• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Garnélás ACUARIO PARA LAS GAMBAS

xpcxp67

Főkertész
Üdvözlök mindenkit.

Egy biztos víz az lesz benne !!!!

ACUARIO PARA LAS GAMBAS

Bemutatkozás az kimarad ………. vagy jót vagy semmit.

Magam sem tudom minek is kezdek bele a naplóírásba. Semmi újat nem tudok és nem is akarok mutatni, az oldalon már minden le van írva ki van vesézve. Ehhez hozzátenni érdemit biztosan nem fogok. Talán a komplett nano szett miatt csinálom, ilyesmivel még nem volt dolgom. Hogy mennyire is komplett azt most inkább kihagynám, de ennyi pénzért ne várjon senki sem csodát.

Kezdem a névvel. Semmi értelmes nem akart a fejemből ki pattani csak nézelődtem. A dobozon láttam pár leírást spanyolul, főleg a para szó fogott meg. No para, nano para, stb, végül maradtam az eredetinél, pontosan azt jelenti aminek szánom (akvárium garnélák számára) némi zöldséggel tálalva.

Jöhet a komplett szett. Ragasztása elcsúszva 2-3 mm-el. Az Aquael-től ennél többet vártam (van pár belső szűrőm, fűtőm, minimum 20 évesek és teszik a dolgukat hang nélkül). Fix 25W fűtő felejtős. Belső szűrő: ez sok mindenre jó, de ebben a kivitelben semmire. A vízforgatása szép csak a lakók nem örülnének a napi 0-24-ig tartó cunaminak. A fejrész használható mert máris beugrott egy oldalpolcos szűrő beállítása a kocka mögé. Vágó, üveg, ragasztó, szivacs, perlon van itthon. Csövek még lógva hagyva, nem leltároztam régóta. Valami lengyel garnéla kaja, valamire jó lesz. Az üvegtető jó a műanyag sarokelemekkel. Polifoam, hát ezen nincs mit elcseszni. És akkor a végére hagytam azt, ami talán a legjobb benne a világítás.

A lámpa pofás, szép, vékony darab. Az AQUAEL mindhárom szetthez ugyan ezt a lámpát adja. 10L sok 30L kevés. Ez pont kimondottan erre a méretre lett kitalálva. A fénye 8000K és igen szépen vissza adja növények, dekorok színét. Kb 500 Lument produkál. Meglátjuk elég lesz-e.

Hát kb. ennyi lenne a bevezető. Még semmi sem biztos, dekor,aljzat,stb. Kezd körvonalazódni ugyan, mit is akarok de egyenlőre most ennyi. Folyt.köv……….

Köszönöm hogy benéztél.
 
Akkor folytatom a naplózást. Pár fadarab akadt itthon szőlő, vasfa, bodza, red moor. Ezek közül próbálok választani valami dekornak valót. Aki viccesnek tartja a bodzát az valószínűleg nem tudja ,hogy a gyökere vetekszik a kő keménységével. Mégsem ő lett a befutó. Két kis darab red moor-ra esett a választásom. Akváriumban még nem voltak, így áztatással kezdem. A színük elég világos remélhetőleg nem fogják nagyon barnítani a vizem. Egy 3mm műanyaglap és 2 rozsdamentes csavar elég stabilan tartja őket. Ez a műanyag bevált nem oldódik ki belőle semmi, egy laboratóriumban biztosan cáfolnának, de nálam bevált. Végre megszűnik a sivatagi állapot az üvegben. 30% konyhasó oldat és 3db Neomagnol kíséretében úszik , amíg le nem súlyozom egy kis bazaltal. Szűrőfejet befogtam vízforgatásra bízva hogy gyorsulnak a dolgok. Innentől csak türelem játék az egész, vízcsere nincs csak napi plusz 1 Neomagnol. Pár kis darab lávakő is akadt, ezeket is hasznosítani fogom. A fák végei magukon viselik a fűrész nyomát ezt később orvosolni kell egy kombinátfogóval.
 
Folytatom. Pár nap alatt szépen letisztultak a red moor-ok. Használt a só+ Neomagnol kúra. A végleges helyét is elnyerte a kocka. Nagymosást kapott az üveg plusz öreg akvárium vízben folytatom a pancsolást. Megtaláltam az aljzatnak valót is, szerintem megfelelő lesz. Ő róla lenne szó.IMG_1728.JPG
 
Az a leg:poop: békés megyében ,hogy nem lehet normális növények között válogatni. Eszméletlen bosszantó, főleg így tél idején, amikor nagyon még rendelni sem tud az ember. Hogy lehet így összerakni egy normális akváriumot. Mindegy. Haladok a külső szűrővel is, leszabva, megragasztva. A műanyag csövek beszerzése viszont ismételten problémákat szül. Mint minden ez sem egyszerű itt a viharsarokban. Ilyen szempontokból irigylem a pestieket. Ott előbb-utóbb csak akad bolt, ahol be tudja szerezni az ember amit éppen akar. De itt a világvégén folyamatosan mást sem hall ,nem tartunk, nincs, betudjuk éppen szerezni(hónapok múlva). Semmi kézzelfogható. Be idegelem magam, azt rendelek egy Eheim Libertyt 130-ast. Garnélák dettó. Vicc az egész megye.
 
