1. Ez a weboldal cookie-t használ. Az új EU szabályozásnak megfelelően ez az üzenet az első látogatáskor megjelenik.
  A weblap további használatával automatikusan elfogadod, hogy az Akvakertész.hu Fórum cookie-t használ.
  Az Akvakertész Fórum csapata Learn More.
 2. Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  Értesítés elrejtése
 3. Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

  Értesítés elrejtése

ADA NA Carbon 2014-03-10

Színtelen víz, vízpolírozó. Akvárium indításhoz

 1. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  29,127
  Kedvelik:
  50,771
  Hely:
  Budapest
  Map
  Úgy adódott, hogy viszonylag hosszú ideje használom a fenti terméket. Mindig is érdekes téma volt ez az élettartam kérdés illetve hogyan funkcionál az NA Carbon miután kimerül/telítődik.
  Az ADA ha jól rémlik 4-8 hetet mond élettartamnak, ettől más gyártó sem lehet nagyon messze szóval inkább ez alatt van az élettartama ezeknek a közegeknek.

  Eleinte a borzalmasan jó víztisztító képessége tűnik fel ahogy használja az ember. Én ezen szoktam mérni, hogy valami kimerült vagy sem. Ha látom, hogy már nem tiszta annyira a víz, akkor a cucc kimerült.
  Viszont ezt a hatást a nagy akváriumnál láttam csak. Ott a 240 literre volt ugye 1 zacsi. kb 2 talán 3 hónapig volt bent. A végén már szineződött a víz.

  A kis akváriumnál ugyanez a szűrőközeg 20 literre egyszerűen nem produkálja ezt. Az első közeget is sokig használtam és csak az akvárium újraindítás miatt vettem ki. A mostani is bent van a start óta nagyjából.
  A víz mint a tükör. Ez egy dolog.

  Ettől még kimerülhetne, kimerülhetett. De pl elég régóta nem használok vízelőkészítőt a nanóba mert a carbon nullázza a klórt. Ezt egyébként mérni is szoktam. Korábban csíkkal, utóbbi időben csepegtetőssel.
  Ugyan most már RO-t használok, de a klór szintet ha kimerül ha nem, képes nagyon sokáig semlegesíteni. A topikot is ezért indítottam, mert kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.

  Gyakorlatilag ha ki is merül nagyon jó bio szűrőként működik nálam és a klór eltávolító tulajdonsága hosszú ideig (vagy talán örökre?) megmarad.

  Érdekes mindenesetre. Hasonló tapasztalatok? Vélemény?
   

Aktuális oldal megosztása