mert nem a Super Jet szűrőről szól, hanem a DIY szűrőépítésről. :) Szóval ha ez a terv, átdobom inkább oda, hogy aki a szűrőről olvasna valóban hasznos infókat találjon.
   
 7. k_zoltanka
  Épp nem fórumozik ...

  k_zoltanka Kertész szaki

  Tag:
  Júni 8, 2011
  Hozzászólások:
  112
  Kedvelik:
  53
  Ne értsd félre,a DIY amikor te tákolod össze(hegeszted,ragasztod,kalapálod...),itt az volt a kérdés hogy csak simán a szüröt töltet s üvegcsövek nélkül meg lehet-e venni,a szivatyú azért kérdéses mert ez miatt nem forgalmazzák itt spanyolba mivel nincs meg a CE-je...
  Ugyanúgy mint az EHEIM is árulja a szüröit töltettel,töltet nélkül,csapokkal,vagy egyéb extrákkal vagy csak simán extrák nélkül.
  Én amit keresek az csak maga a szürö s ha jön Iwaki-val vagy a nélkül az mindegy( ez csak itt gond spanyolban úgy néz ki a CE miatt)...
   
 8. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  Iwakit csak usabol vagy japanbol tudsz rendelni ugyanaz lesz a problema


  Mi másról, mint iPhone-ról Tapatalk progival ;)
   
 9. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  Nah közben hazaértem. Szóval ebből a szűrőből alkatrészeket még egyetlen eu kereskedőnél sem láttam. A szűrőt egyben hozzák, de semmi mást.
  Ha valami gebasz van berendelik kinről repcsivel. Szóval max akkor juthatsz ilyenhez, ha egy soron következő ADA rendelésnél előrendelsz valamelyik disztrinél.
   
 10. k_zoltanka
  Épp nem fórumozik ...

  k_zoltanka Kertész szaki

  Tag:
  Júni 8, 2011
  Hozzászólások:
  112
  Kedvelik:
  53
  Most már kezd világosodni,szóval mégiscsak lehetséges.
  Hogy félreértés ne essék,most kicsit több idöm van igy leirom hogyt miért jutott igy eszembe.
  Szóval adott ez a szürö,megszeretném venni a közeljövöben,de itt jött be a gubanc,hogy mifelénk nem forgalmazzák,nos hát más országból kell megrendelnem,de mi van ha valamit cserélnem kell rajta,itt nincs szervizháttere mivel nem árulják.
  Na sebaj,bizom benne hogy egy örökké tartó vasdarab lesz,amit még ükunokáim is használni fognak!
  De viszont ha külföldröl rendelem meg,mivel a posta az sújra megy igy gondoltam a sújban amit lehet kispórolok(gondolom mivel tömör azél,na meg a nem kevés szürötöltet),amit lehet mással is pótolni utánna,mint például a szürötöltet ( a BioRio-t azt itt is megtudom venni,de valahogy a Matrix nekem mindig szimpatikusabb volt) s az amugy sem nagy sújú de nekem nem szimpatikus üveg csöveket.
  Ha szivatyúval jön vagy az nélkül ( mive így úgy kéne megrendelnem a szüröházat mint cserealkatrész s nem tudom hogy komplett szivatyút is árulnak-e külön) az nem gond,mivel mily meglepö Iwaki szivatyukat,ugyanazt a modelt ami ezt a szüröt hajtja lehet itt felénk kapni,szóval ezt sem értem,arra van CE ami meg a szürövel jön nincs,szóval amit találtam itteni forgalmazásban az egy IWAKI MD-20R(M)-N,a karakterisztikája ugyan az mint az ADA-e,csak ez szép zöld,szóval azért jobb lenne a gyári ADA IWAKI-val.
  Szóval eszembe sem jutott semiféle DIY,csak keresem a módját hogyan lehetne beszereznem.
  Az igaz hogy a topikot úgy inditottam,hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezekkel a szürökkel,de mi után azt a hirt kaptam hogy ilyen CE okok miatt itt nem forgalmazzák hát kicsit kiborultam,mivel a sok kinai ketyerét beengedi,s forgalmazzák európába, s egy minöségi Japán terméket meg ilyen CE okok iatt nem! :cautious:
  Szóval azért is közelitettem meg más irányból a beszerzés módját,ha kell megveszem darabokban s itthon összerakom s tojok én minden CE-re,a napalimba az aki alatt senki nem nézi hogy van CE-je... :)
  De viszont azzal is tisztában vagyok hogy igy darabokban sokkal többre jön ki a végösszeg,ezért is gondoltam hogy csak a szüröházat veszem meg, s ezért is kérdeztem hogy ez igy lehetséges,vagy az ADA ahogy Viktro irtad nem támogatja az ilyen dolgokat?
   