De itt a világvégén folyamatosan mást sem hall ,nem tartunk, nincs, betudjuk éppen szerezni(hónapok múlva). Semmi kézzelfogható. Be idegelem magam, azt rendelek egy Eheim Libertyt 130-ast. Garnélák dettó. Vicc az egész megye.
:):LOL::ROFLMAO:
Bocs de ez muszáj volt.
 
Szerintem meg kicsit több lazaságot... elvégre ez egy nyugis hobbi amit azért csinálunk hogy kikapcsoljunk az örökös idegeskedés közben ;)
Volt hogy Bécsig mentem garnéláért (és volt hogy ott sem volt amit akartam).
Előbb utóbb minden meglesz amit szeretnél!
 
Sajnos ez van, minél jobban távolodik el az ember, kelet felé, annál :poop: a helyzet. de nyugaton sem sokkal jobb, ha ez megnyugtat.
 
Szia,
A műanyag cső alatt mit értesz?
Policarbonát vagy szintelen szilikoncső?
Az utóbbit keresheted kertészeti, borászati üzletben is, de én legutóbb víz-gáz-fűtés boltban vettem.

Az alkotáshoz pedig sok sikert és örömöt![emoji4]
 
Sajnos ez van, minél jobban távolodik el az ember, kelet felé, annál :poop: a helyzet. de nyugaton sem sokkal jobb, ha ez megnyugtat.
Pedig tényleg csak türelmesnek kell lenni... Ha elég sokat mész keletnek Kína és Japán tájékán azért már jó cuccokat lehet kapni.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
 
Ja de ahhoz nagyon előre kell tervezni a rendelés-építés szakaszokat, kolléga azért veri a fejét a falba, mert gondolom MOST kellene neki a cucc. :)

Én mondjuk nyugiba nyomom, most szedem össze a következő garnis kocka alkatrészeit, szépen megrendelgettem kínaiaktól amit kell, február körül elindítom, addig minden ideér nyugdíjas tempóban. :)
 
már nem nem látom olyan sötéten a dolgokat.
Persze mert nappal van! :D
De egyébként fel a fejjel, mindannyian érezzük úgy hogy 'miért nem lehet ...-t kapni???? :poop: az egész!', de azért mindig megoldjuk a dolgokat. Szerencsére ez a fórum a legtöbb esetben megadja a megoldást.
Ha nem pont télen indítod az akváriumot, már annyi növényt postázott volna mindenki hogy komposztáló üzemet nyithatnál.
Ez a téli kezdet az igazi próbája annak mennyire akarod a szép akváriumot. Ha kibírod a viszontagságokat tavaszig akkor majd igazán bezöldül az akváriumod (reméljük nem az algától) ;)
 
Jönnek a rövid válaszok:

@Micro meghívása csabai shoppingra, garantáltan eldobja az agyát a választéktól, áraktól.:LOL: Békéscsabai Aqua Wellnes ilyen sem volt még.

@ezsolt80 ,visszább veszek a tempóból, sajna az időzítést is elcsesztem.:(

@Szűcs Péter megnézem a gazdaboltokat, de már van bennük tapasztalatom. A borászati boltok is felejtősek, nem bírom a másnaposságot.:confused:

@NiwaB ja-ja Kína és Japán ahol valóban betudnék vásárolni.(y)

@Etele átváltok nyugisba, szép lassan csak összejön a cucc.:)

@Bandesz erre még visszatérünk, köszi a lehetőséget, időt majd egyeztetünk.(y):)

Estére feldobok egy helyzetjelentést.
 
Lassan haladok, de biztosan. Illetve biztosan lassan haladok. A fák kiáztak nem taknyosak, most jön a víz barnítás és kovamoszat invázió. Sikerült három növényt beszerezni, együtt áznak a dekorral, hagy szokják az új környezetet. Hétvégére remélem összeáll az új szűrőm is. Most tesztelgetem, beválik-e. 50%-os vízcsere napi szinten és megint egy borzalmas kép a nap végére.IMG_1729.JPG
 
Back
Oldal tetejére