• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

ADA Cube Garden Mini M - az újrakezdés

Az Otocinclus éhen fog halni :) , láttam pár csigát, nem teszed ki a szűrüket?
Beállt szűrővel lehet csak ezt megcsinálni, ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni
Jópofa a hard scape, kíváncsi vagyok mi lesz, ha beindulnak a növények.
 
Közben azt nézem, hogy összhatásban ha sikerül mindent jól nevelni lehet hasonló lesz mint Enrico Serena akija. Kivéve persze a hátső függönyt.
Persze ha ilyen lenne a blyxa az akiban Dani fél karját is odaadnám érte :lol:

http://4.bp.blogspot.com/_zVouexsOwJg/S ... s1600-h/60

Egyébként telepítés utáni második nap. Tegnap a CO2-t próbáltam megtekerni és nap végére kicsit pipáltak a törpeszájúak. Dobtam rá levegőztetést meg egy Drop Checker-t és a következő napokban belövöm a szintet.
Ma reggelre minden okés, garnélák élvezik az új terepet, össze vissza mászkálnak. Halak is sokkal többet tudnak úszni. Növények eddig jól viselkednek, bár a szűrő teljesítményből vissza kellett vennem mert maxon kifújta volna még őket.

Jó nézni ezt a sok kis apróságot. ;)

Egy baki még a végére. Tegnap este amikor betettem a levegőztetőt (ami nem ekkora akiba való persze) a hőmérőt elfelejtettem elvenni a bubik mellől. Fél őra múlva tocsogtam a zokniban az aki előtt akkor láttam hogy az üveg hőmérőn szépen lassan lecsordogált a víz. ;) Szerencsére nagy kár nem lett, csak bosszantó.

Jah és persze a bútoron végigfolyt. Jelentem baromi jól vizsgázott a prémium bútorunk. A múlkor a lamináltat hasonlóan eláztattam egyből puposodott. Itt semmi. Úgyhogy kap egy piros pontot.
 
Nocsak. Látszik hogy mostanában kevésbé vagyok aktív (meló.. :? ) el is kerülte a figyelmemet teljesen, hogy újrarendezted az akit. Baromi jó lett... de még milyen lesz! A Galaxyik nagyon jól mutatnak :thumbup: Gratula!
 
3 nappal a telepítés után. Természetesen a növényeken sok változás nincs. Beállt a CO2 nagyjából, mindenki él és virul. Úgyhogy pár pillanatkép nektek:

egy totál:

4481136135_d79038db9d_b.jpg

nem halásztam le a lebegő növényeket most. sorry ;) volt nálam 2 csomi karácsonyi moha, tegnap betűztem pár tincset. ha nem illik a képbe később kiveszem majd. de valamiféle átmenet lenne a kő tövében ha kialakul.

garnélaőrület... közben ma láttam hogy megjelent a zöld pontalga a nagy sziklán

4481137411_854ca206bf_b.jpg

és egy érdekes kép oldalról. drop checker nézet ;) mivel szemből nem látszik nagyon a talaj dőlése csináltam egy ilyet is. 8.5cm hátul.

4481788402_d3cd63a1dd_b.jpg
 
Ismét szépet alkottál Viktor! ;) Azért kíváncsi leszek a növények fejlődésére! :) De gondolom képekről fogsz majd gondoskodni! :)
 
Időközben eltelt pár nap. A HC levelei átalakultak, a háttérben lévő rotala szintén. az Utricularia továbbra is egy kihívás. a gyapotban leültetett növények alól a gyapotot kíműtöttem. a növényeket amit tudtam visszaültettem. remélem megmarad ez a kevés UG amit beültettem.

Közben kikaptam az összes csigát amit találtam. Emiatt a 2 kis tő blyxa végre zavartalanul fejlődhet. Hozzák is a hajtásokat. Lassan le tudok ültetni csúcshajtást.

Ami viszont nagyon jó, hogy a talaj miatt semmilyen problémám nem volt. Minden kis élőlény él és virul. A garnéláim hihetetlen aktívak és egészségesek. Még a porontyok is. Öröm nézni őket napközben. :p
és ahogy látom az egyik fehér lassan megint hozza az utánpótlást.

Hétvégén csinálok majd pár képet. :thumbup:
 
viktorlantos said:
Közben kikaptam az összes csigát amit találtam.

Jó tudni, hogy nem csak nálam kellene már kitenni a "Snail crossing" táblát... Buta barna bigák.... :evil:

Hajrá a képekkel szeretném már csorgatni a nyálamat. :D Lehetőleg kora délutánra kérem, hogy az első kávé mellett valami szép dologra nyílhasson a csipám. :)
 
Volt épp 5 percem úgyhogy csináltam egy fotót az aktuális állapotokról. Világos van meg minden szóval nem egy atomprofi kép, de arra jó amire kell.
Most nem is sikáltam csak lefotóztam ahogy van.