 11. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  A disztrid alkatrészt bármikor tud rendelni. Úgy látszik szűrőt nem, de ha valami kell hozzá szerintem behozzák, ha szólsz nekik.

  kicsit negatív mondat ellenére, amit korábban írtam nem véletlenül írtam. kb CO2 cső átmérőjű tömítők vannak rajta. Az összekötő csövek (pumpa szűrőház között) masszív ipari csövekkel vannak megoldva. Minden alkatrész acél. A pumpa eleve ipari használatra készült, de ha egyszer valaha valami elromolhat akkor max ez. Illetve ez is kétes. Mivel az egész pumpa egy nagy mágneses térben forgatja a rotort. Nincs mozgó alkatrész a rotoron kívűl, utóbbi pedig cserélhető.

  Be kell rendelni olyan forgalmazótól, aki behozza. Ha ez álmaid szűrője a szálllítási költség már tökmind1. Egy fél milliós szűrőnél az országok közötti raklapos szállítás néhány tízezer forint. Elhanyagolható tétel.

  Ha szűrőház kell, szintén fordulj valamelyik disztrihez, aki behozza neked. Szerintem a legtöbb disztri értetlenüll néz majd rád, mivel ilyet nem csináltak még korábban :)

  Néha nekem is eszembe jutnak ilyen gondolatok..... kétféle európa van sajnos. Az egyik a szigorú adminisztratív bürökratikus és piacvédésből/lobbyból túlszabályzott, és a másik aki érdekes módon folyamatos zöld lámpát ad mindennek, ami kínából jön. Mind1, hogy villog, nem megfelelően védet, ráz stb stb, ez van. Nagy zsozsók mozognak a háttérben gondolom...

  A legtöbb gyártó azért ad mindent a szűrőhöz, mert műanyag minden. Ami idővel elfárad eltörik. Hozzászoktunk, hogy mindent meg tudunk venni ha kell, mert az állandó szűrőfej problémák, tömítések, eltört zárszerkezetek, elfáradt patentok miatt enélkül nem menne.

  Itt picit más a helyzet.

  Azért írtam korábban, hogy nem támogatja a darabokban összeszerelést, mert úgy emlékeztem a gumitömítéseken és a rotor, szűrőzsák stb-n kívűl más nem volt az alkatrészlistán. De tegnap amikor írtál megnéztem és a szűrőházat is be lehet rendelni. 170 ezer körül, ahogy írtam. Valószínűleg te lennél az egyetlen a világon, aki ilyen módon vág neki a szűrőépítésnek. De ha van türlemed és elszántságod a megfelelő pénzmag mellett, akkor azért nem lehetetlen. Hosszabb project lesz erre készülj fel.

  Annyit tudok segíteni, hogy egy teljes alkatrész listát bemásolok neked ide. Ez alapján tudsz kint érdeklődni. Ha nem is a spanyoloknál, de a legközelebbi disztrinél, akit látod, hogy forgalmazza. Boldal megjelöltem neked a kérdéses elemet. Ezt kell berendelned. Igaz néhány egyéb alkatrészre lehet szükség lesz még. Pl szűrőház fedél? Kérdezz rá a disztrinél, hogy csekkolja az ADA-nál.

  Pl Lengyel ADA tonnaszámra hozza ezeket a szűrőket. Én lehet őket keresném ezügyben először.

  105-4012 ES-2400 Impeller (including Thrust, Spindle)
  105-4052 ES-2400 Rear Casing
  105-5022 ES-2400 O-ring (for canister)
  105-4042 ES-2400 O-ring (for pump)
  105-5062 ES-2400 Mesh Bag for Filter Media
  105-5002 ES-2400 Canister
  105-4032 ES-2400 Rubber Hose φ16 4cm
  105-4072 ES-2400 Front Casing
  105-4082 ES-2400 Washer / Screw (4pieces)
  105-5012 ES-2400 Top Plate
  105-5032 ES-2400 Screen
  105-509 ES-2400 Click-band (large) for pump
  105-5052 ES-2400 Hose Clamp (large)
   
 12. eMZé
  Épp nem fórumozik ...

  eMZé Legenda

  Tag:
  Júni 1, 2011
  Hozzászólások:
  4,701
  Kedvelik:
  7,632
  Hely:
  Budapest, XIII. kerület Rokolya utca
  Map
  Szerintem vedd meg a szűrőt kompletten és nagyon boldog és elégedett leszel és még olcsóbban is megúszod.
  Lehetőleg Magyarországról - látod itt van egy normális forgalmazó;)- szerintem a posta sem lesz annyira horror.
  Ha továbbra is megvan a szűrőanyag és üvegcső fóbiád, akkor azokat simán el tudod passzolni. Egy jó kis BioRio-ra meg gyári ADA csövezésre biztos lesz kereslet, ha jó az ár.

  ui: a BioRio-tól nem kell félni. Nálam az egyik Tetra 1200 2/3-ig azzal van feltöltve és tolja a vizet elég rendesen, pedig az nem IWAKI.
   