Egy verzió normálban egy egy fekete lepedővel. Érdekes a két hangulat mennyire más.

4507479363_09ede24718.jpg

4507480921_185e0c73bf.jpg

Most 12 napos az akvárium. Ami érdekes, hogy az első pár nap után megjelent némi alga a nagy sziklán ami 3-4 nap után el is tűnt.
Lehet a sok garnéla és a Carbon rásegített mindenesetre gyors látogatás volt.

A HC szépen átalakult és bőszen terjeszkedik. Bal hátul a blyxa beindult most hozza a hajtásokat egymás után. Jobb hátul az UG most csak nyomokban van. Egy része elolvadt egy részét beültettem a talajba hogy alig látszik ki. Így remélhetőleg alkalma lesz gyökeret fejleszteni mielőtt kimászna a talajból. Sajnos nem sok maradt meg, de ami van az remélem elég lesz. Rotala hátul már rákapcsolt, 1 hét múlva szerintem nyírás lesz.

Jah a növények alól HC, UG kivettem a gyapotot mert amiatt nem tudodd rendesen fejlődni és a gyapot csak szennyezte a vizet, meg állandóan kijött a talajból.

Hát röviden ennyi. ;)

ui: jah és végre úton van a difim ami már nem rombolja majd a látványt :p
 
Közben csináltam pár hangulatfotót garnikról ha már fotóverseny felhívás van. Hátha kedvet kaptok. ;)

Ő már nagycsoportos, de a bal oldalon lévő powder aljzathoz képest még nem jelentős a méret különbség :lol:

4508352106_09e1ac3ca0_b.jpg

A sok fehérköpenyes között azért befigyel a túrórudi is :thumbup:

4507715251_486796724a_b.jpg

Ez egy véletlen kép, csak később vettem észre, hogy egy fekete csíkos is besasszézott. Úgyhogy teljes a színskála

4507716801_c4c8f35495_b.jpg
 
Gratula. Nekem mindkét kép tetszik, a fekete háttérrel valahogy más érzetet kelt de bejön. :thumbup:
A garnélák szépek, jó sokan vannak :)
Látom az ADA tappancsai is kifehérednek egy idő után a vízben, hogy ez mitől lehet azt tudja valaki :?: Levegőn újra átlátszóak lesznek.
 
Szépen alakul. A fekete háttérrel nekem nem annyira jön be. A fehér valahogy jobban illik hozzá, de lehet csak azért mert mostanában fehér háttér mániám van. :)
 
outro said:
Szépen alakul. A fekete háttérrel nekem nem annyira jön be. A fehér valahogy jobban illik hozzá, de lehet csak azért mert mostanában fehér háttér mániám van. :)

hát igen ezért nem lesz fekete hátteres akim egy jó ideig még ;)
 
Hali!
Jólnéz ki az aki! Grat! A sárga garnélák milyenek? Senem golden bee, senem yellow fire, ahogy nézem.
 
A "sárga" is Caridina cf. cantonensis, annak pedig a gold bee változata. ezeknél is szoktak megkülönböztetni "grade" eket, vsz ez tévesztett meg.
 
szentgyo said:
A "sárga" is Caridina cf. cantonensis, annak pedig a gold bee változata. ezeknél is szoktak megkülönböztetni "grade" eket, vsz ez tévesztett meg.

köszi pisti ;) ha már erre jársz esetleg segíthetnél nekem egy kérdés megválaszolásában.
ezek a gold bee-k korábban sokkal inkább fehérek voltak mint most. most kicsit sárgásak, mégha nem is annyira, mint a fotón látszik időnként. szóval a kérdés az, hogy ezeknél természetes ez a folyamat? egy CRS-hez képest még jobban észrevehető mennyire nem hófehér.

Persze lehet még kicsinek voltak inkább fehérebbek és kifejlett korukra kicsit színeződik a páncél. Vagy egyszerűen csak a gyengébb grade miatt van?
Egyébként imádom őket. Van már ilyen kicsi is. ;) 2-3mm-es
 
Igen a sárga szín tévesztett meg, de így már világos. Gyönyörűek. Tudom off itt, de nekem is van egy kérdésem. Nem probléma, hogy egy helyen tartjuk a crs-t és a gold bee-t? illetve különböző grade-ek tarthatóak együtt?
 

Hasonló topikok

Back
Oldal tetejére