 13. hszilvia
  Épp nem fórumozik ...

  hszilvia VIP kertész

  Tag:
  Jan 7, 2012
  Hozzászólások:
  2,349
  Kedvelik:
  1,596
  Hely:
  Budapest, XXI. kerület
  Nahát, nem is láttam, hogy ezekhez gyárilag adjátok az üveg be és kifolyókat és azt a rengeteg ADA szűrőanyagot is. Így már tényleg nem olyan vészes az ára, pláne ha az ember eladja azokat, amikre nincsen szüksége.
  Megnéztem a honlapon és azt meg tudjátok mondani - bár lehet csak én siklottam át felette - hogy mi különbség az ES-600EX és az ES-600 között? Természetesen azt látom magában a termék tárgyának a megnevezésében, hogy az ex600 csal 36 magas akváriumokhoz való míg a "sima" akár 45 magasakhoz is és ráadásul olcsóbb. Mi az oka hogy a kisebbhez való a drágább?
   
 14. vinczi
  Épp nem fórumozik ...

  vinczi Kertész tanonc

  Tag:
  Máj 26, 2011
  Hozzászólások:
  53
  Kedvelik:
  6
  Hely:
  Erd, 2030
  Szia!

  Itt jol latszik: NATURE AQUARIUM GOODS » Filtration System - Super Jet Filter series ||| ADA Nature Aquarium - Aqua Design Amano Co., Ltd

  420 mm - 580 mm a magassag, azaz kul. a terfogat. De a GA oldalan is irjak: 6l - 9l

   
 15. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  30,351
  Kedvelik:
  58,348
  Hely:
  Budapest
  Map
  A 600-as sorozaton a pumpa ugyanaz. Csak szűrő térfogatban térnek el egymástól. Ez a különbség a sima az EX és az EX2 között.

  A szűrő drága, de ha tényleg jó minőségű üveget vennél, szűrőanyagot stb akkor nem óriási ugrás. Vannak műanyag szűrők is 100 felett bőven.
   
 16. hszilvia
  Épp nem fórumozik ...

  hszilvia VIP kertész

  Tag:
  Jan 7, 2012
  Hozzászólások:
  2,349
  Kedvelik:
  1,596
  Hely:
  Budapest, XXI. kerület
 17. Cecska
  Épp nem fórumozik ...

  Cecska Moderátor Moderátor Legjobb napló

  Tag:
  Ápr 20, 2009
  Hozzászólások:
  2,440
  Kedvelik:
  2,452
  Hely:
  Nagykőrös
  Map
  Az előbb vinczi kolléga belinkelte a választ!!
  ES-600 420mm magas 6 liter szűrőanyag
  ES-600EX 580mm magas 9 liter szűrőanyag
  ES-600EX2 750mm magas 12 liter szűrőanyag

  Lehet elírták a srácok, a magasságot, nem tudom!!!
   
 18. hszilvia
  Épp nem fórumozik ...

  hszilvia VIP kertész

  Tag:
  Jan 7, 2012
  Hozzászólások:
  2,349
  Kedvelik:
  1,596
  Hely:
  Budapest, XXI. kerület
  A belinkeltből én is láttam hogy a harmadiknak elvileg az ex2-nek kellene lennie, csak a linkelt GA oldalon mindkettőt "sima" ex-nek írják, ezért gondoltam hogy esetleg ugyanaz a filter csak valami csavar van benne, pl. több szűrőanyag, egyéb kiegészítők, stb.
  De lehet tényleg csak elírás :)
  Oké, értem én :) amugy a "sima" 600-as elég szimpatikus, ha az ember valóban nem akar ennél nagyobb méretbe akváriumozni konkrétan soha :) mert ez tényleg egy életre kell hogy szóljon ennyi pénzért, nem csak azért mert nem megy tönkre, hanem mert azért ha ezt megveszem, akkor már úgyse akarok majd mást :D
   
  A. Kavicsos kedveli.
 19. Cecska
  Épp nem fórumozik ...

  Cecska Moderátor Moderátor Legjobb napló

  Tag:
  Ápr 20, 2009
  Hozzászólások:
  2,440
  Kedvelik:
  2,452
  Hely:
  Nagykőrös
  Map
  Igen, és ami még a legnagyobb előnye, hogy a pénzedért az üvegcuccok és a szűrőanyagon kívül egy olyan szűrőt veszel ami igaz hogy 600lph-ás, de tudja is azt még ha 12 liter anyag is van benne.(y)
   
  A. Kavicsos kedveli.
 20. hszilvia
  Épp nem fórumozik ...

  hszilvia VIP kertész

  Tag:
  Jan 7, 2012
  Hozzászólások:
  2,349
  Kedvelik:
  1,596
  Hely:
  Budapest, XXI. kerület
  Igen, ez is megérne egy témát, hogy miért elég itt "csak" egy ekkora teljesítmény, mikor ugye ezzel messze nincsen meg az ajánlott 10× forgatás.
  mégiscsak a szűrőtartály méretén lenne a nagyobb hangsúly szűréskor?
   

Aktuális oldal megosztása

 1. Ez a weboldal cookie-t használ. Az új EU szabályozásnak megfelelően ez az üzenet az első látogatáskor megjelenik.
  A weblap további használatával automatikusan elfogadod, hogy az Akvakertész.hu Fórum cookie-t használ.
  Az Akvakertész Fórum csapata
  Értesítés elrejtése